Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

158

Торт медовик

Як приготувати в домашніх умовах торт медовик класичний рецепт з фото покроково. Цей рецепт класичного торта медовик був в записнику, кожній

2 ч

370 ккал

4.89/5 (19)

Час на просочення: 8 годин.

Кухонна техніка і начиння:

  • каструля з товстим дном.
  • глибока миска (чаша від блендера).
  • занурювальний блендер.
  • глибока роз’ємна форма для торта.
  • фольга.
  • папір для випікання.

Зміст

необхідні продукти

Інгредієнти для медових коржів:

Для сметанного крему:

  • сметана 20% жирності 400 гр.
  • цукрова пудра 200 гр.
  • ванільний цукор 1 пакетик.
  • мед 1 ч. Л.

для вершково-згущеного крему:

  • вершкове масло 200 гр.
  • згущене молоко 1 банка (400 гр.).

Для заварного крему:

  • цукровий пісок білий 1 стакан.
  • ванільний цукор 1 пакетик.
  • борошно 1-2 ст. Л.
  • молоко 2 склянки.
  • вершкове масло 100 гр.

Історія торта

Відомо, що торт медовик був придуманий два століття тому і спочатку його вишуканим смаком і ніжним медовим ароматом насолоджувалася російська знати. І тільки за радянських часів він став відомий повсюдно, адже його готували і продавали в звичайних кондитерських магазинах в кожному великому місті.


А ще рецепт класичного торта медовик був в записнику, напевно, кожної господині радянського часу. У дитинстві я дуже любила гортати такі записники і представляти себе шеф-кухарем, який готує диво-частування. Ще тоді я звернула увагу, що у мами в рецепті медовика був , у тітки даші вершковий зі згущеним молоком —торт медовик зі згущеним молоком—, а у бабусі віри со . Всі ці класичні рецепти об’єднував мед! на прикладі їх рецептів ми покроково розберемо, як в домашніх умовах приготувати класичний торт медовик.

як правильно вибрати інгредієнти

Головною складовою медовика всі без вагань назвуть мед . І це вірно! від того, який мед ви використовуєте, залежить, наскільки медовий смак і аромат буде у вашого торта. Відомо, що сильніше пахне темний мед (наприклад, гречаний або каштановий). І звичайно, всі компоненти вашого торта повинні бути свіжими і високоякісними.

приготування медових коржів

  • мед темний 4 ст.л.
  • куряче яйце 3 шт.
  • цукровий пісок білий ½ — 1 стакан.
  • харчова сода 1 ч.л.
  • вершкове масло 200 гр.
  • пшеничне борошно вищого гатунку 4 склянки.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

приготування крему

Сметанний крем

  • сметана 20% жирності 400 гр.
  • цукрова пудра 200 гр.
  • ванільний цукор 1 пакетик.
  • мед 1 ч. Л.

Цей крем готується дуже просто . Змішаємо в чаші блендера сметану і цукрову пудру, додаємо пакетик ванільного цукру і 1 чайну ложку меду. збиваємо на максимальній швидкості до отримання однорідної помірно-густої суміші.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

вершковий крем зі згущеним молоком

  • вершкове масло 200 гр.
  • згущене молоко 400 гр.

Цей крем готувати ще простіше . Викладаємо в чашу блендера розм’якшене вершкове масло і банку згущеного молока. Збиваємо до отримання пишного густого крему.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Заварний крем

  • цукровий пісок 1 стакан.
  • яйце куряче 2 шт. (тільки жовтки).
  • ванільний цукор 1 пакетик.
  • борошно 1-2 ст.л.
  • молоко 2 склянки.

У невеликій каструлі змішуємо цукор, яєчні жовтки, борошно, ванільний цукор. Збиваємо до однорідної суміші. Доводимо до кипіння молоко. В однорідну суміш, яка у вас вийшла в результаті збивання, маленькими порціями вливаємо гаряче молоко і безперервно помішувати.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Важливо вливати молоко маленькими порціями і безперервно перемішувати крем, інакше в гарячому молоці жовтки зваряться і крем не вийде. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і доводимо крем до кипіння, продовжуючи постійно перемішувати. Знімаємо з вогню, охолоджуємо. У остигнула суміш додаємо м’яке вершкове масло і збиваємо на великій швидкості блендером, поки крем не стане пишним.

збірка торта і прикраса

Торт медовик однаково смачний з усіма, які я описала. Збірку торта я опишу на прикладі вершкового крему, але і з іншими кремами дії зі складання торта точно такі ж.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Якщо замість соди використовувати розпушувач, то додавати його потрібно в кінці замісу, попередньо перемішавши з борошном.

Зовнішній вигляд торта буде гармоніювати з його смаком, якщо при оздобленні торта використовувати ті ж компоненти, які використовувалися в збірці торта (наприклад, шматочки чорносливу між коржами і в оздобленні).

відео класичного рецепту торта медовик

У мережі можна знайти багато відеорецептів приготування традиційного торта медовик. Мені сподобався цей, так як автор відео дуже докладно, покроково розбирає рецепт приготування класичного торта медовик:

Вконтакте

Сьогодні — вихідний, а як же може пройти субота без смачної домашньої випічки!

Медовик-це торт, який бував на столах наших бабусь, мабуть, найчастіше. Існує маса варіацій для його приготування.

Пропонуємо вам трійку найсмачніших рецептів, на думку редакції сайт.

Торт «медовик»

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • мед-2 ст. Л.;
  • сода харчова — 1 ч. Л.;
  • цукор-пісок — 1 скл.;
  • маргарин-125 г;
  • борошно пшеничне — 3-4 скл.;
  • масло вершкове ( для крему) — 300 г;
  • молоко згущене варене (для крему) — 2 бан.;
  • горіх волоський ( для прикраси) — 200 г.

Приготування

На водяній бані потрібно розтопити маргарин, потім додати цукор, мед і нагрівати, періодично помішуючи, до однорідної маси. Далі додаємо соду і продовжуємо помішувати до збільшення в обсязі і побіління маси.

Тепер зніміть нашу ємність з «лазні» і дайте охолонути. Додайте яйця, добре перемішайте. Додайте борошно і вимішуйте м’яке, еластичне тісто.

Поділіть тісто на 8 рівних частин . Розкачайте кожен «кулька» в корж (краще відразу на пекарської папері), потім корж разом з папером просто перенесіть на деко — так набагато простіше, ніж перекладати самі коржі.

Випікати їх в духовці при температурі 180 градусів по 7-10 хвилин кожен. Залишки тіста (обрізки від коржів) теж випікайте, охолоджуйте і подрібнюйте — для обсипання.

Приступимо до крему: розм’якшене вершкове масло збийте міксером до отримання пишної маси. Не припиняючи збивати, додайте в масло невеликими порціями варене згущене молоко і продовжуйте збивати до отримання пишної однорідної маси.

Коржі кладемо один на одного, прослаівая кремом. Зверху торт теж обмазуємо кремом. Боки тортика посипте подрібненими обрізками. Прикрасьте за бажанням.

Торт «ангарський» (медовий)

Інгредієнти:

  • масло вершкове ( або маргарин) — 150 г;
  • яйце — 2 шт;
  • цукор-2 скл.;
  • сода — 1 ч. Л.;
  • борошно — 2 скл.;
  • сметана (в крем) — 400 г;
  • мед-2 ст. Л.

Приготування

У каструльку покладіть масло, цукор (1 склянка) і мед. Нагрійте на невеликому вогні, помішуючи, до кипіння. Як тільки початок закипати, додайте соду. Активно перемішуємо, буквально 10 секунд. Коли все перетворилося в піну, знімаємо з вогню.

Зачекайте, коли вміст каструльки охолоне, для прискорення процесу можна поставити в ємність з холодною водою. Отримуємо щось, схоже на карамель, прекрасно пахне і апетитне. Вмішайте яйця по одному, а потім додайте борошно.

Отримуємо в’язке тісто, але досить густе. Половину тіста розмажте по змащеному деку. Краще підкласти пекарську папір або антипригарний килимок. Зручніше це робити мокрими руками.

Випікайте в нагрітій до 180 градусів духовці . Корж тонкий, тому печеться швидко, 10-12 хвилин . Готовий корж розрізаємо навпіл (він виходить великий, майже на весь лист). Те ж саме проробляємо з другою половиною тесту.

Поки остигають коржі, робимо сметанний крем (сметану збийте з цукром). Складаємо коржі один на інший, обрізаємо, щоб були рівненькі і однакові. Обрізки потовкти і використовувати для посипання.

Зберіть тортик, промазуючи коржі кремом, якщо є бажання-прикрасьте. Краще, якщо торт пару годин постоїть в холодильнику, добре просочиться кремом. До речі, якщо додати борошна, вийде дуже смачне печиво:)

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Торт медовий «улюблений»

Інгредієнти:

  • маргарин-100 г;
  • яйце-3 шт;
  • цукор-1/2 скл.;
  • мед — 1 скл.;
  • Сіль — щіпка;
  • сода — 1 ч. Л.;
  • борошно — 2,5 скл.;
  • лимон — 2 шт;
  • згущене молоко — 400 г;
  • сметана (30% жирності) — 500-600 г;
  • масло вершкове — 100 г.

З’явився близько 200 років тому, коли кухар імператора олександра i приготував для його дружини чудовий десерт. Ім’я кулінара не збереглося в історії, але російський медовий торт став класикою кондитерського мистецтва. Зараз існує безліч рецептів смачних медовиків, проте спочатку знаменитий торт являв собою медові коржі зі сметанним кремом. Як же готують медовик зараз?

Простий рецепт тесту для медовика

У кожної господині є свій рецепт приготування медовика в домашніх умовах, адже торт, спечений своїми руками, набагато краще фабричної випічки, в яку до того ж додають барвники, консерванти і смакові добавки. Навіщо ж штучно покращувати смак і без того прекрасного десерту?

Для приготування тіста вам знадобиться трохи рідкого меду, квіткового або липового, яйця, цукор, вершкове масло (його не варто замінювати маргарином), борошно і розпушувач.

Спочатку на водяній бані розтоплюють мед, цукор і масло, потім додають збиті яйця, розпушувач і трохи борошна, добре збиваючи суміш міксером і розтираючи, щоб не було грудочок. Замішування тіста на водяній бані робить коржі особливо м’якими і ніжними. Після того як суміш зняли з вогню, тісто доводять до такої консистенції, щоб його можна було розкачати, а потім ставлять на 40 хвилин в холодильник. Цікаво, що німецький медовик готують з використанням дріжджів, також є пісні рецепти без яєць і масла.

Рецепт крему для медовика

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Крем для медового торта робиться просто-сметана збивається з цукром, іноді в неї додається згущене молоко. Сметана повинна бути дуже свіжою, охолодженою і з високим відсотком жирності, щоб крем вийшов більш повітряним і оксамитовим. Кремом, приготованим на основі рідкої сметани, коржі прекрасно просочаться, але між ними не буде кремового прошарку. Якщо сметана рідка, вилийте її в марлю, складену в кілька разів, і залиште на 3 години, щоб стекла зайва рідина. Сметана загусне і буде відмінно збиватися.

Якщо ви замість цукру використовуєте цукрову пудру, текстура крему стане більш приємною, а крупинки цукру не будуть скрипіти на зубах. У крем можна додати кокосову стружку, горіхи, варення, повидло, подрібнені фрукти, трохи апельсинової або лимонної цедри, какао або шоколад. Дуже смачний в цьому торті і заварний крем.

До речі, медовик роблять і з масляним кремом: для цього м’яке вершкове масло (не менше 82,2% жирності) збивається з вареним згущеним молоком протягом 10-15 хвилин, поки маса не збільшиться в об’ємі. Якщо промащувати коржі різними кремами, чергуючи шари, торт придбає оригінальний смак, оскільки сметанна кислинка приємно відтінить солодкість згущеного молока і медовик вийде не таким нудотним.

Як правильно зробити коржі для медовика

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Відстояне тісто розділяється на шматки за кількістю коржів, і кожен шматочок тонко розкочується в коло. Час, що залишився тісто в цей момент має бути накрите серветкою або харчовою плівкою, інакше воно засохне. Зазвичай в стандартному рецепті виходить близько 7-10 коржів, для вирівнювання яких можна прикладати зверху тарілку, форму або інший шаблон.

Коржі в декількох місцях проколюють виделкою, викладають на деко і випікають по черзі 5-7 хвилин в духовці. Після випічки форму коржа коригують, обрізаючи краю ножем, до того ж вони виходять більш рівними і красивими саме тоді, коли їх обрізають в готовому вигляді. Після цього коржі промазують кремом і посипають зверху і з боків подрібненими бісквітними обрізками, горіхами і шоколадом. Покриваючи кремом торт, не забувайте про краях коржів, щоб вони теж добре просочилися і були м’якими.

Кілька секретів від кондитера

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Не використовуйте для тіста гречаний і акацієвий мед: незважаючи на незрівнянний смак і аромат цих видів меду, коржі будуть трохи гірчити. Мед повинен бути рідким, щоб тісто вийшло однорідним за структурою, тому засахарівшійся мед краще розтопити на водяній бані.

Яйця перед замешиванием тесту обов’язково викладіть з холодильника — вони повинні бути кімнатної температури, а борошно краще просіяти, щоб коржі вийшли легкими і повітряними. Коли тісто замішується на водяній бані, вода в каструльці повинна не вирувати, а злегка булькати, тобто вогонь слід робити невеликим. Якщо замість соди ви використовуєте розпушувач, додавайте його в кінці замішування. Деякі господині радять додавати соду не в процесі приготування тіста, а до яєць при збиванні — так вони швидше збільшуються в обсязі.

Ще одна цінна порада: коли ви почнете збирати медовик, спочатку викладіть на блюдо трохи крему, а потім покладіть перший корж, щоб торт вийшов соковитіше і м’якше.

Класичний медовик, приготований в домашніх умовах: покроковий рецепт з фото

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Пропонуємо вам покроковий рецепт медовика. З нашими інструкціями ви швидко освоїте це кондитерське мистецтво.

Інгредієнти: яйця — 3 шт., вершкове масло — 50 г, цукор — 600 г (по 300 г в тісто і крем), рідкий мед — 150 мл, сода — 1 ч. Л., борошно — 500 г, сметана — 500 г.

Спосіб приготування:

1. Наповніть водою велику каструлю і поставте на вогонь.

2. У маленькій каструльці змішайте яйця з цукром і добре збийте масу до пишної піни.

3. Додайте до збитих яєць вершкове масло, мед і соду.

3. Поставте каструльку на водяну баню і помішуйте суміш протягом 15 хвилин, поки вона не збільшиться в об’ємі в 2 рази. Маса повинна стати легкою і повітряної.

4. Всипте 1 ст.л. Борошна і помішуйте, розбиваючи грудочки, ще 3 хвилини.

5. Зніміть каструльку з вогню і замісити м’яке і пластичне тісто з борошном, що залишилося.

6. Розділіть тісто на 8 кульок, загорніть їх в харчову плівку і потримайте півгодини в холодильнику.

7. Розкачайте кожен колобок в круглий і тонкий корж.

8. Викладіть корж на деко, змащене маслом або покритий пекарської папером. Випікайте 3 хвилини при температурі 180 °с.

9. Ображати коржі по краях і остудіть їх, а обрізки покришите.

10. Зробіть крем зі сметани і цукру, збивши суміш міксером.

11. Зберіть торт, промазуючи коржі кремом.

12. Обсипте медовик крихтою, що залишилася від коржів.

13. Залиште торт на 1,5-2 години при кімнатній температурі, щоб він просочився, а потім потримайте його в холодильнику як мінімум 8 годин.

Класичний медовик можна прикрасити шоколадною або горіховою посипкою, а в крем додати трохи подрібнених фруктів. Готуйте побільше, тому що торт з’їдається дуже швидко. Приємного вам апетиту!

Вишуканий медовик з коньяком

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Це, який можна приготувати на будь-яке свято, а якщо торт будуть дегустувати діти, коньяк можна замінити фруктовим сиропом.

Розтопіть на водяній бані 1 стакан цукру, 100 г вершкового масла і 2 ст.л. Меду. Збийте окремо 3 яйця і 1 ч.л. Соди, влийте до яйця і маслу, а потім зніміть каструлю з вогню і швидко замісити тісто, додавши 4 склянки борошна. Розділіть тісто на 8 частин і розкачайте з кожної круглий корж, а потім випікайте при температурі 200 °с протягом 7-10 хвилин. Вирівняйте краю теплих коржів і просочіть їх сиропом, приготованим з 130 г цукру, 120 мл води і 2 ст.л. Коньяку, — для цього потрібно змішати воду з цукром, довести до кипіння, остудити і додати коньяк. Викладіть коржі один на одного і змастіть їх кремом, приготованим з 0,5 кг сметани, збитою зі склянкою цукру. Верх і боки медовика теж змастіть кремом і обсипте бісквітної крихтою, а потім на свій смак прикрасьте торт горіхами, шоколадом або мармеладом. Кличте гостей і насолоджуйтеся ніжним десертом, що тане в роті!

Швидкий медовик за півтори години

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Якщо немає часу, можна скористатися цим рецептом, який відрізняється від класичної схеми приготування. Ви випікаєте не 7-10 коржів, а один високий бісквіт, який розрізається на кілька коржів.

Збийте 4 білка зі склянкою цукру, а потім додавайте поступово 4 жовтки, 3 ст.л. Меду, 1 ч. Л. Гашеного оцтом соди і 1,5 склянки борошна. Тісто має бути схожим на густу сметану. Вилийте його в форму, змащену маслом, і випікайте бісквіт півгодини при температурі 170-180 °с.

Готовий бісквіт буде високим (близько 10 см), пухнастим і повітряним. Розріжте його на 5 коржів і промажте кремом, зробленим з 400 мл густої сметани і 0,5 склянки цукрової пудри. Додайте в крем трохи родзинок і волоських горіхів, прикрасьте ними медовик, дайте коржам просочитися і подавайте десерт на стіл!

На нашому сайті ви знайдете безліч рецептів медовика з фото і з докладною інструкцією з приготування цього торта. Спасибі кухареві олександра i за те, що придумав цей смачний десерт, завдяки якому життя здається щеПрекрасніше…

Здрастуйте, друзі! це той самий торт, який припаде до душі всім вашим близьким, рідним і друзям! торт» медовик » завоював популярність і придбав безліч фанатів ще давним-давно. І все тому, що медовий торт можна без праці приготувати в домашніх умовах, а вийде він не менш смачним, ніж у професійних кондитерів. Рецепт медовика з’явився близько 200 років тому, коли кухар імператора олександра i приготував для його дружини чудовий десерт. Ім’я кулінара не збереглося в історії, але російський медовий торт став класикою кондитерського мистецтва. Зараз існує безліч рецептів смачних медовиків, проте спочатку знаменитий торт являв собою медові коржі зі сметанним кремом. Як же готують медовик зараз? ми розповімо і покажемо, як приготувати простий і смачний торт медовий рецепт в домашніх умовах!

Мед не тільки смачний, але і дуже корисний продукт, він містить в собі всі мікроелементи і мінерали, які так корисні для крові.

Він навіть за складом нагадує плазму крові людини. Даний продукт бджільництва настільки корисний, що до негативних якостей можна віднести тільки алергію на мед і його високу калорійність. З цієї причини, їсти медик без контрольно-це пряма дорога в спортивний зал, де ви будете скидати медові кілограммчики. Звичайно, при попаданні в тісто мед втрачає свої цілющі властивості, але можна їсти медовик і вприкуску ложечкою, їсти медик з креманки.

Які ж є властивості меду, які дуже добре впливають на будь-який організм:

  • медом лікують кашель, розчиняючи чайну ложку в склянці кип’яченого молока;
  • так само медик показаний при хворобах серця, судин;
  • деякі вважають, що, даючи випив людині ложку меду кожні півгодини, можна вилікувати його від алкоголізму;
  • мед надає сил, так як повністю засвоюється організмом і всмоктується в кров;
  • підвищує рівень гемоглобіну в крові;
  • зменшує можливість настання склерозу;
  • лікує від анемії.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Це далеко не повний перелік корисних властивостей медика, але їсти треба тільки натуральний мед, дуже добре, якщо є можливість купувати його прямо на пасіці. Те, що продається в магазинах здатне більше нашкодити, ніж допомогти, так як мед в красивих баночках піддається термічній обробці і додаванню різних консервантів для тривалого зберігання.

медовий торт рецепт класичний

Рецепт № 1

Інгредієнти:

  • 10 яєць,
  • 400 г цукру,
  • 4 ч. Л. Соди,
  • 100 г меду,
  • 1,2 кг борошна,
  • 800 мл молока,
  • 300 г вершкового масла,
  • ванілін,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Масло, мед, сіль і 200 г цукру змішати, поставити на водяну баню. Через 5 хв додати збиті 4 яйця, варити 5 хв. Зняти з вогню, всипати борошно, замісити тісто, розділити на 9 частин, розкачати коржі, випікати при температурі 200 °c. Збити яйця, додати цукор, ванілін, борошно, молоко, варити до загустіння, потім остудити. Збивши. Коржі змастити кремом. Обрізки від коржів подрібнити, посипати ними торт.

Рецепт № 2

Для тесту:

  • 2 ст. Л. Меду
  • 50 г вершкового масла
  • 80 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч. Л. Соди
  • 3 склянки борошна

Для крему:

  • 150 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри
  • 200 г сметани

Спосіб приготування:

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

  1. розтопити на водяній бані цукор і масло. Коли цукор розчиниться, ввести трохи збиті яйця, соду, далі швидко перемішати масу. Повинна утворитися піниста маса, обсяг якої збільшиться в три рази.
  2. постійно помішуючи, поступово ввести борошно. Замісити тісто, яке повинно бути рідким. Зняти миску з водяної бані, дати охолонути тесту.
  3. розділити остигле тісто на 7 рівних частин. Використовувати борошно для посипання столу, якщо тісто занадто липке. Розігріти духовку до 180 °c. Розкачати кожну частину тіста в пласт круглої форми. Деко викласти папером для випікання, трохи змастити. Викласти на нього пласт або два і випікати 3 хв. Останній, сьомий корж, запекти до більш коричневого кольору, розкришити його для посипання торта.
  4. крем: збити розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло з цукровою пудрою, потім ввести сметану. При цьому не припиняти бити.
  5. коржі укласти один на інший, змащуючи кремом. Обмазати торт зверху і з боків кремом, обсипати крихтами коржа.

простий рецепт тесту для медовика

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Для приготування тіста вам знадобиться трохи рідкого меду, квіткового або липового, яйця, цукор, вершкове масло (його не варто замінювати маргарином), борошно і розпушувач.

Спочатку на водяній бані розтоплюють мед, цукор, масло, потім додають збиті яйця, розпушувач і трохи борошна, добре збиваючи суміш міксером розтираючи, щоб не було грудочок. Замішування тіста на водяній бані робить коржі особливо м’якими і ніжними. Після того як суміш зняли з вогню, тісто доводять до такої консистенції, щоб його можна було розкачати, а потім ставлять на 40 хвилин в холодильник. Цікаво, що німецький медовик готують з використанням дріжджів, також є пісні рецепти без яєць і масла.

рецепти медовика в домашніх умовах

торт » медовий експрес»

Інгредієнти:

  • 800 г меду,
  • 4 яйця,
  • 400 мл сметани,
  • 2 ч. Л. Соди,
  • 1,2 кг борошна,
  • 1,5 л молока,
  • 100 г манної крупи,
  • 2 банки згущеного молока,
  • цедра 2 лимонів,
  • 200 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

Мед, яйця, сметану, соду і борошно змішати, замісити тісто. Розділити на три частини, розкачати, випекти коржі. Зварити манну кашу, остудити, додати згущене молоко, масло, подрібнену цедру, збити. Змастити кремом коржі і залишити просочуватися на ніч.

гуцульський медовик

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Інгредієнти:

  • 4 ст. Л. Меду,
  • 300 г цукру,
  • 250 г вершкового масла,
  • 4 яйця,
  • 1,5 ч. Л. Соди,
  • 600 г борошна.

Для крему:

  • 300 г цукру,
  • 300 мл сметани.

Спосіб приготування:

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

З’єднати яйця, цукор, мед і масло, перемішати. Поставити масу на водяну баню, додати соду і частина борошна. Після загустіння маси викласти тісто, додати борошно, що залишилося. Спекти коржі. Збити цукор зі сметаною. Промазати кожен корж тіста кремом. Поставити в холодильник на 4-5 ч.

шоколадний медовик

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Якщо є бажання спекти шоколадний медовик, рецепт такого можна дізнатися з нижчевикладених рекомендацій. Медова база, доповнена какао, по-новому розкриває смак десерту і робить його більш цікавим і вишуканим.

Інгредієнти:

  • яйця-3 шт.;
  • масло — 100 г;
  • цукор — 150 г;
  • мед — 80 г;
  • сода — 20 г;
  • борошно — 400 г;
  • какао — 100 г;
  • сметана — 700 г;
  • вершки — 200 г;
  • пудра — 200 г;
  • лимонний сік — 40 мл.

Спосіб приготування:

Перші 5 компонентів зі списку з’єднують, прогрівають до кипіння, після чого втручаються просіяні компоненти. Дають тесту охолонути, расстояться, поділяють на порції, формують з них тонкі коржі і підрум’янюють їх. Збивають підсолоджену сметану, а вершки окремо до піків і з’єднують все разом. Промащують шоколадні пласти.

торт» медовик » пісний

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Для тесту:

  • 200 мл міцного чаю,
  • 1 стакан меду,
  • 1 стакан цукру,
  • 7 ст. Л. Рослинного масла,
  • 1 ч. Л. Соди,
  • 1 ст. Л. Оцту,
  • 4 ст. Л. Родзинок, борошно

Для глазурі:

  • 1 стакан порошку какао,
  • 1 ст. Л. Меду,
  • 1 ст. Л. Цукру,
  • 1 ст. Л. Води

Спосіб приготування:

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

З’єднати міцний чай, мед, цукор, рослинне масло, погашену соду, родзинки, додати борошно, замісити тісто до консистенції густої сметани. Розділити на 2-3 частини, розкачати коржі. Спекти при температурі 150 °c. В один з коржів можна додати порошок какао. Готові коржі промазати джемом і з’єднати (середній — корж з какао). Верх змастити глазур’ю. Прикрасити горіхами.

Глазур. Всі інгредієнти для глазурі змішати, довести до кипіння, потім трохи остудити.

медовий торт з арахісом

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Час підготовки: 25 хв час приготування: 35 хв кількість порцій: 4

  • 8 яєць
  • 300 г борошна
  • 350 г цукру
  • 100 г меду
  • 100 г очищеного арахісу
  • 150 г сметани
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г консервованої вишні
  • 10 г маргарину
  • 5 г харчової соди

Спосіб приготування:

  1. яйця розбити, акуратно відокремити білки від жовтків. Білки збити з 150 г цукру, жовтки розтерти з 50 г цукру. У збиті білки додати борошно, ретельно перемішати. Покласти соду, жовтки, 20 г меду, 20 г вершкового масла, збити.
  2. тісто викласти в змащену маргарином форму, випікати в розігрітій до 220-230 °с духовки протягом 25-35 хв.
  3. сметану збити з цукром, що залишився і вершковим маслом за допомогою міксера.
  4. арахіс обсмажити на сковороді без масла, нарубати, змішати з медом, що залишився.
  5. бісквітні коржі змастити здебільшого сметанного крему, з’єднати. Верх торта змастити кремом, що залишився, покрити медово-горіховою сумішшю.
  6. торт залишити на 20-30 хв в прохолодному місці, прикрасити вишнею, нарізати порційними шматками.

медовик зі сметанним кремом

Інгредієнти:

  • борошно — 3 склянки
  • цукор — 1 склянка
  • яйця курячі — 2 шт
  • мед — 2 ст. Л
  • масло вершкове — 50 гр
  • сода — 2 ч. Л.
  • сметана жирна — 150 гр
  • цукор — 1 стакан.

Спосіб приготування:

Після того, як підготували всі необхідні продукти, в глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо мед, один стакан цукру, вершкове масло і гашене в оцті соду. Ставимо всю масу на водяну баню і постійно помішуючи доводимо до кипіння.

Потім знімаємо з вогню, всипаємо три склянки просіяного борошна і ретельно все перемішуємо.

Викладаємо всю масу на присипану борошном робочу поверхню, замішуємо руками еластичне тісто і поділяємо його на дев’ять рівних частин. Після чого акуратно за допомогою качалки розгортаємо кожен шматочок, викладаємо на присипаний борошном деко і ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 3-5 хвилин. Далі на запечені коржі викладаємо відповідну за розміром тарілку догори дном і обрізаємо за допомогою ножа зайві краю.

Для крему змішуємо в чашці сметану з цукром і за допомогою міксера гарненько збиваємо до однорідного стану. І починаємо збирати торт, де кожен корж ретельно промазуємо підготовленим кремом, потім викладаємо один на одного. Після того, як буде викладений самий верхній корж, необхідно торт акуратно обмазати залишилася помадкою з усіх боків.

Тепер блендером розмелюємо в крихту обрізки від коржів, далі посипаємо ними зверху і з боків на наш тортик.

готуємо торт медовий в мультиварці

Продукти

  • борошно: 3 склянки.
  • цукор: ½ склянки.
  • вершкове масло: 3 ст. Л.
  • рослинна олія рафінована: 1 ст.л.
  • яйце: 5 шт.
  • мед: 6 ст. Л. Рідкого або 3 густого, з гіркою.
  • сметана: 1 ½ склянки.
  • вершки жирні: 1 стакан.
  • розпушувач: 1 ст. Л.
  • сухарі панірувальні.
  • терті горіхи: 1 склянка.

Як готувати

Збити яйця з цукром. Змішати розтоплені мед і масло. З’єднати збиті яйця з олійно-медовою сумішшю. Все ще раз добре перемішати. З’єднати борошно і розпушувач. Замісити тісто, додаючи в суміш борошно і розпушувач. Змастити дно, боки чаші мультиварки рослинним маслом, присипати паніруванням. Розігріти мультиварку в режимі підігрів 5 хвилин. Вилити в чашу мультиварки підготовлене тісто. Готувати медовик в режимі випічка 70 хвилин. Підготувати крем: збити сметану, вершки і цукор. Розрізати медовик на коржі, зробити кремові прошарки, обмазати торт з боків і зверху кремом, щедро посипати тертими горіхами. Дати медовику просочитися кремом.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Медовик дозволяє вам експериментувати як з тестом (можна додати спеції, цедру лимона або лайма, настій чаю, кави), так і з кремом, який можна підфарбувати какао або сиропами. Для маленького медовика скоротіть кількість інгредієнтів вдвічі. Медовики можна випікати, як мафіни або кекси — в окремих формочках.

медовий торт з чорносливом

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

  • 250 г пшеничного борошна,
  • 100 г цукру,
  • 20 г вершкового масла,
  • 2-3 яйця,
  • 2 ½ столові ложки меду,
  • ½ чайної ложки розпушувача.

Для крему:

  • 500 г сметани,
  • 100 г цукру,
  • 60 г чорносливу (без кісточок).

Спосіб приготування:

Мед змішайте з розпушувачем, поставте на водяну баню, готуйте, постійно помішуючи, до повного розчинення меду. Яйця збийте з цукром, додайте до них медову суміш. Борошно просійте, всипте в яйця і мед. Замісити тісто. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, влийте тісто, встановіть режим «випічка» і готуйте протягом 2 ½ ч.після звукового сигналу залиште бісквіт в режимі «підігрів» на 10 хв. Готовий бісквіт вийміть з мультиварки за допомогою ємності для варіння на пару. Остиглий бісквіт розріжте на 3 коржа. Чорнослив замочіть в теплій воді на 20 хв.для крему сметану збийте з цукром. Кожен корж змастіть кремом, покладіть на нього чорнослив. Готовий торт поставте в холодильник на 6-8 ч.

медовик найпростіший рецепт дуже смачного торта

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Щоб приготувати тісто для майбутнього медовика, знадобляться такі продукти:

  • масло сливочн. — 100 гр.;
  • цукор-210 гр.;
  • яйце середнього розміру — дві штуки;
  • мед — 3 великих ложки;
  • сода — 1 або можна 2 чайн. Ложок;
  • борошно-4 скл. + дві столові ложки.

Для крему потрібно взяти 1 баночку згущеного молока і триста грам слив. Масло.

Пора братися за випічку.

  1. на першому кроці ретельно з’єднати продукти, тільки борошно в початковій стадії взяти не більше двох ложок. Каструлю краще брати з товстим дном, щоб уникнути пригари.
  2. все розтерти, поставити на повільний вогонь, не перестаючи помішувати. Обсяг повинен збільшитися на сто відсотків. Тепер пора прибирати з вогню, додавати борошно, що залишилося.
  3. тісто потрібно розкачати тоненько, щоб вийшло вісім коржів. У нагрітій духовці на промасленому деку випекти по одній коржику. Час випікання-близько п’яти хвилин.
  4. поки корж випікається, тісто, що залишилося необхідно оберігати від висихання, укривши мокрим рушником.
  5. крем готується просто: розтопити всю кількість масла, додати згущене молоко, все змішати. Тепер нехай остигає.
  6. кожен корж потрібно густо змастити отриманим кремом, укладаючи коржі один на одного. Останній верхній теж змастити, посипати крихтою.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Як отримати крихту? можна акуратно обрізати коржі (підрівняти їх з самого початку нашої піраміди) або залишити цілий корж, далі руками подрібнити його на дрібні шматочки. Медовий торт приготований. Можна ставити кип’ятити чай.

Насправді, не тільки рецептура приготування коржів у кожної господині своя, але і улюблений крем, помадка з глазур’ю. Господиня може порівняти різні рецепти, вибрати для себе — який для неї стане екзотичним, а який стане класичним.

Торт медовий неймовірно смачний, яким би не був рецепт його приготування, адже він готується в домашніх умовах з натуральних продуктів.

Як бачите, приготувати торт медовик в домашніх умовах не так вже й складно, такий кулінарний шедевр напевно збере ваших близьких за чашкою чаю. Приємного апетиту вам і вашим гостям!

Серед усіх тортів, які пекли наші бабусі і мами, одним з найулюбленіших залишається «медовик». Він доречний в будь-яке свято, починаючи з 8 березня і закінчуючи зустріччю ті, хто жодного разу не пробував пекти цей торт, впевнені, що це дуже складно. Насправді ж приготувати» медовик » у цій статті ми познайомимо вас з різними рецептами і поділимося варіантами кремів.

Ласощі для імператриці

А чи знаєте ви, що, здавалося б, простий «медовик» — це ціла історія, яка почалася близько двохсот років тому? кажуть, що якийсь таємничий кулінар вперше приготував це солодке спокуса для прекрасної єлизавети олексіївни, яка була дружиною імператора і самодержця всеросійського олександра першого.

Минуло чимало років, змінювався час, а разом з ним і рецепт. Торт» медовик » простий, приготований з медових коржів і крему на основі сметани, до сих пір залишається найулюбленішим десертом.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Класика жанру

Отже, якщо ви вирішили спекти «медовик», простіше простого почати саме з базового, класичного рецепту.

Для приготування тіста підготуйте:

  • яйця — 3 штуки.
  • пшеничне борошно вищого сорту-3 склянки.
  • мед-3 столові ложки з гіркою.
  • соду — 1 столову ложку.
  • цукор-1 склянка.

Для крему потрібні:

  • сметана жирністю не менше 20% — 800 грам.
  • цукор-1 склянка.

Чарівне тісто

Насамперед приступаємо доЗамішування тіста. Беремо каструлю з нержавійки і вбиваємо туди яйця. Додаємо мед, соду, цукор і ретельно перемішуємо. Ставимо на сильний вогонь і, не припиняючи перемішувати, чекаємо, поки маса не збільшиться в об’ємі в три рази і не придбає золотистий колір. За консистенцією суміш повинні бути піноподібної.

Знімаємо каструлю з вогню і потихеньку, маленькими порціями, всипаємо просіяне борошно, не перестаючи заважати. Коли тісто стане однорідним, поділяємо його на вісім рівних частин.

Секрети випікання

Беремо роз’ємну форму потрібного розміру, змащуємо дно і боки рослинним маслом і простилаємо дно пергаментом. Викладаємо тісто і акуратно, без використання качалки, розрівнюємо по дну руками або ложкою.

Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо кожен корж 7-12 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб витягнути коржі і при цьому їх не пошкодити, дістаємо дно з форми, перевертаємо на поверхню пергаментом вгору і акуратно його знімаємо.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Магія крему

Поки наші коржі набувають золотистий рум’янець, займемося кремом. Для цього візьмемо сметану, з’єднаємо її з цукром і добре зіб’ємо міксером або занурювальним блендером. Коли коржі охолонуть і затвердіють, наш крем потрібно акуратно розподілити між коржами, намазати останній корж зверху і прибрати торт в холодильник для повної просочення. Зазвичай на це йде 12 годин. Верх готового ласощі можна присипати подрібненими волоськими горіхами або кондитерської посипанням. Як бачите, готувати класичний «медовик» простіше простого!

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Згущені річки, медові береги

Якщо вам знайомий базовий рецепт можна спробувати свої сили в більш складному варіанті виконання. Ми пропонуємо приготувати ніжний, смачний, ароматний, але більш складний «медовик». Рецепт простий, але це тільки на перший погляд. Насправді з ним доведеться повозитися. Зате в результаті ви отримаєте повітряне, солодке, і при цьому аж ніяк не нудотне ласощі.

Для тесту нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • пшеничне борошно вищого сорту-500 грам.
  • маргарин — 100 грам.
  • яйця-2 штуки.
  • мед-2 повні столові ложки.
  • сода — 1 чайна ложка.
  • цукор-150 грам.
  • сіль — на кінчику ножа.

Для крему приготуйте:

  • вершкове масло з жирністю не менше 72% — 250 грам.
  • варене згущене молоко-1 банка.

Як видно зі списку продуктів, це не найпростіший «медовик». Але зусилля варті того!

Водяна лазня в допомогу

Починаємо готувати, як завжди, з тіста, яке замішується на водяній бані. Щоб її спорудити, потрібно вибрати дві каструлі. Одна повинна бути великою, а інша — трохи поменше. Перша при цьому поміщається в другу.

Наливаємо у велику каструлю воду до половини і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, ріжемо на великі кубики маргарин, складаємо в меншу каструлю і ставимо її у велику каструлю. Завдяки такій імпровізованій водяній бані маргарин швидко розтане.

Коли це станеться, додаємо до нього цукор, мед і сіль. Не припиняємо помішувати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.

В окрему ємність розбиваємо яйця і злегка їх збиваємо виделкою. Потім тонкою цівкою вливаємо їх в загальну масу і перемішуємо. Завдяки водяній бані яйця не згорнуться.

Через хвилинку додаємо соду і знову ретельно перемішуємо. Суміш чарівним чином почне перетворюватися в піноподібну масу і збільшуватися в об’ємі. Як тільки це трапиться, вимикаємо вогонь і починаємо до нашої суміші поступово додавати борошно. Щоб уникнути утворення грудочок тісто потрібно постійно вимішувати до однорідності, поки воно не вийде м’яким і податливим.

Ділимо тісто на 8 однакових колобків і розгортаємо кожен качалкою. Якщо тісто охолоне і втратить еластичність, його можна знову покласти на водяну баню, де воно нагріється і знову буде податливим.

Випікаємо коржі на деку з використанням пергаменту при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.

Солодкі моменти

Коли коржі спечуться і будуть остигати, приступимо до приготування крему. Ріжемо на кубики масло і розм’якшуємо його. Потім відкриваємо банку зі згущеним молоком і додаємо до масла. Ретельно перемішуємо. Потім включаємо міксер і збиваємо крем.

Остиглі коржі рясно промазуємо кремом, самий негарний корж можна пустити на крихту і прикрасити торт з боків і зверху. Прибираємо вийшло кулінарне виріб на ніч в холодильник, де воно просочиться і дійде до потрібного стану.

Звичайно, не можна сказати, що готувати цей «медовик» простіше простого-одна водяна баня чого варта! і, тим не менш, зусилля не будуть марними, адже в цей торт закохаються абсолютно всі!

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

На швидку руку

Якщо часу небагато, та й возитися з тортом немає особливого бажання, можна приготувати швидкий «медовик», простий рецепт з фото якого ми пропонуємо освоїти(раптом стане в нагоді ?).

Для тесту нам потрібні:

  • яйця-4 штуки.
  • пшеничне борошно-3 склянки.
  • цукор-1 склянка.
  • мед — 1 склянка.
  • волоські горіхи — 50 штук.
  • розпушувач — 2 чайні ложки з гіркою.

Для крему будемо використовувати:

  • сметану жирністю 35% — 400 грам.
  • цукрову пудру-півсклянки.
  • ваніль-1 щіпку.

Ручна робота

Першим очищаємо горіхи від шкаралупи і подрібнюємо їх за допомогою ножа або блендера. В окремій ємності збиваємо міксером яйця з додаванням цукру і меду. Потім додаємо туди борошно, горіхи, соду і все гарненько вимішуємо. Формуємо великий колобок, укладаємо його в миску і накриваємо чистим рушником або залишаємо підніматися в теплому місці на 3-4 години.

Після закінчення цього часу розігріваємо духовку до 200 градусів. Беремо деко і накриваємо його промасленим пергаментом. Потім ділимо наше тісто на 6-8 рівних частин, розгортаємо кожен тонким шаром і випікаємо 6-8 хвилин.

Під цукровою пудрою

Коли шкіри охолонуть і будуть готові до намазування, починаємо готувати крем. Для цього сметану збиваємо з цукровою пудрою і ваніллю. Потім промазуємо кожен корж кремом і прибираємо наш торт в холодильник. При подачі на стіл його можна прикрасити волоськими горіхами, подрібненим мигдалем або тертим шоколадом. Спробуйте приготувати цей «медовик»: рецепт простий, швидкий у виконанні, а десерт виходить дуже смачним.

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Помічниця-мультиварка

Якщо в будинку є мультиварка, спекти в ній «медовик» простіше простого! ця диво-помічниця заощадить ваш час і нерви. До того ж завдяки їй цей десерт подужає навіть той, хто жодного разу нічого не пек. Отже, пропонуємо вам спробувати цей нескладний в приготуванні «медовик». Простий рецепт в мультиварці приємно здивує вас зручністю і абсолютною доступністю.

Щоб зробити тісто, підготуйте:

  • пшеничне борошно — 3 склянки.
  • яйця-5 штук.
  • соду-трохи більше половини чайної ложки.
  • цукор-1,5 склянки.
  • мед-5 столових ложок.

Для крему нам буде потрібно півлітра сметани і 3 столові ложки цукру.

Швидше швидкого

Насамперед збиваємо яйця з цукром до утворення крутої піни. Потім додаємо мед і злегка збиваємо ще раз.

В отриману масу акуратно всипаємо борошно і соду, перемішуємо тісто за допомогою міксера до однорідності і виливаємо його в попередньо змащену рослинним або оливковою олією чашу мультиварки. Виставляємо режим» випічка » і чекаємо, поки диво-помічниця доведе наше тісто до готовності, потім дістаємо і довгим і гострим ножем розрізаємо на коржі (чим тонше вони вийдуть, тим краще).

Щоб приготувати крем, збиваємо сметану і цукор. Потім формуємо торт, намазуючи кожен корж кремом. Ставимо на просочення в холодильник. Ось і все!

Мякий медовий торт рецепт класичний. Найсмачніший медовик: простий рецепт

Кремовий рай

І наостанок ми хочемо вам розповісти ще один секрет, завдяки якому можна урізноманітнити рецепт. Торт «медовик» — простий і смачний десерт, але їм мало кого здивуєш. Чим же можна його урізноманітнити? звичайно ж, кремами! спробуйте просочити ваш» медовик » заварним вам обов’язково сподобається!

Шоколадна казка

Щоб приготувати шоколадний крем, потрібно взяти:

  • яйця — 3 штуки.
  • цукор-150 грам.
  • борошно-3 столові ложки.
  • молоко-400 грам.
  • крохмаль — 1 столова ложка з гіркою.
  • ваніль — на кінчику ножа.
  • вершкове масло-150 грам.

Змішуємо в каструльці все, крім масла, і варимо на слабкому вогні до загустіння. Головне-постійно помішувати, щоб не утворювалися грудочки. Ми залишаємо остигати. Потім збиваємо вершкове масло і невеликими порціями вводимо в нього заварну масу. Збиваємо без зупинок до однорідності. Готовий крем повинен по густоті нагадувати 25% сметану.