Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

23

Теплий, рум’яний і хрусткий хліб-відмінна ароматна основа для бутерброда на сніданок. А тостер-це простий в експлуатації електричний прилад, який потрібен для підсмажування хліба з двох сторін. Багато людей використовують цей кухонний апарат, не замислюючись, звідки походить така назва пристрою, і хто винайшов цей спосіб підсмажування хліба.

Наші предки навчилися випікати хліб і покращувати його смакові якості століття тому, використовуючи примітивні ручні пристосування і вогонь.

Латинське слово «tostum «означає» горіти», саме воно стало основою для назви, яку отримав перший електричний прилад для підсмажування скибочок хліба.

Історія винаходу тостера почалася в кінці xix століття, коли електрифікація в країнах світу набирала обертів.

  1. у 1893 британська компанія crompton&company продемонструвала електричний прилад – прообраз сучасного тостера. Нагрівальний елемент цього пристрою був виготовлений на основі залізних проводів . Хліб підсмажувався з одного боку, і його потрібно було вручну перевертати. Користуватися пристроєм через постійне іскріння проводів було небезпечно.
  2. американська компанія general electric в 1909 році виготовила більш безпечний електричний тостер з ніхромовим нагрівачем . Але хліб також потрібно було вручну повертати для обсмажування з двох сторін.
  3. у 1913 році подружжя коупман придумали перевертає хліб механізм . Але стежити за часом піджарки хліба, включати і вимикати тостер доводилося як і раніше.
  4. трохи пізніше тостер оснастили таймером, а в 1925 році завдяки винаходу чарльза страйта прилад отримав функцію «вискакує» хліба після завершення обсмажування.

Всі наступні роки виробники доводили дизайн і функціонал своїх пристроїв до досконалості. В даний час десятки компаній по всьому світу випускають це затребуване на сучасній кухні електричне обладнання.

правила експлуатації тостера

Всі сучасні моделі тостерів виконуються зі спеціальними отворами в корпусі для завантаження хлібних скибочок стандартних розмірів . Нарізний батон можна купити в магазині або порізати буханець самостійно. Пристрій працює від побутової електричної мережі напругою 220 в.

Отримати підсмажені скибочки хліба дуже просто. Увімкніть тостер в мережу. Хліб слід вставити в призначені для цього отвори, виставити бажану ступінь обсмажування і опустити важіль кошика з хлібом. По завершенню роботи готові тости автоматично вискочать назовні.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Порада: якщо ви готуєте тости в перший раз, вибирайте мінімальну ступінь обсмажування. Підсмажити хліб ще раз можна, а ось горілий доведеться просто викинути.

Основною деталлю конструкції тостера є нагрівальний елемент, який розташований всередині корпусу приладу. Користуватися таким приладом слід, строго дотримуючись техніки безпеки.

  1. не можна розміщувати працюючий електронагрівальний прилад поблизу легкозаймистих речей як рушники і фіранки.
  2. не можна накривати працюючий пристрій.
  3. після завершення приготування тостів слід відключити прилад від мережі.
  4. очищення тостера від хлібних крихт або застряглих всередині скибочок виробляти тільки в відключеному від мережі стані, коли прилад охолоне.
  5. не допускати контакту внутрішніх поверхонь обладнання з водою.
  6. не можна обсмажувати хлібобулочні вироби в упаковці, глазурі, з начинкою або змащені маслом.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Наприклад, алюмінієва поверхня після акуратного протирання вологою губкою з миючим засобом вимагає полірування сухою ганчіркою.

Чистити тостер всередині також необхідно, але досить робити це 1-2 рази на місяць. Якщо прилад обладнаний знімним піддоном, необхідно витягнути його і помити із застосуванням засобу для миття посуду, після чого висушити кухонним рушником або м’якою ганчіркою. Якщо такого піддону немає, то почистити тостер від скупчився дрібного сміття можна наступним способом.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

  1. попередньо розстеліть на робочій поверхні газету.
  2. переверніть тостер догори дном і акуратно потрясіть, що допоможе позбавити прилад від крихт. Решта смітинки можна спробувати видути за допомогою фена і або видалити щіточкою.
  3. для очищення внутрішніх поверхонь приладу від нагару слід скористатися засобами, рекомендованими виробником моделі.

Важливо усвідомити, що мити тостер всередині не можна! деякі виробники допускають вологе протирання спеціальними засобами. Всі нюанси догляду слід уточнити в оригінальній інструкції по експлуатації.

тостер або сендвічниця — що краще

Підсмажені в тостері ще теплі скибочки хліба можна використовувати для приготування бутерброда, поклавши між двома шматочками сир або ковбаску. Але гарячим цей сендвіч можна назвати з натяжкою.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Хліб з начинкою в тостері підсмажувати не можна: загрожує псуванням продуктів або поломкою приладу.

Любителям гарячих сендвічів стане в нагоді електрична бутербродниця (або сендвічниця), що дозволяє засмажувати скибочки хліба з начинкою. Цей пристрій зовнішнім виглядом нагадує «чемоданчик» з ребристими стулками, всередині якого розміщені жарочні пластини з антипригарним покриттям. Майбутній сендвіч для готування поміщається між ними. Таким чином бутерброд з начинкою фіксується і підсмажується з двох сторін. Прилад оснащується регулятором температури, таймером, індикатором нагріву та іншими функціями в залежності від моделі.

Що краще – тостер або сендвічниця – залежить від цілей придбання . Це різні пристрої зі схожими, на перший погляд, функціями. Тому при виборі техніки для кухні потрібно керуватися виключно своїми уподобаннями. У кожного кухонного приладу є свої плюси і мінуси.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Слідкуйте за здоров’ям-вибирайте тостер. Тости менше дратують шлунок, і для фігури їх поїдання не шкідливо. Тости можуть поєднуватися з будь – якими продуктами, їх універсальність-ще один аргумент на користь тостера. Коли у домочадців протилежні смаки: на підсмажений скибочку можна покласти щось своє.

Любите дивувати сім’ю смачними сендвічами з найрізноманітнішою начинкою без клопоту-бутербродница стане відмінною помічницею. До того ж і догляд за її внутрішніми поверхнями трохи простіше.

Тостер є дуже зручним і простим у використанні кухонним електричним побутовим приладом. З його допомогою можна приготувати смачні, хрусткі, підсмажені скибочки хліба. Для початку вам потрібно за допомогою регулятора встановити бажану ступінь піджарки хліба. Потім поставте скибочки хліба в слоти для смаження і опустіть важіль на передній панелі приладу. Дочекайтеся, поки тост приготується, і в процесі смаження гарненько принюхується, інакше він може пригоріти. Коли важіль піднімається вгору, це сигналізує про готовність тосту.

Кроки

використання тостера

    Вставте по одній скибочці хліба в кожен слот тостера. використовуйте одночасно обидва слота, якщо хочете підсмажити відразу два шматочки хліба. Тим же способом можна обсмажувати і багато інших продуктів, проте хліб є найкращим варіантом застосування тостера.

    Встановіть бажану ступінь обсмажування. за допомогою регулювальної ручки, яка розташована на передній панелі приладу, встановіть бажаний рівень прожарювання. На більшості тостерів ділення шкали вказані в діапазоні від 1 до 5, де 1 – це режим для злегка підсмаженої скоринки, а 5 – для тосту сильної прожарювання. Якщо ви вперше готуєте тости, то ми рекомендуємо вам встановити рівень піджарки на позначку 2 або 3.

    Опустіть важіль, щоб почати процес приготування тостів. дочекайтеся завершення смаження. Принюхуйтеся до запаху горілого! процес приготування тостів повинен займати одну-дві хвилини, в залежності від обраного вами режиму.

  1. Вийміть тости. ваші тости готові, коли важіль знову піднявся вгору. Тостер при цьому може видати сигнальний звук. Дістаньте тост руками або за допомогою дерев’яних щипців. Додайте до тосту улюблені ласощі перед вживанням!

    • як би вам не хотілося, ні в якому разі не виймайте тост металевим предметом. Тостер працює від електрики, і металевий предмет може стати відмінним провідником. Будьте обережні!

    вибір режиму тостера

    усунення неполадок при роботі з тостером

    • відразу після обсмажування тост може бути дуже гарячим. Використовуйте рушник або прихватку, щоб викласти гарячий тост на тарілку.
    • дотримуйтеся правил техніки безпеки. Намагайтеся запобігти активацію сигналу пожежної тривоги.
    • неЇжте тост просто так! додайте мед, джем, вершкове масло, горіхове масло, вершковий сир, або ж будь-який інший інгредієнт, який прийде вам на думку!

    Попередження

    • ніколи не вставляйте металеві предмети або частини тіла в тостер, який підключений до мережі. Вас може вдарити струмом або ви отримаєте сильний опік.
    • ніколи не виймайте готові тости металевим предметом. Не забудьте вимкнути тостер з мережі, перед тим як витягнути застряглі всередині нього тости за допомогою дерев’яних щипців.
    • дійте дуже обережно при включенні тостера в розетку.

Прогрес не стоїть на місці і сьогодні вже не зустріти людину, яка б не знала для чого потрібен тостер. Цей простий побутовий прилад є практично в кожному будинку, а з його допомогою щоранку його власники можуть насолоджуватися смачним сніданком – рум’яними, теплими і хрусткими хлібцями.

Пристрій приладу

Ви зіткнулися з питанням що таке тостер і навіщо він потрібен? це простий електричний пристрій, який призначений для обсмажування і підігріву тостів завдяки декільком внутрішнім спіралей. Залежно від своєї конструкції він може мати різні габарити, кількість отворів для шматочків хліба, потужність, а також продуктивність.

Як працює тостер? зарум’янювання хліба здійснюється завдяки роботі нагрівального елементу-спіралей, які складаються зі сплаву хрому і нікелю. Такий матеріал стійкий до електричного опору при порівнянні з міддю, а також не окислюється при багаторазовому нагріванні.

Нагрівальна камера в цьому популярному серед покупців кухонному приладі працює за тим же принципом, що і електрична варильна поверхня. Спіралі при включенні пристрою виділяють інфрачервоне випромінювання, яке м’яко підсушує і підрум’янює поверхню тосту.

При покупці приладу необхідно орієнтуватися на кілька важливих критеріїв:

  • тип пристрою-ручний, напівавтоматичний, автоматичний;
  • кількості відділень-від одного до чотирьох;
  • основних характеристик-потужності, наявності термостата і копки відключення;
  • додаткових функцій пристрою-знімний піддон, решітка для підігріву булочок, автоматичне центрування, підігрів, розморожування, електронне управління, підйом;
  • корпус приладу – алюміній, нержавіюча сталь і пластик.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

При виборі цієї техніки також важливо звернути увагу на торгову марку. Лідерами цього сегмента ринку є bork, philips, tefal і scarlett. Не менш популярні і інші виробники бош, браун, поларіс, фітек, а також мулінекс. Існують преміум моделі siemens, оснащені цифровим індикатором процесу роботи.

Крім звичайних кухонних приладів, що працюють в ручному, автоматичному або напівавтоматичному режимі, виділяють і інші пристрої. До них відносяться тостер-гриль і тостер-сендвіч. Перші моделі можуть використовуватися не тільки для обсмажування тостів, але також для випічки булочок з начинкою.

Що таке сендвіч тостер? цей побутовий прилад використовується для одночасного приготування двох або чотирьох тостів. Також він оснащений декількома режимами роботи, призначеними для підсмажування скоринки хліба від золотистої до яскравої рум’яної. Це дає можливість його власнику самостійно вибрати рівень прожарювання в залежності від своїх уподобань і бажань.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

В даний час це побутове пристрій можна використовувати не тільки для обсмажування тостів і отримання золотистої скоринки. Воно може використовуватися також для випічки булочок, підігріву і навіть розморожування продуктів. До того ж виробники побутової техніки з кожним роком удосконалять їх конструкцію і додають все нові функції.

Але як користуватися тостером, щоб він зберіг свої якості на максимально тривалий час? для цього потрібно дотримуватися загальних правил при підсмажуванні хліба:

  • при кожному використанні техніки її потрібно максимально завантажувати. Наприклад, якщо обладнання призначене для двох шматочків хліба, то саме таку кількість і потрібно весь час підсмажувати. Це необхідно для запобігання перегріву обладнання та раннього виходу його з ладу;
  • тости не повинні бути товстими або дуже тонкими. У першому випадку вони можуть стикатися з нагрівальними спіралями і обвуглитися, а в другому – пересохнути;
  • після приготування хліба слід відразу ж видалити все скупчилося всередині крихти. Робити це потрібно тільки при остигнула техніці.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Незважаючи на простоту такого кухонного побутового приладу як тостер, він має конкретні правила експлуатації, які дуже бажано дотримуватися. Так, всі ми любимо смачні підсмажені тост вранці, але давайте ж експлуатувати прилади правильно, що дозволить уникнути багатьох проблем.

Трохи про техніку безпеки

В силу того, що технологія тостера передбачає використання нагрівальних елементів, цей прилад є приладом підвищеної небезпеки. Від нього може виходити небезпека створення полум’я при забезпеченні несприятливих для роботи умов. Дотримуйтесь наступних правил техніки безпеки:

  1. не накривайте тостер при його роботі;
  2. не ставте його біля фіранок, серветок або інших предметів, які можуть легко спалахнути;
  3. при можливості вимикайте прилад з розетки після приготування тостів;
  4. не допускайте намокання приладу і потрапляння води всередину конструкції.

Не такі вже й складні правила, що ігнорувати їх.

Приготування тостів

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатаціїє різні моделі тостерів, що відрізняються не тільки по дизайну, але і за можливостями. Розширені функції тостерів передбачають не тільки обсмажування хліба, але і його розморожування, підігрів. Деякі і зовсім дозволяють обсмажувати дрібні шматки хліба завдяки особливостям конструкції: скибочки можна піднімати вище, щоб легко потім їх виймати. Якими б функціями не володів тостер, є конкретні правила смаження:

  1. намагайтеся завжди смажити максимально можливу кількість тостів. Якщо модель розрахована на два шматки, смажте відразу два, якщо на чотири – смажте всі чотири. Це розумно з точки зору витрати електроенергії. До того ж, це дозволить уникнути можливого перегріву моделі.
  2. використовуйте тости правильної товщини. Якщо тости будуть тонкими, то ви їх банально пересмажити, якщо товстими – не досмажити. Втім, деяким людям подобаються сильно пересмажені грінки або сухарі, якщо завгодно. Що стосується занадто товстих скибочок хліба, то в процесі смаження вони зовсім можуть стосуватися нагрівальних спіралей. Такі просто обвугляться. Дуже рекомендуємо використовуватися спеціальні хлібці, попередньо нарізані для приготування в тостері.
  3. заморожені тости можна готувати тільки в моделях з функцією попередньо розморожування. Тут тости в першу чергу розморожуються, і тільки тоді здійснюється жарка. Якщо в просту модель засунути заморожені хлібці, то на поверхні вони у вас пригорять, а всередині будуть сирими.
  4. крихти після приготування обсипаються на спеціальний піддон. Дістаньте його і крихти віддайте пташкам, висипавши їх на підвіконня.

Дотримуйтесь правил користування тостером і техніку безпеки, і у вас завжди буде виходити смачно.

Будь ласка, оцініть статтю:

Тостер вважається простим і зручним кухонним побутовим приладом. Для чого він потрібен, так це для приготування смачних рум’яних підсмажених скибочок хліба. Якщо ви любитель такої їжі на сніданок (або не на сніданок), то однозначно варто обзавестися тостером.

Є найпростіші моделі, принцип роботи яких полягає тільки в підсмажуванні хлібців. Моделі складніше можуть і підігрівати і хлібці, і розморожувати їх. Є тостери, які оснащені функцією підйому маленьких скибочок, щоб простіше було їх діставати. Пристрій в будь-якому разі повинно бути простим в експлуатації – включив, дістав, вимкнув і т. Д.

Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

Загальні правила смаження тостів:

  • кожен раз тостер потрібно завантажувати повністю – наприклад, якщо прилад розрахований на 2 хлібних скибочки, то 2 і завантажуйте; це потрібно, щоб техніка не перегрівалася, так і з точки зору економії електрики це важливо;
  • скибочки не можуть бути дуже тонкими або товстими, бо як товсті, природно, не дожарятся, а тонкі пересохнуть і стануть сухарями;
  • після того, як тости будуть готові, внизу приладу збереться деяка кількість крихт – коли тостер охолоне, потрібно зняти кришку техніки, прибрати всі крихти.

Є тости зі знімним піддоном, що дуже зручно. Просто дістається піддон, його потрібно дістати, помити, очистити, а потім поставити на місце – найпростіша інструкція. Приділяйте увагу і техніці безпеки: тостер не потрібно ставити на краю, щоб випадково його не зачепили діти. ЯкщоПотужність приладу (зазвичай вказується в паспорті або на корпусі приладу) і cosα – коефіцієнт потужності електроприладу (знайти його значення вам повинна допомогти інструкція з експлуатації приладу, але якщо ви його не знайшли, то можна прийняти рівним 1).

  • тепер, підсумувавши всі номінальні струми для даної групи, ми можемо перевірити відповідність автомата цим параметрам. Найчастіше автомат потрібно замінити на більш потужний. Але якщо розетка призначена для підключення малопотужної відео та аудіотехніки, то, можливо, це і не буде потрібно.
  • Зверніть увагу! згідно п. 6.2. 2 пуе,максимально допустимий номінальний струм автоматичного вимикача, що живить групову мережу, не може бути більше 25а. Так що, якщо у вас вже встановлений автомат в 25а, то доведеться задуматися про поділ групи або обмеження по підключенню приладів до даної групи.

    • також якщо установка розетки потрійний в уже існуючій групі передбачає контроль перетину живильного проводу. Найчастіше, якщо не підходить автомат, то і існуюча проводка не буде відповідати новим вимогам. Тому знову-таки доведеться задуматися про обмеження підключається навантаження для даної групи.
    • ну і нарешті слід визначитися, а можна тут взагалі встановлювати розетку? монтувати розетку не можна в ванних кімнатах і комор приміщеннях. При цьому для ванних кімнат є виняток, який дозволяє виконувати монтаж при установці в ланцюзі живлення даної групи автомата узо.

    Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

    • крім того, якщо повинна бути встановлена на згорає підставі, слід подбати про її пожежної безпеки. Для цього заставні під розетку повинні бути виконані з вогнетривких матеріалів. Зазвичай для цього застосовують вироби зі сталі.

    установка потрійний розетки

    збираємо потрійну розетку

    На даний момент на ринку представлена величезна кількість різноманітних розеток. Але або ціна на них «кусається», або вони не відповідають нашим вимогам. Тому найчастіше потрійну розетку збирають з трьох звичайних розеток.

    Як зробити потрійну розетку, ми зараз і розповімо:

    • для цього нам будуть потрібні три звичайні розетки, необхідних нам номінальних параметрів. Це може бути одна розетка на 6а, друга на 10а і третя на 16а. Главное, щоб вони відповідали вищевказаним вимогам. Також нам буде потрібно накладка для потрійний розетки, яка створить видимість єдиного цілого.

    Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

    • відміряємо необхідну висоту від підлоги, зазвичай це 30 см, але ви можете вибрати будь-яку іншу висоту. На місці установки розетки проводимо горизонтальну межу, паралельну підлозі.
    • тепер знімаємо декоративні кришки на лицьовій стороні наших одинарних розеток і на їх місце встановлюємо потрійну накладку.
    • одягаємо на розетки накладні коробки і прикладаємо нашу потрійну розетку до позначки. Відзначаємо місце штробления стіни під заставні коробки (див.).

    Зверніть увагу! якщо ви використовуєте пластикові заставні коробки з напрямними (їх ще називають заставні під гіпсокартон), то досить одягнути заставні і прикласти їх до місця установки.

    • свердлимо стіну і встановлюємо заставні коробки. Кріпимо їх і встановлюємо безпосередньо розетки. Якщо ви все зробили згідно з розмірами, то у вас повинна вийти хороша потрійна розетка. При цьому ціна її часто значно нижче, ніж у подібних стаціонарних аналогів. Тепер залишилося виконати підключення.

    Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

    підключення від розподільної коробки

    Найбільш поширеним випадком є підключення розетки безпосередньо від . Його в 99% випадків використовують при монтажі розеткових груп, а також в більшості випадків при додаванні розеток в уже існуючі групи.

    Отже:

    • перш за все, виконуємо підключення між розетками. Для цього нам буде потрібно провід перетином не менше, ніж провід, яким ми плануємо виконувати підключення.
    • від розетки, до якої планується підключення, робимо перемички до сусідньої розетки. А від сусідньої — до третьої розетки. При цьому заземлюючий провід кріпимо до заземлюючих контактів, а нульовий і фазний — до силових.
    • тепер наша потрійна розетка в одному гнізді готова до підключення. Але перш, ніж його виконувати, слід зняти напругу з групи, з якої належить працювати. Крім того, якщо в розподільній коробці проходять дроти інших груп, з них також варто зняти напругу.
    • розкриваємо розподільну коробку і визначаємо фазний, нульовий і захисний дроти нашої групи. Якщо ваша електрична мережа змонтована відповідно до норм пуе, то блакитний провід — нульовий, жовто-зелений – захисний і третій — фазний. Якщо ж це не так, то шукаємо ці дроти шляхом короткочасної подачі напруги. Методологія пошуку описана в інших статтях нашого сайту.
    • тепер підключаємо фазний провід в розподільній коробці і на розетці, потім те ж саме проробляємо з нульовим і захисним. Важливо не переплутати місце підключення захисного проводу, фазний з нульовим можна підключати до будь-яких силових контактів розетки.

    Як працює тостер. Тостер: як користуватися? особливості експлуатації

    • після підключення всіх проводів і закриття розподільної коробки можна подати напругу і випробувати працездатність наших розеток.

    підключення однієї розетки від іншої

    Цей спосіб часто застосовується при додаванні нової розетки в уже існуючу групу. Він покликаний знизити обсяг робіт, пов’язаних зі штроблением стін і знизити кінцеву ціну підключення. І хоча застосовується він рідко, але також має право на існування.

    • для того, щоб виконати таке підключення своїми руками, слід, перш за все, зібрати нашу потрійну розетку, як описано вище.
    • наступним етапом стає зняття напруга з розетки, від якої належить підключення.
    • потім розкриваємо цю розетку і далі діємо за налагодженою схемою. По суті, ми встановлюємо перемичку, як між розетками в нашій потрійний розетці.
    • на цьому підключення закінчено і можна подати напругу на всю нашу розеточную групу.

    Висновок

    Тепер ви знаєте, як встановити розетку потрійну і зібрати її з декількох одиночних розеток. Сподіваємося, це допоможе вам у створенні комфортної електричної мережі вашого будинку.

    Хотілося б тільки відзначити, що додавання в уже існуючу мережу несуть за собою певні обмеження. Тому застосовувати їх варто тільки у виняткових випадках.

    Монтаж потрійний розетки може бути виходом для тих, хто не планує найближчим часом робити ремонт у своїй квартирі, але бажає комфортно користуватися електрикою в кожній кімнаті своєї квартири. Для перетворення однієї розетки в три у вас є три варіанти. Розглянемо кожен з них.

    Установка блоку з трьох розеток

    Блок з трьох розеток відмінно виглядає на стіні

    Найбільш прийнятний спосіб по співвідношенню ціна/якість. Бажано проводити монтаж на етапі ремонту/штукатурки, але можлива установка і по готовій стіні. Більш детально про

    Переваги способу:

    1. ви можете зробити не 3, а 4 і навіть 5 розеток в одному блоці в залежності від марки і моделі електропристрою;
    2. надійність і простота монтажу;
    3. низька вартість

    Недоліки:

    • робота пильна-доведеться свердлити підрозетники
    • потрібен спеціальний інструмент (перфоратор, коронки)

    &1&

    Роз’єми і розетки в одному блоці

    Монтаж блоку з декількох розеток – найбільш поширене сучасне рішення. По-суті ви отримуєте кілька окремих розеток в одному місці, більш того, ви можете використовувати підрозетники для монтажу не тільки розеток, але і вимикачів, роз’ємів під ethernet і tv.

    Установка потрійного вбудованого механізму розетки

    Найчастіше встановити блок з трьох розеток не представляється можливим, тому що не вистачає місця. Розглянутий варіант з установкою блоку трьох розеток, в залежності від фірми і марки буде займати від 240 до 260 мм.але цю довжину можна значно скоротити, якщо використовувати багатопостові розетки з заводським монтажем в один блок. Разом з накладною рамкою він займе не більше 160 мм

    &1&

    Якісні автоматичні клеми в заводському модулі на кілька розеток

    Переваги такого підходу:

    1. простіший монтаж розеток
    2. не потрібно нічого з’єднувати додатковими проводами
    3. займає менше місця
    4. заводський монтаж електрики більш надійний, ніж будь-який ручний

    Недоліки:

    • заводський блок з трьох розеток коштує дорожче, ніж три розетки цього ж виробника, куплені окремо. Наприклад, якщо механізм legrand для трьох розеток коштує 3*4$=12$, то механізм потрійний багатопостової розетки обійдеться вам в 26$, тобто в два рази дорожче.
    • необхідний спеціальний