Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

155

Всупереч загальноприйнятій думці десерти є невід’ємною частиною повноцінного харчування. Головний принцип, якого потрібно дотримуватися, на думку дієтологів, полягає в тому, що вони не повинні увійти в повсякденний раціон. А ось для особливих подій, різних свят, вони можуть стати своєрідним «винагородою». Новий рік, різдво підходять якнайкраще для того, щоб побалувати себе смаколиками. Оскільки свята все ще тривають, пропонуємо огляд найпопулярніших десертів у світі, які можна ще приготувати.

Різдвяний пудинг (великобританія)

Жодні різдвяні свята в британії не обходяться без особливого пудингу. Незважаючи на його популярність в країні, та й за її межами, він не настільки смачний, як здається. Втім, у всіх ще є шанс його спробувати. А раптом сподобається.

Дульсе-де-лече (аргентина)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Згущене молоко-гордість аргентини. Це суміш молока і цукру, яка уварюється до карамелізації і перетворюється в густу ніжну масу. Безумовно, його можна купити і в магазині, але ж набагато смачніше буде приготоване вдома.

Болу рей (португалія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Болу рей, який ще називається королівським тортом-традиційний португальський солодкий хліб з горіхами і цукатами, який подають на різдво або 6 січня на день короля.

Мазарінер (швеція)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Смачні мигдальні кошики вважаються одним з варіантів італійської кростати ді мандодорле, пирога з мигдалем. Та й сама назва підказує походження страви. Вони названі на честь італо-французького кардинала джуліо мазаріні (1602-1661), відомого ще як жюль мазарен. Таким чином, десерту вже більше чотирьохсот років, і таке довголіття лише доводить його приголомшливий смак.

Вишневий пиріг (голландія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Любителі вишні і шоколаду по достоїнству оцінять полегшену версію німецького торта «чорний ліс».

Гулабджамун (індія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Гулабджамун-один з найпопулярніших індійських десертів, що представляє собою пончики зі згущеного або знежиреного молока, залитих рожевим цукровим сиропом.

Вінартерта (ісландія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

В ісландії цей листковий торт з чорносливом ще називають»смугастої леді». Його зазвичай готують під час зимових свят, особливо на різдво. Ось тільки єдиного рецепта немає, зате є можливість спробувати кілька з них.

Пиріг баноффі (англія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Можливо, це один з найбільш приголомшливих десертів англії. Його готують з бананів, вершків і іриски, звареної зі згущеного молока. Все це викладається на корж з покришеного печива і вершкового масла.

Кнафе (близький схід)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Багато близькосхідних країн, таких як ліван, йорданія, палестина, ізраїль, сирія, претендують на те, щоб вважатися батьківщиною цього смачного десерту. Але напевно ніхто сказати цього не може. Ті ж греки готують дуже схоже блюдо під назвою катаіфі, тільки м’який сир в нього не кладуть.

Тірамісу (італія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Тірамісу-один з найпопулярніших італійських десертів, який готується з печива савоярді, замоченого в каві, і крему зі збитих яєць, цукру і маскарпоне. Завдяки своїй популярності він поширився по всьому світу і придбав безліч варіацій.

Кранахан (шотландія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Традиційний шотландський десерт готується з вівсяних пластівців, вершків, віскі і малини. Це дивовижна можливість вразити гостей не тільки в серці, але і в шлунок.

Тістечка «роккі роуд» (австралія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

«роккі роуд» – це австралійський десерт, що готується з молочного шоколаду, маршмеллоу і подається у вигляді тістечок або капкейків. У сша його зазвичай подають з морозивом.

Шоколадний торт «гіннес» (ірландія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

У ірландців своє уявлення про святкування різдва або дня святого патріка. І алкоголь грає там не останню роль, навіть в десертах. А вже поєднання шоколаду і пива в торті виявиться просто неперевершеним.

Торт «три молока» (мексика)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Торт отримав свою назву завдяки тому, що він просочується в трьох видах молока. Хоча мексиканська кухня відома своїми смачними, але дуже ситними стравами, цей десерт можна назвати найлегшим і нешкідливим, в плані калорій.

Торт «їжа диявола» (сша)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Торт готується з чорного шоколаду, і назву він все отримав за насичений і багатий смак, який просто не може бути не гріховним.

» добош ««угорщина)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

«добош» -чудовий бісквітний торт з семи коржів, промазаних шоколадно-масляним кремом і прикрашених карамеллю. Його назвали на честь творця, угорського кухаря джозефа добоша.

Бразо де гітано (іспанія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Хоча назва і перекладається як «рука цигана», це всього лише бісквітний рулет. Варто відзначити, що з’явився він зовсім не в іспанії, а десь в центральній європі, але саме тут він перетворився на традиційний різдвяний десерт.

Різдвяне поліно (бельгія / франція)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Це неймовірно смачний рулет, приготований з шоколадного бісквіта і шоколадного крему. Зазвичай його посипають цукровою пудрою, яка повинна символізувати сніг.

Меломакарона (греція)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Від невеликого медового печива просто неможливо відірватися. Це одне з найпопулярніших частувань в греції під час різдвяних свят. А щоб смак був ще краще, меломакарону покривають молочним шоколадом.

Профітролі (франція)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Профітролі-один з найкращих десертів в світі, що представляє собою кульки з заварного тіста, наповнених кремом і покритих глазур’ю з молочного шоколаду.

Торт «захер» (австрія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Це один з найвідоміших шоколадних тортів у світі з часів його появи в 1832 році завдяки австрійцю францу захеру. Він являє собою приголомшливий бісквіт, покритий тонким шаром абрикосового джему, а шоколадний айсінг зверху лише підкреслює велич його смаку.

Торт «павлова» (нова зеландія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Нехай назва не вводить нікого в оману, десерт придуманий в новій зеландії. А ось названий дійсно на честь великої російської балерини анни павлової. Він являє собою ніжне безе, прикрашене збитими вершками і шматочками свіжих фруктів.

Панеттоне (італія)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Можливо, це найпопулярніший різдвяний солодкий хліб в європі протягом останніх кількох десятиліть. З’явився він в мілані і незабаром став символом міста. Зараз панеттоне можна зустріти в багатьох європейських і американських містах.

Чізкейк(греція / сша)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Неймовірно смачний десерт, походження якого зазвичай приписують американцям, зробить святковий стіл неповторним. А історія чізкейку давніша, ніж здається. Перші спогади про нього датуються п’ятим століттям до нашої ери. Давньогрецький доктор егімус написав цілу книгу про мистецтво приготування чізкейків.

Торт «чорний ліс» (німеччина)

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

«шварцвальд » — дивно смачний шоколадний торт, що складається з чотирьох бісквітних коржів, замаринованих вишень і збитих вершків, посипаний шоколадною стружкою і прикрашений ягодами. А до десерту можна подати чашку

Солодощі — це спокуса, насолода, спокуса, те, що підвищує наш настрій і робить нас трішки щасливішими, те, що радує і надихає. Звичайно, якщо ви турбуєтеся про своє здоров’я і фігуру, з ними потрібно бути обережніше, але дозволяти собі цю маленьку слабкість іноді потрібно! до того ж, сучасна кулінарія придумала так багато найрізноманітніших рецептів дієтичних і низькокалорійних солодощів, де ви неодмінно зможете знайти свій улюблений.

Якщо говорити більш науковими словами, то солодощі — це кондитерські вироби або ж висококалорійні продукти харчування, що містять в своєму складі багато цукру. Вони відрізняються приємним смаком і запахом, перед якими дуже складно встояти.

Їх обожнюють абсолютно всі — від найменших до найстарших. Солодощі легко засвоюються нашим організмом, довго і добре зберігаються, містять безліч вуглеводів, що надають нам багато енергії.

Подають солодощі часто на десерт — разом з чашкою ароматної кави або чаю. На урочистостях, весіллях, корпоративах окремі види солодощів сервіруються на окремих столах, будучи прикрасою і обов’язковою складовою свята.

Залежно від застосовуваних в процесі приготування інгредієнтів, солодощі можуть бути цукристими і борошняними. Основу для цукристих солодощів становить цукор, мед і різноманітні сиропи. Основою борошняних солодощів є борошно з всілякимиПрянощами і наповнювачами.

Солодощі — це, в першу чергу, найрізноманітніші цукерки домашнього приготування. Різновидів цукерок існує ціла безліч-це батончики, помадки, карамельки і льодяники, цукерки з різними начинками, трюфеля, іриски, грильяж, вафельні, шоколадні, молочні та фруктові цукерки і багато-багато інших.

Як правило, основною складовою всіх цукерок є вуглеводи (глюкоза, фруктоза, сахароза, лактоза та ін.), зовсім небагато білків, жири, крапелька вітамінів і мінералів. Хоча, це відноситься до більшості цукерок. Однак, якщо ми з вами приготуємо домашні цукерки із сухофруктів, меду і горіхів, то, зрозуміло, їх харчова цінність буде зовсім іншою.

Рецепти оригінальних і дивовижних солодощів, які щодня поповнюються новинками на сайті сайт-чудова альтернатива солодощів з полиць супермаркетів. А що дуже важливо — в цукерках домашнього приготування ви напевно не знайдете ніяких шкідливих для нашого здоров’я добавок, консервантів, стабілізаторів і барвників.

Цукерки ручної роботи-це найкращий подарунок до будь-якого приводу, відмінна прикраса урочистого столу і незамінні ласощі для дітей всіх часів і народів.

Як приготувати цукерки самостійно-красиві, натуральні, смачні, не поступаються за своїм смаком, ні зовні своїм аналогічним аналогам? це так легко! до того ж, що процес приготування домашніх солодощів так захоплюючий, що для багатьох господинь приготування цукерок стає справжнім хобі, яке дозволяє завжди мати під рукою солодке частування для рідних, друзів, діток і колег по роботі.

Ми хочемо запропонувати вашій увазі тільки самі смачні і цікаві рецепти приготування домашніх солодощів, які здатні навіть звичайне чаювання перетворити на справжнє свято — цукерки трюфель, солодка ковбаска, карамель домашнього приготування, домашній мармелад, рафаелло по-домашньому, домашні цукерки » тоффі, апельсинові цукати, журавлина в цукрі, козинаки, з іриски, сало в шоколаді, домашній зефір, цукерки з чорносливом, суфле, пастила, грильяж і багато-багато інших рецептів з фотографіями і покрокових фото-рецептів.

Солодощі, приготовані своїми руками, до того ж, з любов’ю, володіють особливим, неповторним смаком і безперечно сподобаються кожному — ласунові, шокоголіку і навіть тим, хто дотримується дієти і стежить за своєю фігурою.

Корисні низькокалорійні цукерки із сухофруктів, горішків, з шматочками моркви, гарбуза, з всілякими спеціями і медом нітрохи не суперечать головним принципам здорового і правильного харчування.

Торт «ведмедик» — ідеальний подарунок на день народження малюка. Його добродушна посмішка, чудова шерстка з шоколадного крему і елегантний краватка-метелик приведуть у захват вашої дитини…

Цей знаменитий радянський торт було колись дуже складно купити, але майже в кожній компанії була хоча б одна жінка, яка вміла його віртуозно готувати вдома. І той рецепт, що передавався з рук в руки, ми пропонуємо вам …

Торт «сонечко « — маленьке диво, здатне принести задоволення будь-якому садівникові або просто любителю природи…

Тістечко» брауні» готується протягом 1 години. Рецепт приготування шоколадного тістечка «брауні»: 1. Злегка збиваємо яйця. Масло нарізаємо невеликими шматочками…

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Профітролі з шоколадною начинкою готуються протягом 1,5 годин. Рецепт приготування профітролей з начинкою з шоколаду: 1. Борошно просіваємо на пергамент або великий аркуш паперу…

Трайфл – популярний англійський десерт, в якому обов’язково присутній бісквіт, який прийнято нарізати невеликим кубиками і просочувати портвейном, хересом, або яким – небудь іншим алкогольним напоєм…

Шоколадний фондан — справжній шедевр . На перший погляд може здатися, що готувати його дуже складно. Однак, крім смаку і ситності, нічого надприродного в ньому немає…

Крокембуш – святковий десерт, придуманий французькими кондитерами як варіант весільного торта. Свою назву цей торт отримав від французького виразу croquer en bouche, що в перекладі означає «хрусткий у роті»…

Торт» їжачок » — оригінальне частування для дитячого або дорослого свята. Тулуб їжачка-ніжний шоколадний бісквіт, а голки – шматочки м’якого шоколаду…

Як відомо, шоколад піднімає рівень серотоніну – гормону радості, а також благотворно впливає на обмін речовин в організмі. Але якщо шоколадний мус ви плануєте подати гостям на десерт, для інших змін слід вибрати більш легкі страви…

На відміну від вареної сира сирна паска вимагає великої ретельності при замішуванні інгредієнтів і суворого дотримання послідовності дій. Сира паска швидше псується і закисає, тому родзинки і сухофрукти в неї краще не додавати…

Така варена паска з сиру буде мати більш насичений смак, якщо її подати не відразу з холодильника, а дати їй деякий час вистояться при кімнатній температурі…

Оформлення великоднього столу традиційно в різних країнах має багато спільного-це страви з яєць, спеціальна великодня випічка і звичайно, сирна пасха…

Семіфреддо – традиційний десерт італійської кухні, що складається із замороженого яєчного крему зі збитими вершками та іншими добавками на зразок горіхів, шоколаду, фруктів і ягід…

Класичний торт» сент – оноре » — шедевр французького кулінарного мистецтва. Це суміш з двох видів тіста, чудових кремів і карамелі. І смак торта і його зовнішній вигляд просто чудові…

Цей бісквітно-сирний торт родом з острова сицилія, де десерти здавна прийнято прикрашати зацукрованими екзотичними фруктами і покривати мигдальною пастою…

Кукурудзяні оладки готується протягом 25 хвилин. Рецепт приготування: 1. З двох качанів гострим ножем зрізаємо кукурудзяні зерна до самої основи…

Французи випікають це мигдальне тістечко «макаронів» з тягучою серединкою і хрусткою оболонкою. Зробіть кольорові основи з безе і з’єднайте їх різнокольоровим ванільним кремом …

Торт «три молока» починаємо готувати за 9 — 11 годин до подачі. Рецепт приготування з фото: 1. Готуємо бісквітну основу: яйця збиваємо зі звичайним і ванільним цукром, сіллю в пишну піну, додаємо просіяне борошно і розпушувач …

Ці пишні і повітряні пончики родом з болгарії. Вони досить швидко готуються і вельми корисні для здоров’я. Адже не дарма туди кладеться стільки сиру!

Літня пора — дуже вдалий час для приготування цього чудового торта зі свіжих ягід в сметанному желе. Торт з ягодами починаємо готувати за 4 години до подачі…

Шоколадний пудинг — не найпростіше в приготування блюдо. Але якщо докласти трохи зусиль – результат перевершить всі очікування. Час приготування 45 хвилин …

Соковита і солодка морква просто створена для того, щоб додавати її в торти, рулети і кекси. Морквяний торт готується протягом 2 годин…

Малиновий торт готується протягом 2,5 годин.

Рецепт приготування малинового торта: 1.для бісквіта білки збиваємо в стійку піну, потроху всипаючи цукор …

Пропонований рецепт домашнього вершкового пломбіру передбачає використання топлених вершків, однак, якщо у вас є час, це морозиво краще приготувати з домашнього топленого молока …

Цей чудовий шоколадний торт здатний стати прикрасою будь-якого святкового столу.торт «трюфель» починаємо готувати за 10 годин до подачі…

Прості і корисні десерти. Швидкі десерти до чаю: кращі рецепти

Цей незвичайний за кольором і смаком чізкейк з сиру напевно вразить уяву ваших друзів і близьких. Він ще хороший і тим, що пекти його не потрібно…

Стримана елегантність і простота — ось головні переваги цього смачного торта, в якому солодкі фрукти і ягоди приємно контрастують з ніжним зефіром…

Торт з ананасами починаємо готувати за 7 годин до подачі. Рецепт приготування з фото: 1. Білки відокремлюємо від жовтків. Білки збиваємо в міцну піну. В окремому посуді жовтки розтираємо з цукром…

У цій статті даються лише основні принципи приготування домашніх цукерок: як правильно розтопити помадку і шоколад, як залити формочки і т. Д. Все інше залежить від вашої фантазії …

Коробка хороших шоколадних цукерок завжди вважалася відмінним подарунком. Тепер уявіть собі, яке враження справлять подаровані цукерки, якщо ви зробили їх власними руками!

Торт «медовик», незважаючи на свою простоту, по праву відноситься до ексклюзивних десертів високої кухні і прикрашає десертне меню багатьох престижних ресторанів…

Приготування святкового торта для урочистого випадку або в подарунок вимагає особливого старання і уважного ставлення до будь-яких деталей…

Рахат-лукум-мабуть, найпопулярніша східнаСолодкість, оспівана в багатьох старовинних казках. Насичений смак, дивно ніжна текстура – до нього ніхто не залишиться байдужим…

Шоколадні фігурки, зроблені своїми руками-відмінний подарунок як для дітей, так і для дорослих. Приготувати фігурний шоколад не так вже й складно і вельми цікаво…

Такі прикраси найкраще робити з французького темного і швейцарського молочного шоколаду з вмістом какао 55 – 61%. Білий шоколад, за рахунок відсутності в своєму складі какао-бобів, не має такого аромату і смаку, як чорний, і для декорування використовується дуже рідко…

Макаруни – ласощі для особливих випадків: для весілля, дня народження, різдва або нового року. Або просто для дуже важливого романтичної вечері…

Птіфур-асорті з різного тістечка або печива невеликого розміру, приготоване з однакового тіста, але з різними добавками і оформленням.

Мигдальне печиво готується протягом 75 хвилин. Рецепт приготування: 1. Готуємо глазур: дрібно рубаємо шоколад і кладемо його в миску. Молоко доводимо до кипіння і відразу ж вливаємо в шоколад…

Торт «їжа ангелів» — це світлий, легкий, дуже повітряний бісквіт, ароматизований лимоном, мигдальною есенцією або ваніліном, прикрашений солодким соусом, фруктами і ягодами…

Шоколадне фондю – прикраса будь-якого святкового столу, здатне приємно здивувати ваших гостей. Запропонуйте ексклюзивний букет з безлічі продуктів, які ваші гості зможуть вмочати в розтоплений шоколад …

Прекрасний варіант святкового десерту-торт з хрусткого заварного тіста з начинкою з яскравої свіжої полуниці і збитих вершків.

Цей м’який смачний лимонний кекс завдяки меленому мигдалю має дивовижну соковитість і неповторний аромат. Час приготування 1 година 40 хвилин.

Вірменська медова пахлава-старовинний, дуже простий в приготуванні десерт, що складається з натуральних продуктів, які здавна шануються на кавказі, що славиться своїми довгожителями…

Цей легкий сирний торт гідний стати прекрасним завершенням вашого новорічної вечері. Починаємо готувати за 6,5 годин до подачі …

Зацукровані фрукти здатні навіть саме нехитре блюдо перетворити на витвір кулінарного мистецтва. Час приготування 30 хвилин …

Такий мигдальний торт у великобританії називають тортом волхвів і він є неодмінним атрибутом різдвяного столу. Час приготування 50 хвилин…

На святковому столі все повинно бути незвичайним, на те він і свято. Але є страви, від одного виду яких просто дух захоплюємо, а вже від смаку… Шоколадно – сирний чізкейк якраз з цієї категорії…

Завдяки кондитерському мішечку з насадкою зірочкою, а також правильно підібраним смаковим добавкам і харчовим барвникам, таке різнобарвне домашнє безе ви зможете спекти в будь-якій кольоровій гамі, відповідній темі вашого свята або вашому настрою…

Цей елегантний багатошаровий мигдальний торт «мокко» з ароматом кави, прикрашений кільцями з цукрової пудри і какао – порошок буде гідно оцінений вашими гостями…

Якщо на десерт ви задумали подати суфле, але боїтеся, що по дорозі на стіл воно опаде, тоді цей рецепт саме те, що ви шукаєте. Спечіть таке шоколадне суфле, заздалегідь переверніть і остудіть його, а перед подачею просто розігрійте…

Такі тарталетки з пісочного тіста з начинкою з заварного крему потрібно посипати мигдалем і прикрасити фруктами і ягодами. Для прикраси можна використовувати окремо або в комбінаціях різні ягоди: ожину, малину і чорницю…

Профітролі-порожнисті всередині маленькі булочки з заварного тіста, наповнені різною начинкою. Начинені солодким кремом, покриті глазур’ю, вони дуже гарні в якості десерту, а наповнені несолодкою начинкою – відмінна закуска для фуршетного столу…

Багато хто думає, що в домашніх умовах, не маючи спеціальної морожениці, приготувати морозиво абсолютно неможливо. Запевняємо вас-дуже навіть можливо! спробуйте приготувати його за цим рецептом і переконайтеся-домашнє морозиво набагато смачніше покупного …

Торт-безе приготувати за цим рецептом зовсім не складно. Єдине, що при його приготуванні зможе злегка засмутити — це час, необхідний для створення такого чудового ласощі…

Це шоколадне тістечко у формі сердечка з легкого шоколадного бісквіта, покрите вишуканим шоколадним кремом і прикрашене витонченими квітами-ідеальний десерт для вашої романтичної вечері…

Такий горіховий торт-вдалий спосіб відзначити день народження або інше святкова подія. Час приготування 1 година 15 хвилин …

Цей шоколадний торт – вдале поєднання чорного шоколаду і вершкового крему з освіжаючим м’ятним ароматом. Час приготування 1,5 години…

Класичний шварцвальдський торт складається з декількох шарів шоколадного тіста, зі збитими вершками і вишнею між кожним шаром. Зазвичай торт прикрашають додатковими збитими вершками, вишнею мараскіна і шоколадною стружкою…

Торт «капучіно» — ніжне поєднання хрусткої основи з шоколадного бісквіта, вершкового мусу і крему, прикрашених білим шоколадом і щедро присмачених кавовим лікером і кавою…

Фрукти консервовані в коньяку– прекрасний десерт, який прийнято подавати або з безе або хрустким печивом, або з ніжним бісквітним пирогом. Час приготування 60 хвилин…

Запечений заварний крем з основою з карамелі – один з найвідоміших десертів у світі. Крем-карамель, флан, карамельний флан – в залежності від місця приготування його називають по-різному. Рецепти цього десерту можуть відрізнятися один від одного, але крем завжди обов’язково готується на водяній бані, що не дозволяє виробу стати занадто щільним і підгоріти…

Це пікантне сирне суфле з зеленою цибулею приємно урізноманітнює ваш святковий обід. Час підготовки — 15 хвилин. Час для приготування: маленьких порційних виробів-10 хвилин; однієї великої порції-20 хвилин …

Торт «добош»- це тонкі бісквітні коржі, переслоєні шоколадним кремом і прикрашені клиночками золотистої карамелі. Час приготування – 2,5 години…

Батьківщиною цього десерту є англія, але всесвітню популярність крем – брюле придбав завдяки французьким кулінарам. Crème brûlée в дослівному перекладі з французької — «горілий крем»…

У великобританії цей кавовий торт-один з найулюбленіших. У ньому легкий, кришиться бісквіт з ароматом кави змазаний кавово-масляним кремом, а волоські горіхи надають торту пікантний гіркуватий присмак …

Сир-один з найбільш універсальних продуктів. Його можна їсти, присмачивши цукром, варенням або медом. З нього печуть торти, пироги, печиво і тістечка. А ще з нього можна приготувати прекрасний десерт — сирні кульки…

Цей наполовину чорний, наполовину білий торт з вершково-сирним мусом прикрашений вишнею і блискучими осколками карамелі. Торт з вишнями починаємо готувати за 8 годин до подачі …

Цей запечений до золотистої скоринки ніжний рисовий пудинг добре поєднується з соусом зі свіжих ягід малини. Час приготування 3 години…

Десерт не є головною частиною трапези, проте він необхідний. Саме солодке блюдо, подане в кінці їжі, надає обіду або вечері завершеність, дає відчуття маленького свята. Тому не позбавляйте себе і своїх близьких солодкого сюрпризу, тим більше що його завжди чекають з великим нетерпінням. При цьому зовсім не обов’язково готувати трудомісткі і калорійні торти . Легкі фруктові десерти і всілякі креми — відмінна альтернатива на кожен день.

Приголомшливий сезонний пиріг, дуже ніжний, красивий і смачний. Готується на швидку руку, не вимагає особливих продуктів або багато часу. Пиріжок виходить такий апетитний, що його з’їдають миттєво…

Готується десерт за лічені хвилини, при цьому список інгредієнтів непристойно короткий – всього три інгредієнта!!! банани, пряники і сметану можна купити в найближчому продуктовому магазині…

Готується тортик нескладно, а ось наявність в ньому сиру і гречаного борошна робить тортик особливим, дуже смачним і ароматним, абсолютно не схожим на звичайні, давно приїлися торти…

Дійсно смачний і дуже красивий сирний пиріг, практично не містить жиру, підійде для діток і для тих, хто віддає перевагу здоровій і корисній їжі…

Це якраз той випадок, коли практично з нічого виходить кулінарний шедевр, і його багато. Тому, якщо у вас «на носі» дитяче свято, то не забудьте включити маршмеллоу в список частувань…

Навіть важко повірити, що така смакота так швидко і просто готується. Все що вам треба, так це 10-12 слив + швидке бездріжджове тісто.Рекомендую, дуже смачний і красивий пиріг…

Найскладніше в приготування пирога з абрикосами – це дочекатися, коли він повністю охолоне, адже він такий гарний, так чарівно пахне, що просто зводить з розуму…

Головний плюс цього рецепта-коржі і крем робляться на основі сиру, при цьому ні масло, ні маргарин не додаються. Ідеальний десерт для дітей, на 100% корисний. Коржі печемо на сковороді…

Смакота незвичайна, хоч з чаєм, хоч з молоком, хоч просто так. На другий день цей пиріг з вишнею і білковим верхом не доживає, його з’їдають миттєво…

Немає нічого простішого, ніж приготувати приголомшливий фруктовий тортик з готового тіста. Часу займає небагато, виходить смачним і дуже красивим. Цей рецепт-справжня паличка виручалочка…

Пропоную швидкий рецепт ромової баби, який дозволить вам приготувати в два рахунки неймовірно смачне частування з дитинства. Причому за смаком ця ромова баба практично не відрізняється від…

Жоден інший торт не зрівняється з цим по своїй ніжності і легкості. Так, є складні рецепти тортів з безе, але є і зовсім прості, як цей. Неодмінно спробуйте…

Цей десерт досить просто готується, крім того, існує безліч варіацій: з ананасом, з бананами, з вишнею і т. Д. Неодмінно спробуйте, тим більше що приготування тортика легке…

Спробуйте цей красивий, легкий і ніжний десерт. Він чудово підійде як на дитячий день народження, так і на новий рік. Хоча… Не варто чекати свят, щоб побалувати себе цим легким десертом…

Простий склад інгредієнтів, тортик виходить дуже смачним, в ньому відмінно поєднуються бісквіт, заварний крем і чорний шоколад. Хороший десерт на свято або для особливого випадку…

Багато ще з садка пам’ятають сирну запіканку з макаронами, яку неодмінно подавали з варенням або фруктовим киселем, ця запіканка низинно виходила смачною, і подобалося дітям…

Рецепт тістечок з бісквітного тіста, покритих шоколадною глазур’ю і начинених найніжнішим вершковим кремом. Рецепт не дуже складний, головне мати бажання, час і трохи терпіння…

Вони такі смачні, ароматні, розсипчасті і, що найцікавіше, ці рогалики ніколи не набридають. Варто покласти інше повидло, і смак у рогаликів зовсім інший…

Приготувати таку вкусняшку простіше простого, не треба нічого випікати, все робиться буквально на льоту. Діти і дорослі їдять такий сирний десерт з превеликим задоволенням…

Ароматне і неймовірно смачне медове печиво з імбиром і пряними спеціями, виготовлене у вигляді фігурок і покрите цукровою глазур’ю, створює неповторну казкову атмосферу свята…

Дивовижний кокосовий бісквіт, ніжна начинка з кокосової стружки, і все це пишність покрито ароматним шоколадом. Так, дуже смачно і, якщо чесно, то досить важко зупинитися…

Для приготування вам будуть потрібні найпростіші, доступні і натуральні продукти. Саме тому рахат-лукум відноситься до розряду екологічних, корисних для здоров’я кондитерських виробів…

Цей незвичайний торт, за зовнішнім виглядом нагадує справжнісіньке поліно, не тільки прикрасить ваш святковий стіл, але і порадує гостей своїм вишуканим смаком. Рецепт не дуже складний…

Приготуйте приголомшливий сніданок за 15 хвилин. Вам не доведеться нічого пекти, все що вам буде потрібно, так це тостовий хліб, начинка і сковорідка. Начинку можна зробити будь-яку, пропонується 3 варіанти…

Головне достоїнство цього рецепта-дуже швидке приготування, при цьому приголомшливий смак і вигляд. Яблучка в тесті виходять найніжніші, саме ж тісто готується за п’ять хвилин…

Готується десерт нескладно, все що вам буде потрібно, так це трохи часу плюс найпростіші продукти. Чізкейк виходить смачний, красивий і недорогий, для приготування використовується звичайний сир…

Приголомшливе поєднання хрусткого пісочного печива, горіхів і вареного згущеного молока. Це печиво не тільки смачне, але і практичне: тісто недороге, а горішки можна начиняти різною начинкою…

Якщо треба швидко приготувати торт, і бажано без випічки, то рекомендую цей дуже смачний десерт. Для торта краще брати бісквітне печиво, але можна робити і зі звичайним печивом….

Готується пиріжок досить просто, продукти прості і доступні, зате краса і смакота виходить незвичайна. Подаємо пиріг теплим зі збитими вершками…

Готується цей рулет з бездріжджового тіста, так би мовити, з найпростіших і доступних продуктів, які завжди є в холодильнику. Порадуйте своїх рідних смачним яблучним рулетом…

Серед величезного розмаїття яблучних пирогів, цей, мабуть, найсмачніший і ніжний. Дивовижне поєднання розсипчастого тіста, яблук і найніжнішого крему з легкою кислинкою…

Цей пиріг давно знайшов собі світову славу. У брауні приголомшливий смак і аромат шоколаду, а ще у нього дуже ніжна текстура. Готується десерт нескладно, єдине, важливо не пересушити його в духовці…

Прянички виходять сонячними, м’якими, ароматними і дуже смачними. Діти і дорослі із задоволенням поласують такою смакотою. Готуються вівсяні пряники з доступних продуктів…

Завдяки фільмам всі чули про американський яблучний пиріг, про це кулінарному символі америки. Спробувати цей пиріг ви можете вдома, приготувавши його за цим рецептом…

Ця запіканочка з гарбузом, сиром і родзинками виходить дуже ніжна, абсолютно нежирна, можна навіть сказати, що це ідеальний сніданок або вечеря — смачний і корисний…

Просте, швидке і смачне печиво з сиру, ідеальне частування до чаю, можна взяти з собою в дорогу або дати діткам в школу. До речі, таку назву печиво отримало…

Хочеться чогось смачненького, але щоб було просто і швидко готувати, а ще щоб не дуже калорійно? тоді приготуйте цей відкритий пиріг з фруктами. Смачно, красиво, корисно!

Нутелла … Вона така смачна, що неможливо відірватися. А які з нутеллою виходять тости, печиво або круасани! дивимося, як швидко приготувати нутеллу будинку…

Приголомшливий десерт, такий красивий, що очей не відведеш! смак ніжний, і що найприємніше-пиріг виходить не дуже калорійним, так що можна дозволити собі шматочок, або навіть два)))

Ці рулетики чудово підійдуть до чаю або кави, готуються рулетики дуже швидко на основі з сирного тіста, в якості начинки беремо будь повидло або густе варення…

Знаменитий французький татен готується з найпростіших і дешевих продуктів, причому готується досить швидко і з чудовим результатом. Саме тому він так всім полюбився…

Спробуйте справжній французький торт з романтичною назвою»крепвіль». Цей тортик готується з млинців і заварного крему, виходить таким повітряним, смачним і ароматним…

Пудинг-це англійська назва, в росії цей десерт називали рисової бабою або бабою. Готували часто для дітей, і не тільки, оскільки пудинг виходить смачним і корисним…

Тільки уявіть смак повітряного бісквіта плюс смак стиглої ароматної полуниці плюс збиті вершки… Це дійсно смачно. Готується цей десерт досить просто і швидко…

Зазвичай торт» бите скло » готують з кольорового желатину. Виходить красиво, але не корисно. Тому пропоную замінити желатин консервованими фруктами. Виходить ще смачніше, і без барвників…

У сезон полуниці часто балую свою сім’ю пирогами і тортами з полуницею. З усіх рецептів віддаю перевагу полуничний торт з заварним кремом: він ніжний, смачний і красивий, відрізняється невисокою калорійністю…

Цей вишневий тортик такий красивий і ароматний, що не любити його просто неможливо. Пісочне тісто в поєднанні з вишнею і сметанним кремом створюють незабутній смак…

Ніяке покупне печиво не зрівняється з домашньою випічкою, тим більше з печивом з сиру. Готувати це печиво швидко і легко. Склад: сир, борошно, цукор, масло, яйце…

Діти просто обожнюють цей тортик, він ніжний, повітряний, з незабутнім ароматом меду. Готується дуже просто. Основні інгредієнти: мед, борошно, цукор, яйця, масло, сметана…

Приготуйте цей дивовижний шоколадний десерт, який додасть вишуканості і витонченості романтичній вечері для двох. Цей пудинг часто називають блюдом любові…

Ідеальний десерт на день народження, ювілей або весілля. Такий торт не тільки порадує винуватців торжества і запрошених гостей своїм дивовижним смаком, але і підкреслить винятковість моменту…

Немає нічого смачнішого полуниці, хіба що тортик з ароматним полуничним кремом. Готується крем досить просто. Головний інгредієнт-свіжа полуниця або полуничне варення…

У франції цей делікатес називають petit choux, роблять їх з солодкою або солоною начинкою. У нас же вони більше відомі як маленькі заварні тістечка з кремом. Склад: вода, борошно, масло, сіль, яйця…

Цей торт складається з двох тонких бісквітних коржів, найніжнішого яєчного суфле, і все це покрито справжньою шоколадною глазур’ю. Приготувати такий десерт можна вдома…

Побалуйте себе і рідних цим легким морквяним тортиком. Він смачний, низькокалорійний, і ні за що не скажеш, що в його склад входить звичайна морквина. Не вірите? переконайтеся самі…

Приготуйте на великдень ніжну і ароматну сирну паску. На відміну від паски вона не запікається, а готується холодним способом. Склад: ніжний некислий сир, яєчні желти, цукор, сметана, родзинки, курага…

Печена паска з сиру відрізняється особливою ніжністю і смаком. Спробуйте цей оригінальний рецепт. Склад: некислий жирний сир, яйця, цукор, борошно, вершки, родзинки, цукати, вершкове масло…

Ці прості тістечка у формі картоплі всім відомі ще з радянських часів, але і донині вони користуються любов’ю серед ласунів. Їх перевага в тому, що готуються вони без випічки, дуже швидко і дешево…

Приготуйте це чарівне повітряне безе. Всього два інгредієнта і трохи терпіння дозволять вам створити це кулінарне диво. Ці безешки-відмінний десерт для зустрічі друзів або великого святкового застілля…

Цей красивий і незвичайний десерт з груш ідеально підійде для романтичної вечері. Легкий аромат вина, змішаний з ароматами спецій створить неповторну атмосферу свята…

Всього за лічені хвилини можна приготувати незвичайний, смачний і красивий десерт. Відмінне рішення для фуршетів і вечірок. Готуються тортики зі збитих вершків, печива і…

Приготуйте смачний і малокалорійний десерт зі свіжого ананаса. Тепер можна поласувати солодким і не боятися за свою фігуру. Крім того, десерт такий гарний, що його можна поставити на святковий стіл…

Цей вафельний тортик порадує вас не тільки доступністю інгредієнтів і простотою приготування, а також своїм вишуканим смаком. Відмінний торт, як для звичайного чаювання, так і для святкового столу…

Традиційне поєднання шоколад-горіхи-родзинки вже трохи набридло, тому відкиньте стандарти і здивуйте себе і своїх гостей цим незвичайним і дивно ніжним десертом. Рецепт гранично простий…

З радянських часів цей смачний і практичний десерт знайшов всенародну любов. І це не випадково: оригінально і смачно, готується п’ятнадцять хвилин, не треба запікати в духовці. Ділюся хорошим рецептом…

Це рецепт з дитинства. Пиріг дуже смачний, красивий і ароматний, швидко і просто готується. Відмінне частування до чаю, можна дати діткам в школу або взяти з собою в дорогу…

Найпростіший спосіб прикрасити торт-це покрити його шоколадною глазур’ю. Ділюся дуже простим і швидким рецептом глазурі. Для приготування вам буде потрібно всього два інгредієнта і кілька хвилин часу…

Немає нічого простішого і смачнішого, ніж запечені в духовці яблука. Їх можна готувати з медом, з горіхами, з сухофруктою і просто з цукром. Завжди і скрізь це бажане блюдо на будь-якому столі…

Цей італійський десерт знаменитий дивовижним смаком, в якому поєдналися ніжність сиру маскарпоне, кави і какао. А ще він полюбився тим, що його можна приготувати вдома…

Якщо ви задумали приготувати щось смачненьке і орігінальненькое на день святого валентина, то спробуйте це солодке сердечко, покрите полуничною глазур’ю. Готується торт дуже швидко і без духовки….

За традицією в різдвяну випічку додають родзинки, горіхи, прянощі і марципан, а зверху посипають солодкою цукровою пудрою. Незважаючи на гадану складність, приготувати штоллен не так-то і складно…

Головною відмінною рисою всіх солодких фланів є наявність карамелі. Тому не дивно, що приготування цього смачного десерту ми почнемо саме з приготування карамелі…

На масляну належить готувати всілякі страви з млинців. Порадуйте себе і своїх близьких цим смачним і незвичайним тортом з млинців і найніжнішої сирної начинки…

Дуже простий рецепт з, так би мовити, базових інгредієнтів, зате результат на всі сто. До речі, прикрасити тортинки можна будь-якої свіжої або зацукрованої фруктою. Ідеально підходить полуниця і ківі..

Пропоную кілька незвичайний рецепт торта мурашник. Робиться він з солодкого печива, шоколаду і горіхів. Готується дуже швидко, виходить смачно, дітки від нього просто в захваті і готові їсти ложками…

Захотілося чогось смачного і оригінального? тоді спробуйте ці вишукані шоколадно бананові тістечка. Ці ласощі не випадково подобається як дорослим, так і дітям…

Успіх бісквітного торта залежить не тільки від того наскільки хороший сам бісквіт. Важливу роль відіграє сам крем. Саме начинка зробить ваш торт вишуканим, ніжним, неповторним, саме вона додасть акцент…

Ніякої покупної бісквіт не зрівняється за смаком і ніжності з домашнім бісквітом. Тому вчимося пекти бісквітні коржі, а потім використовуючи різні начинки готуємо справжні шедеври…

Який же день народження, який же свято без торта?! безпрограшний варіант-це приготувати смачний і ніжний торт наполеон. Цей рецепт відрізняється простотою приготування і…

Рецепт на випадок несподіваних гостей. Всього за півгодини ви приготуєте дивовижний торт. Спробуйте і ви переконаєтеся самі, що зі стандартного набору можна приготувати смачний торт швидко…

Заварний крем-це справжня паличка-виручалочка як для початківців, так і для досвідчених господинь. Він просто і швидко готується, його калорійність набагато нижче калорійності масляних і вершкових кремів…

Цей неймовірно смачний і корисний десерт більше відомий у нас як фруктовий салат, хоча справжнє його ім’я маседонія, і прийшов він з далекої-предалекой, жаркої-прежаркой іспанії…

Цей десерт іноді називають пудингом, а іноді фланом, але суті це не змінює. Готується цей десерт з яєць і молока, і виходить він надзвичайно ніжним і смачним. Особливий смак пудингу надає кокосова стружка…

Одного разу освоївши приготування шоколадних бісквітних коржів, ви вже ніколи не захочете покупної бісквіт. Адже спекти коржі зовсім нескладно, а скільки творчості для начинки і прикраси тортика…

Приготуйте цей надзвичайно ніжний і смачний сирний десерт. На відміну від класичного рецепту він готується без випічки. Спробуйте і ви самі переконаєтеся, що цей тортик гідний найвищих похвал…

Справжня назва цього крему-natillas і перекладається з іспанської як збиті вершки. Насправді цей десерт більше схожий не на вершки, а на ніжний крем. Не тільки діти, а й дорослі просто обожнюють його…

Якщо на десерт задумали спекти тортик, то приготуйте для нього цей легкий і смачний сметанний крем, завдяки якому коржі стануть особливо ніжними і смачними…

Якщо до ніжного крему, приготовленого з яєць і молока, додати шоколад, збиті вершки і трохи фантазії, то виходить відмінний десерт, який готувати і є одне задоволення…

Цей простий і швидкий в приготуванні десерт вразить вас і ваших гостей своїм надзвичайно ніжним і витонченим смаком. Прикрашаємо десерт варенням і фруктою. Спробуйте, пальчики оближеш…

Чим хороший цей десерт, так це тим, що готується він без духовки. Погодьтеся, це величезна перевага, особливо в літню спеку. Для торта нам знадобиться сир, родзинки, горішки, і звичайно ж свіжі фрукти..

В молоко кладемо паличку кориці, 150 гр. Цукру і шкірку одного лимона. Доводимо до кипіння на повільному вогні. В окремій посудині збиваємо яйця, а потім тоненькою цівкою вливаємо гаряче молоко…

Дуже простий і оригінальний десерт, готується швидко і найголовніше — не вимагає півсотні інгредієнтів. Досить мати в холодильнику кілька апельсин, один гранат і трохи білого вина…

Обов’язково спробуйте цей простий в приготуванні, але надзвичайно смачний і красивий десерт. Отже,Беремо стиглі банани, червоне вино, бажано з фруктовим букетом, ще нам знадобиться кориця і збиті вершки…

У літню спеку немає нічого кращого свіжої фрукти. Побалуйте себе соковитими фруктовими шашличками. До речі, діти в захваті як від самої страви, так і від можливості взяти участь у виготовленні шашликів…

Хто не чув про іспанську провінцію каталунья, яка славиться не тільки прекрасними пляжами і непереможною футбольною командою, але ще вона відома як батьківщина ось цього крему…

Франція, іспанія, італія, навіть аргентина сперечаються хто першим винайшов цей чарівний рецепт. Але не варто витрачати час на сперечання, краще приготуємо мигдальний тортик, який знайшов собі світову славу…

Крім дивовижного смаку до числа основних переваг цих коржиків можна віднести простоту приготування і практичність. Так-так практичність, анісові коржики можуть дуже довго зберігатися…

Всього за якихось 30 хвилин можна приготувати дуже смачне і оригінальне печиво з варенням. Тісто пісочне, випікається за 10-12 хвилин, варення беремо будь густе, можна використовувати джем або повидло…

Це один з найпопулярніших кремів, він швидко робиться, відмінно тримає форму. Цей крем використовується для змазування шарів, для отримання рівної і гладкої поверхні торта, а також для прикраси…

Дуже смачний і ніжний крем, який готується з яєць і масла. Його використовують для всіляких тортів. До речі, саме крем шарлотт є основним кремом в київському торті…

Жоден святковий торт не обходиться без прикрас. Звичайно, можна купити вже готові солодкі квіточки, але краще приготувати шоколадний крем, тим більше що готується він швидко і просто…

  • фруктові салати можна готувати з самої різної фрукти, важливо щоб не вся фрукта була або солодка, або кисла.
  • якщо немає часу на настоювання фруктового салату, то влийте в нього трохи фруктового лікеру.
  • несвіжі яйця погано збиваються, тому відбираємо тільки свіжі яйця.
  • щоб визначити свіже яйце чи ні, його занурюють в 10% розчин звичайної кухонної солі. Свіжі яйця опустяться на дно, зіпсовані спливуть, підлозі свіжі будуть перебувати між першими і другими.
  • злегка нагріті жовтки швидше розтираються, ніж холодні.
  • холодні білки збиваються значно легше, ніж кімнатної температури.
  • не можна збивати яєчні білки з використанням алюмінієвого посуду (ложка, виделка, миска…), білки темніють.
  • тонкі коржі для торта краще пекти не на самому деку, а на кулінарному папері. Так коржі не ламаються, їх зручно знімати з дека.
  • після випічки бісквіт повинен добре охолонути . Якщо намагатися розрізати теплий або гарячий бісквіт, то коржі мнуться.
  • перед тим як збивати вершки, їх добре охолоджують. Вершки повинні бути свіжими жирності не менше 30-35%. Маложирні кулінарні вершки для збивання не годяться.
  • вершки збивають рамної мішалкою. Вершки вважаються добре збитими, якщо їх маса збільшилася в кілька разів і при цьому добре тримається на вінику.
  • для торта тірамісу дорогий сир маскарпоне можна замінити збитими з цукром вершками.
  • Десерти-це смачні солодкі страви, якими, як правило, закінчують трапезу. Саме такий порядок подачі солодких страв остаточно сформувався лише в дев’ятнадцятому столітті. Втім, в даний час ніхто так строго не дотримується цієї послідовності. У домашніх умовах десерт з’являється на столі рівно в той момент, коли це буде доречно.

    До недавнього часу десерт вважався розкішшю і в більшості випадків дозволити його собі могли тільки забезпечені люди або люди зі скромним достатком, але лише у свята і особливих випадків. Сьогодні цінність солодких страв не настільки висока. Дозволити собі десерт можуть люди з будь-яким рівнем достатку. Складність швидше становить вибір солодких страв, адже їх різноманіття просто вражає уяву. Притому труднощі виникають не тільки в момент придбання десерту, але і при виборі рецепта для його приготування в домашніх умовах. Навіть одне конкретне кондитерський виріб має десятки, якщо не сотні, варіацій приготування.

    Закономірно виникає питання, а якими бувають десерти? видів безліч! так, наприклад можна розділити десерти в залежності від продуктів, які лежать в їх основі. Таким чином, десерти можуть бути фруктовими, ягідними, горіховими, шоколадними, молочними, борошняними і т.д. Крім того солодкі страви можуть подаватися в холодному вигляді, як, наприклад, морозиво або в гарячому, як гарячий шоколад. Поділ на види десерти проходять також за ознакою – чи потрібно для їх приготування випічка чи ні. Також солодкі страви часто ділять на прості і складні. Ця ознака стосується, як самої процедури приготування, так і складу десерту (однокомпонентний десерт, відповідно, вважається простим, а багатокомпонентний – складним). Ще десерти можуть бути швидкими в приготуванні, як то кажуть, на швидку руку, або тривалими. Продовжувати перелік видів десертів можна до нескінченності, тому на цьому зупинимося, а ось десерти з випічкою і без, холодні і гарячі, прості і складні розглянемо трохи докладніше.

    З випічкою і без

    рецепти десертів, які передбачають випічку, являють собою, як правило, борошняні вироби, наприклад, кекси, печиво, пиріжки, пироги, тістечка, торти, рулети. При цьому самого слова» випічка » лякатися не варто. Здається, що за ним ховається тривалий і виснажливий процес готування. Але таке уявлення не зовсім правильне. На сьогоднішній день існує безліч пристроїв, які полегшують і спрощують процес випічки. Так, наприклад, використовуючи мікрохвильовку, можна не більше ніж за п’ять хвилин спекти смачні кекси.

    що стосується десертів без випічки, то їх існує нітрохи не менше, ніж десертів з випічкою. До них відносяться желе, муси, цукерки, морозиво, фруктові салати і навіть солодкі десертні супи. Звичайно, перелік це далеко неповний. Десертів без випічки існує куди більше. А ось час їх приготування, не дивлячись на відсутність термічної обробки, може бути куди більшим, ніж у солодких страв, які необхідно випікати.

    Холодні і гарячі

    за температурою подачі десерти можна розділити на ті, які подають холодними і на ті, які подають гарячими. Солодкі страви, що подаються в холодному вигляді, представляють переважну більшість. До них відносяться не тільки морозиво і желе, але також і багато видів випічки, які також прийнято подавати в охолодженому вигляді. Найяскравішим представником можна назвати торт. Навіть ті варіанти цього десерту, які піддають термічній обробці, незмінно подають після багатогодинної витримки в холодильній камері.

    До гарячих десертів можна віднести деякі десертні напої (какао, приготований особливим чином кави, а також гарячий шоколад), запечені фрукти, а крім того деякі борошняні вироби, які прийнято подавати до столу в теплому вигляді.

    Прості і складні

    Десерти бувають простими і складними в приготуванні. Зі створенням простих солодких страв впорається навіть людина, яка не має досвіду в області кулінарії, а ось для приготування складних десертів доведеться «озброїтися» деякими хитрощами і секретами, а крім того достатньою кількістю вільного часу. Втім, вивчивши рецепти приготування одного і іншого виду десертів, ви зрозумієте, що показник складності умовний. Як один, так і інший вид можна приготувати без праці. Крім того десерти можна розділити на прості і складні за кількістю компонентів, які входять в них. Так простий десерт — це, як правило, солодке блюдо, що складається з одного або двох компонентів, а складний десерт – це багатокомпонентне солодке блюдо.

    В даному розділі сайту ви зможете знайти всі перераховані види десертів. Вибирайте рецепт вподобаного вам солодкого страви і приступайте до його приготування. Це буде нескладно, якщо діяти відповідно до всіх рекомендацій конкретного покрокового рецепта з фото. До речі, текстовий опис процесу готування супроводжується покроковими фото, а значить, жоден нюанс готування не вислизне від вас!

    У всіх рецептах з приготування десертів містяться цілком конкретні вказівки щодо того чи іншого процесу готування. Однак якщо ви дійсно хочете освоїти кондитерське мистецтво, то потрібно знати якісь догми роботи з тим чи іншим продуктом. Це ті хитрощі, які обов’язково повинні бути у вашому «арсеналі»!

    • компонент багатьох десертів-курячі яйця. Вони обов’язково повинні бути свіжими, а інакше смачного десерту вам не бачити, як власних вух. Для визначення свіжості яєць можна скористатися досить простим методом. Він полягає в тому, що яйця слід опустити в десятивідсотковий розчин солі. Свіжий продуктВідразу ж опуститься на дно. До речі, яйця не першої свіжості дуже погано збивається.
    • якщо працювати належить тільки з курячими жовтками, то слід пам’ятати найкраще їх розтирати, попередньо підігрів. У теплому стані вони будуть податливіше, ніж в холодному.
    • а ось збивати білки краще в охолодженому вигляді. При цьому не варто використовувати алюмінієвий посуд. При контакті з нею білки починають темніти.
    • якщо для десерту необхідно збивати вершки, то їх необхідно, як і білки, попередньо охолодити. Крім того для зазначеної мети годяться тільки жирні вершки.
    • у тому випадку, якщо для приготування десерту необхідно використовувати желатин, то розводити його необхідно в пропорції один до десяти, тобто одну столову ложку желатину заливають десятьма столовими ложками рідини. Для розчинення кристалів вищевказаного речовини, його потрібно замочувати на час до однієї години. Рідина при цьому повинна бути кімнатної температури. Тільки після цієї маніпуляції желатин використовують для подальшого процесу приготування.
    • вибираючи в якості основи десерту бісквіт, пам’ятайте, що розрізати його потрібно тільки після того, як він повністю охолоне. Гарячий і навіть теплий бісквіт буде минути і ламатися.
    • випікаючи що-небудь на деку, не полінуйтеся застелити його пекарської (пергаментним) папером. Так буде простіше відокремити випікається виріб, та й мити деко не доведеться.

    Успіхів вам у приготуванні десертів в домашніх умовах! а якщо сумніваєтеся в своїх силах, то обов’язково звіртеся з шуканим покроковим фото рецептом.