Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

4

Печериці-це одні з найпопулярніших і активно вирощуваних грибів у всьому світі. І це не дивно, адже вони неймовірно смачні і доступні. Вони продаються практично в кожному магазині і коштують порівняно недорого. Крім того, на відміну від лісових грибів, печериці ростуть цілий рік. Тому купити їх можна в будь-який час.

Різновиди страв з цих грибів неможливо порахувати – їх тисячі. Печериці їдять сирими, варять, смажать і запікають. Останній спосіб приготування дуже простий, тому популярний серед кулінарів і домогосподарок. Особливо соковитим і ароматним блюдо вийде якщо приготувати печериці в духовці цілком.

Смак інфо закуски з грибів

Інгредієнти

  • гриби печериці-0,5 кг;
  • сметана – 150 г;
  • італійські або прованські трави – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Як приготувати запечені печериці в духовці цілком

Гриби ретельно помити. Якщо вони мають сіруватий або коричневий відтінок, краще їх почистити. Красиві білі печериці чистити необов’язково.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Підготовлені грибочки потрібно приправити. Використовуємо для цього сіль і підготовлені прянощі. Якщо у вас не виявилося суміші італійських або прованських трав, можете зібрати суміш самостійно. До грибів підійдуть сушені чебрець, базилік, кріп, петрушка і листя селери.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

До печериць додаємо сметану. Її жирність не має значення-використовуйте будь-яку, яка є. Можна, також, трохи розбавити її майонезом. Тоді смак страви стане більш насиченим.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Перемішати все разом. Простежте, щоб кожен грибочок був покритий сметанним шаром і приправлений.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Викладаємо гриби в глибоку форму для запікання. Підійде спеціальна форма або сковорода без ручки.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Духовку нагріваємо до 180-190 градусів і відправляємо в неї форму з грибами. Запікаємо 20-30 хвилин. Точний час приготування буде залежати від розміру печериць. Якщо вони підрум’янилися зверху і зменшилися в розмірах, значить готові.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Перекладіть їх в тарілку або салатник і подавайте. За бажанням можете посипати гарячі гриби зеленню, подрібненим часником або тертим сиром.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Печериці цілком в духовці з сиром

Можна запекти печериці в духовці цілком по-іншому. Цей варіант вийде жирніше і ситніше попереднього. Для обмазування грибів тут використовується майонез. Але, якщо ви переживаєте за свою фігуру, можете замінити його на сметану або несолодкий йогурт.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Інгредієнти:

  • гриби печериці-0,5 кг;
  • майонез – 150 г;
  • сир (будь – який твердий або тостовий) – 100-150 г;
  • сіль, перець і трави-за смаком.

Приготування:

  1. гриби помити і при необхідності почистити.
  2. у глибоку миску помістити майонез, сіль, перець і сухі трави. Ретельно перемішати суміш. Можна додати до неї крапельку меду. Тоді соус буде менше стікати вниз, а основний інгредієнт придбає приємний солодкуватий присмак.
  3. у миску з соусом перекласти підготовлені гриби і ретельно перемішати все. Кожен печериця повинен покритися рівномірним шаром майонезної суміші.
  4. форму для запікання присипати панірувальними сухарями і викласти в неї гриби капелюшками вниз.
  5. помістити форму в духову шафу, нагріту до 180-190 градусів на 10-15 хвилин.
  6. в цей час підготуємо сир. Натріть його на тертці, якщо використовуєте звичайний твердий, або наріжте на невеликі квадратики, якщо використовуєте тостовий.
  7. по закінченні зазначеного часу виймаємо гриби з духовки і присипаємо кожен сиром (кладемо на кожен по квадратику тостового сиру).
  8. відправляємо форму назад в духовку на 1-2 хвилини, щоб сир розплавився.
  9. печериці цілком в духовці з сиром готові!

    Тизерна мережа

Печериці в духовці цілком з соєвим соусом

Влітку спробуйте приготувати печериці в духовці цілком з соєвим соусом. Ця страва дуже легке і володіє свіжим, але гострим смаком. Тому не варто готувати його на стіл, за яким будуть діти.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Інгредієнти:

  • печериці-0,5 кг;
  • соєвий соус-120 мл;
  • гірчиця (французька або баварська) – 2-3 ст. Л.;
  • масло вершкове – 1 пачка;
  • масло рослинне – 2 ст. Л.;

Порошок паприки, мелений імбир, гранульований часник і цукор – за смаком.

Приготування:

  1. гриби помити і почистити, якщо потрібно. Відкинути їх на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  2. тим часом розтопити вершкове масло. Додати до нього рослинне і ретельно перемішати за допомогою віночка або вилки.
  3. безперервно помішуючи суміш масел, влити в неї соєвий соус, гірчицю і всипати всі спеції. Їх кількість регулюйте на власний смак. Зверніть увагу: солити блюдо не потрібно, в соєвому соусі вже досить солі.
  4. в отриману масу перекладаємо гриби і залишаємо їх маринуватися. Виділіть для цього процесу не менше години. А якщо дозволяє час, то залиште печериці в маринаді на ніч. Якщо ж часу недостатньо і потрібно, щоб гриби промаринувалися якомога швидше, наколіть їх капелюшки зубочисткою в декількох місцях. Так маринад проникне в них швидше.
  5. включаємо духову шафу і нагріваємо його до 190-200 градусів. Замариновані гриби викладаємо у форму для запікання і поміщаємо в духовку на 15-20 хвилин (в залежності від розміру). Печериці, замариновані таким чином, можна також запекти на мангалі. В цьому випадку контролюйте час приготування. Воно буде залежати не тільки від розміру грибів, але і від спека.
  • щоб цілі печериці в духовці вийшли ароматні, додайте в форму для запікання зубчик часнику і накрийте її фольгою;
  • для того, щоб запечені печериці цілком пропеклися рівномірно, вибирайте їх однакового розміру;
  • вибираючи гриби, зверніть увагу на їх зовнішній вигляд. Вони не повинні бути пом’ятими, поламаними, мати інші пошкодження або плями. Наявність таких вад, звичайно, не вплине на смакові якості, але зіпсує зовнішній вигляд страви.
  • якщо у вас не виявилося глибокої форми для запікання, загорніть підготовлені інгредієнти в фольгу і запечіть прямо в ній. Також підійде рукав для запікання.
  • на дно посуду можна викласти тонкий шар цибулі, нарізаної півкільцями. Тоді капелюшки грибів точно не пригорять, блюдо вийде ароматні і соковитіше, а запечена цибуля можна подати до столу разом з печерицями.
  • разом з цибулею покладіть на дно трохи ароматної зелені і тертого часнику. В процесі запікання вони просочать своїм запахом гриби, від чого вони стануть ще смачніше;
  • з цією ж метою можна використовувати солодкий перець. Його нарізають тонкими півкільцями або кубиками.
  • готову страву можна подавати як гарячу закуску, як основне блюдо або як гарнір до м’яса.
  • подавайте блюдо зі свіжою зеленню. Крім традиційних кропу, петрушки і зеленої цибулі, можна використовувати інші види. Спробуйте поекспериментувати з кінзою або базиліком.
  • якщо кілька грибочків залишилося нез’їденими, наріжте їх і помістіть в холодильну або морозильну камеру. Таку заготовку можна додавати в супи, печеня, салати, начинки для пирогів, піци і вареників. Також, із залишків можна приготувати грибний паштет для бутербродів.
  • за цими рецептами можна приготувати не тільки печериці. Підійдуть гливи, гриби-парасольки, опеньки і білі гриби. Дотримуйтесь рецептами, змінюючи лише час приготування. Воно, як і з печерицями, залежить від розміру грибів.

Фаршировані печериці в духовці — це смачне, апетитне, ароматне і ситне блюдо, яке можна включати як в повсякденне меню, так і в святкове. Ні для кого не секрет, що саме в даному виді грибів міститься велика кількість мікроелементів, корисних для людського організму, також печериці володіють відмінними смаковими якостями.

Соковиті грибні капелюшки можна подавати в теплому вигляді або в холодному, в будь-якому варіанті вони справлять приємне враження на домочадців або гостей. Така страва відмінно поєднується з м’ясними або рибними стравами.

Фаршировані печериці, запечені в духовій шафі, не уявляють складність в процесі приготування. Щоб приготувати страву потрібно 30-45 хв., готується воно з доступних, що не мають високу вартість інгредієнтів.

Начинка грибів може бути різноманітною. В її якості використовуються різні овочі, м’ясний фарш, сир, свіжа зелень, соуси, яйця, шинка. Щоб гриби стали соковитими і не зморщилися при запіканні, рекомендується в кожну капелюшок помістити шматочок вершкового масла.

У рецепті виМожете використовувати як свіжі гриби, так і заморожені. Якщо застосовуються заморожені печериці, то збільшується час їх приготування в духовці на 5 хв.

Гриби варто вибирати однакового розміру, в такому випадку вони будуть рівномірно прожарюватися і гармонійно виглядати на столі.

  • печерицями — 10 шт.;
  • цибулиною – 1 шт.;
  • сметаною – 400 г;
  • сиром – 350 г;
  • зеленню;
  • сіллю.

Процес приготування:

1. Видаліть ніжки грибів, наріжте на дрібні кубики 5 печериць. Складіть подрібнені гриби в салатник.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

2. Зніміть лушпиння з цибулини і поріжте її на дрібні брусочки. Пересипте гриби в сковороду, рівномірно розподіліть їх по ній, присипте сіллю за смаком і смажте печериці на маслі 10 хв.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

3. Приєднайте до грибів подрібнену цибулю, добре перемішайте вміст сковороди силіконовою лопаткою і готуйте ще 10 хв.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

4. На крупній тертці натріть твердий сир. Змішайте в сковороді печериці, цибулю, сир і сметану.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

5. Застеліть деко фольгою або пергаментним папером, щоб в процесі приготування гриби не підгоріли. Фольгу змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на деко цілі перевернуті капелюшки печериць.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

6. Покладіть всередину кожного грибний шапки приготовлену начинку. Помістіть деко з грибами в духову шафу, розігрітий до 180 градусів на 30 хв.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Готові печериці прикрасьте зеленню. Найсмачніше їсти гарячими. Фаршировані печериці з сиром стануть відмінними гарячими закусками на святковому столі.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Фаршировані печериці можна готувати з дуже великим набором продуктів, одне з цікавих поєднань, на мій погляд, це вершковий сир з креветками. І зверху скоринка з твердого сиру. Дуже смачно!

При приготуванні страви крем-сир ви можете замінити на жирну сметану або майонез. Якщо ви не любите гірчицю, в рецепті можна її не використовувати.

Для страви ідеально підійдуть великі печериці.

Готувати необхідно з:

  • креветок (варено-морожені) – 250-300 г;
  • крем-сиру – 2 ст. Л.;
  • твердого сиру;
  • чорного меленого перцю;
  • часникового порошку – 1 ч. Л.;
  • петрушки;
  • гірчиці – 1 ч. Л.;
  • солі – щіпка;
  • печериць – 500 г.

Послідовність дій:

1. Зріжте ніжки печериць, наріжте їх дрібними шматочками.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

2. У невелику сковороду помістіть подрібнені грибні ніжки, приправте їх сіллю і обсмажте їх на соняшниковій олії 8 хв.

3. Креветки заздалегідь розморозьте, так як вони варено-морожені у варінні вони не потребують. Поріжте креветки дрібними частинами, щоб не було великих шматків. Занадто дрібно не нарізайте молюски, щоб вони не перетворилися в кашу.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

4. Помістіть креветки в миску, де в подальшому буде замішуватися начинка. Сир подрібніть за допомогою великої терки. Зелень наріжте. З’єднайте в мисці креветки з подрібненими смаженими грибними ніжками, сиром і зеленню.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

5. Додайте крем-сир, чорний мелений перець, часниковий порошок, гірчицю. Перемішайте всі інгредієнти і подивіться на консистенцію маси, вона не повинна бути занадто рідкою.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

6. Наповніть капелюшки грибів начинкою, добре її утрамбуйте чайною ложкою. Застеліть пергаментним папером деко і викладіть на нього начинені гриби.

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

Помістіть деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 45 хв.і запікайте печериці до розплавлення сиру і підрум’янювання верхівки. Подавайте на великому плоскому блюді, поки гарячі. Приємного апетиту!

Гриби печені в духовці. Як приготувати запечені гриби з картоплею, сиром, куркою, свининою, баклажанами, сметаною в духовці? як запекти гриби печериці в духовці цілком

На приготування такої страви потрібно мінімум часу і сил. Воно стане справжнім прикрасам святкового столу.

Якщо ви хочете, щоб гриби віддавали кислинкою, перед приміщенням страви в духовку слід побризнути його соком лимона. У рецепті можете використовувати будь-який м’ясний фарш, проте перевагу можна віддати і курячому, так як він більш ніжний.

Продукти представлені:

  • печерицями – 8 шт.;
  • фаршем м’ясним – 150 г;
  • невеликою цибулиною – 1 шт.;
  • майонезом – 1 ст. Л.;
  • гірчицею – 1 ч. Л.;
  • сиром твердим – 60 г;
  • часником – 1 зубчик;
  • кропом свіжим;
  • маслом рослинним – 2-3 ст. Л.;
  • сіллю;
  • перцем;
  • приправами.

Як готувати:

1. Помийте гриби і відокремте від них ніжки.

&1&

2. Змішайте в невеликій мисці майонез з гірчицею і змастіть цією сумішшю кожен гриб. Оберніть харчовою плівкою печериці і залиште їх маринуватися. Також ви можете заздалегідь замаринувати гриби, залишивши їх на 2-3 ч.

&1&

3. Щоб приготувати начинку для грибів поріжте на дрібні шматочки ніжки грибів. Очистіть цибулину і наріжте її дрібними кубиками.

&1&

4. На сковороду з маслом викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до появи легкої золотистості. Приєднайте гриби і тушкуйте їх на середньому вогні 15 хв., при цьому не забувайте помішувати вміст сковороди.

&1&

5. Коли будуть готові цибулю з грибами, слід їх трохи остудити і додати фарш. Видавіть через чеснокодавку зубчик часнику.

&1&

6. Приєднайте нашатковану зелень. Посоліть, поперчіть і внесіть приправи.

&1&

7. Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте ½ його частину до інших інгредієнтів.

&1&

8. Змастіть форму для запікан6ія рослинним маслом і викладіть на неї грибні капелюшки, начините їх. Запікайте в духовці гриби 40 хв.при цьому температура в ній повинна бути 200 градусів. Якщо гриби дрібні, то часу для їх приготування потрібно менше.

&1&

За 5 хв. До кінця приготування печериць посипте їх залишилися невикористаним натертим сиром. Зачекайте, поки розплавиться сир. Фаршировані печериці готові!

Запечені фаршировані печериці по-турецьки — відео рецепт

Овочеві начинки для печериць можуть бути різними, а так само готуватися як з додаванням сиру, так і без нього. Наступний рецепт містить в собі спосіб приготування грибів з солодким перцем і сиром. Пікантно і дуже соковито.

&1&

Печериці за таким рецептом дуже поживне і універсальне блюдо. Можна приготувати їх в якості закуски на святковий стіл, а можна зробити ситний і корисний сніданок.

Замість перепелиних яєць ви можете використовувати курячі, проте їх слід додавати в блюдо в меншій кількості, ніж зазначено в рецепті.

Сметану можна замінити майонезом, але в такому випадку блюдо стане калорійним.

Готувати необхідно з:

  • печериць – 12 шт.;
  • перепелиних яєць – 12 шт.;
  • цибулини – 1 шт.;
  • сметани – 2 ст. Л.;
  • твердого сиру-50 г;
  • солі;
  • перцю.

Етапи приготування:

1. Почистіть печериці і відірвіть ніжки. Подрібніть дрібно грибні ніжки.

&1&

2. Очищену цибулину наріжте кубиками. На сковороді з маслом обсмажте до прозорості цибулю.

&1&

3. Приєднайте в ємність гриби і продовжуйте смажити 15 хв.за 3 хв. До завершення приготування цибулі і грибів додайте сметану, сіль, перець. Перемішайте масу. Смажте грибну масу ще 3-5 хв.

&1&

4. Подрібніть на тертці сир. В окрему миску перекладіть гриби з цибулею, приєднайте подрібнений сир і перемішайте.

&1&

5. Для запікання потрібно спеціальна форма, а якщо її немає, то можна використовувати звичайний деко. Форму потрібно змастити маслом. Начините грибні капелюшки невеликою кількістю начинки, її не повинно бути багато, щоб залишилося місце для перепелиного яйця.

&1&

6. Розігрійте духовку до 189 градусів і відправте в неї печериці на 20 хв.

&1&

Випікайте блюдо при температурі 180 градусів протягом 10 хв. Яйця запечуться дуже цікаво, білок затвердіє, а жовток залишиться трохи рідким. Це дуже смачна страва.

Як приготувати печериці фаршировані овочами

&1&

Фарширувати печериці можна не тільки овочами, зазначеними в рецепті, але і болгарським перцем, цукіні, картоплею. Ці овочі відмінно поєднуються з грибами.

Перед подачею на стіл прикрасіть блюдо петрушкою, кропом або зеленою цибулею.

Продукти:

  • печериці-9 шт.;
  • перець чорний мелений — ½ ч. Л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль-щіпка;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. Л.;
  • помідори – 2 шт.;
  • морква-1 шт.

Послідовність дій:

1. Промийте і обсушити печериці, очистіть їх від ніжок. Використовуючи чайну