Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

96

Морквяний пиріг-це корисна і смачна випічка, подавати до столу яку можна в повсякденні дні для різноманітності меню і в свята. Рецепти морквяного пирога можуть бути різними і при цьому пекти його можна в мультиварці і духовці.

Пиріг виходить ніжним, а смак моркви не відчувається зовсім. Все тому, що в запеченому вигляді у моркви інші смакові властивості. Покроковий рецепт морквяного пирога описаний нижче.

Інгредієнти:

  • розпушувач-1.л. Ч.;
  • 2 морквини великі;
  • 2 яйця;
  • скл. Борошна;
  • півсклянки цукру;
  • півсклянки олії ростить.

Приготування:

  1. у мисці змішайте яйця з цукром, використовуючи віночок, до пінної маси.
  2. у масу додайте масло.
  3. моркву натріть на тертці і додайте в тісто.
  4. борошно вводите по одній ложці, приготуйте рідкувате тісто.
  5. влийте тісто у форму і печіть пиріг 40 хвилин.

Можна класичний морквяний пиріг перетворити в морквяний тортик зі сметанним кремом. З цукрової пудри і сметани приготуйте крем і змастіть, розрізавши пиріг поперек.

Готувати морквяний пиріг в мультиварці на кефірі дуже просто. Цей рецепт на найкращий і легкий.

Інгредієнти:

  • 3 морквини середні;
  • кефір-стакан;
  • цукор – стакан;
  • борошно-450 г.;
  • манка-2 ст. Л.;
  • соди щіпка;
  • 3 яйця.

Етапи приготування:

  1. морквину натріть на тертці.
  2. у миску вилийте кефір, змішайте з цукром і содою, додайте яйця.
  3. у перемішану масу додайте моркву і борошно з манкою.
  4. вилийте в чашу мультиварки тісто, змастивши попередньо маслом.
  5. пиріг печіть годину в режимі «випічка».

Сік моркви вбере манка і тісто не буде сирим. Пиріг можна прикрасити кремом.

Морквяний пиріг з гарбузом

Це яскравий і соковитий простий морквяний пиріг з гарбузовим пюре. У тісто можна додати горіхи і крагу с . Виходить пиріг повітряним і пишним.

Інгредієнти:

  • какао — 3 ст. Л.;
  • півсклянки ростить. Масла;
  • 1/3 скл. Молока;
  • півсклянки цукру;
  • 1,75 скл. Борошна;
  • ½ скл. Пюре з гарбуза;
  • 10 г. Розпушувача;
  • 2 яйця;
  • морквина;
  • лимонна цедра.

Сьогодні я для вас підготувала швидкий простий солодкий пиріг з морквою, покроковий рецепт з фото якого я для вас описала і, сподіваюся, він вас зацікавить. Мені здається, вам сподобається такий варіант осінньої випічки. Тим більше, що він заслуговує особливої поваги, оскільки корисний і смачний. Рекомендую спробувати і тоді вже оцінити смак виробу. Для вас рецепт простого пирога з морквою в духовці.

Рідні навіть і не здогадаються, що в складі тесту багато моркви, а разом з нею і вітамінів. Готувати пиріг можна і для дорослих, і для дітей. Особливо для дітей, так як не кожна дитина буде в захваті від морквяного страви. А ось від смачного десерту радості буде сповнений будинок. Не вірите? тоді готуйте разом зі мною.

Для приготування нам потрібні ось такі найпростіші і доступні продукти.

Інгредієнти

  • 2 соковитих морквини середнього розміру
  • 1/2 склянки соняшникової олії без запаху
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1 ч. Л. Розпушувача тіста
  • 1/2 ч. Л. Ванільного цукру
  • 1 ст. Л. Рослинного або вершкового масла для змазування форми
  • 1 ст. Л. Борошна, манної крупи або вівсяних пластівців для посипання форми
  • 1 ст. Л. Цукрової пудри для подачі

як приготувати пиріг з морквою в духовці-покроковий рецепт з фото

  1. починаємо приготування з того, що розбиваємо в ємність яйця. Не має особливої різниці якого вони розміру і температури. Кажу-ж, це найпростіший варіант приготування.
  2. до яєць додаємо цукор, оскільки ми готуємо солодкий пиріг.
  3. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюорудуючи виделкою, збиваємо яєчну масу. І навіть не настільки збиваємо, скільки перемішуємо до однорідності. Не потрібно домагатися пишної піни і даремно бруднити міксер. Всього десяток кругових рухів виделкою і можна додавати наступні інгредієнти.
  4. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюу нас це морква-основний продукт. Два середніх овоча цілком достатньо. Головне, щоб вони були соковитими. Натираємо моркву на середню тертку. Якщо натрете крупніше, тоді шматочки не встигнуть пропектися і все буде не так смачно, як хотілося б. А ще, якщо морква не встигне пропектися через великих шматочків, то пиріг буде мати морквяний запах. Нам такого не треба. Так що озбройтеся середньої терочкой (можна навіть дрібної, якщо хочете) і трьом.
  5. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюзаливаємо рослинне масло без запаху.
  6. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоютепер борошно. Її кількість може трохи змінюватися. Виходячи з того, який соковитості морквини ви використовували. Але в середньому, половини склянки вам повинно вистачити.
  7. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюванільний цукру для аромату і смаку. Розпушувач тіста додаємо, щоб пиріг вийшов пишним і пористим.
  8. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюперемішуємо тісто і воно вже готове до використання.
  9. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюформу для випічки змащуємо рослинним або вершковим маслом. Присипаємо борошном, манною крупою або вівсяними пластівцями.
  10. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоювиливаємо тісто, залишивши трохи вільного місця, щоб випічка змогла вирости під час приготування. Форму відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо при такій температурі пиріг близько 35-40 хвилин.
  11. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоючерез 40 хвилин у мене вийшла ось така краса. Ми залишаємо остигати.
  12. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюпісля чого можна витрушувати пиріг з форми і подавати до столу, присипавши цукровою пудрою.
  13. Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюапетитні шматочки так і ваблять спробувати. М’якуш пористий, пухкий і яскравий. Колір правда красивий. Веселий і осінній. Але не той осінній, який вганяє в депресію, а той, який радісний і веселий. Чай, какао, молоко або кава стануть прекрасним доповненням. Хоча, можна і ускладнити, приготувавши морквяно-апельсиновий або яблучно-морквяний сік. І пам’ятайте, що це не тільки корисно, але і смачно.

Хочеться будь-якої випічки, але є фінансові труднощі, а при думці про саме смачного і хорошого десерту в голові відразу спливають захмарні магазинні ціни?

Що ж, тоді представлені нижче рецепти з приготування морквяного пирога вам якраз до речі, навіть якщо ніяких проблем з боку грошей немає, адже це справді ну дуже чудова, соковита і, головне, корисна смакота.

Спосіб приготування також до смішного легкий-спекти простий пиріг з марковкою може кожен, не маючи зовсім ніякого досвіду в кулінарії.

Та й багато часу ніщо не займе: одне замішування тіста, додавання в нього начинки, а там вже можна сміливо відправляти в випікатися в духовці або хлібопічці, мультиварці.

Що, ніколи не чули про таку цікаву начинку як морква? тоді вам обов’язково потрібно спробувати!

Рецепт морквяного пирога

Розглянемо склад самого звичайного пирога з морквою і заодно його грошову сторону основних продуктів: 3 штуки курячих яєць – 15 р.; 1 велика морквина – 3 р.; ½ одного лимона – 10 р.; 150 грам звичайного цукру – 4-5 р.; 250 грам пшеничного борошна – 7-8 р.; до 120 мл рослинного масла – 5 р.; ½ чайної ложки гашеної соди; буквально 2 щіпки солі і для прикраси цукрову пудру.

Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

Вийде сам смачний морквяний пиріг всього на цілих 8 порцій, а сума вийде до 50-ти рублів, які можна розділити на кожну порцію собівартістю до 7 рублів.

Мало? звичайно, мало. А подібну випічку ви, по-перше, ніде не знайдете, а по-друге, вона буде створена власними руками, що також принесе чимало задоволення не тільки вам, а й рідним і близьким.

Морквяний пиріг найпростіший і смачний рецепт:

  1. у глибокій мисці або будь-який інший зручною посуді я збиваю яйця з цукром і сіллю до утворення однорідної, пишної рідкої маси. При наявності міксера тримаю по ним курячі яйця 10 хвилин на максимальній швидкості, а якщо в побуті є тільки віночок або вилка – до появи густої піни.
  2. за допомогою дрібної сторони терки подрібнюю лимонну цедру, потім з однієї половинки фрукта видавлюю сік.
  3. чисту моркву (не суху, краще соковиту, бо морквяний пиріг в результаті цілком може бути дуже сухим) очищаю від шкірки, потім знову промиваю і тру на тій же стороні терки (натерта маса повинна бути десь в цілий стакан).
  4. у миску зі збитими яйцями кидаю все перетерті інгредієнти.
  5. гарненько перемішую все або тим же міксером( злегка), або ж віночком/виделкою, вливаю рослинне масло, яке додасть начинці більше соковитості, ніжності і чудову м’якість всієї випічці.
  6. гашену яблучним оцтом соду додаю з пшеничним борошном в майже готове тісто. Ретельно перемішую доРозсіяним і м’яким.

    Монопод . Можна використовувати штатив, але носити його з собою по всьому місту вам буде незручно, тому краще використовувати легкий монопод, і плюс до нього дистанційний пульт для кращої стабілізації зображення.
    Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

    2. Працюйте в пріоритеті діафрагми

    Знімати нічний портрет краще в режимі «пріоритет діафрагми». Так вам буде легше контролювати розмиття заднього фону, до того ж ви зможете більше не думати про витримку, тому що камера сама підбере її оптимальне значення.
    Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

    3. Використовуйте зовнішній спалах

    Фотографувати вночі із зовнішнім спалахом краще на відстані двох метрів від об’єкта зйомки, але не далі п’яти метрів. При цьому обов’язково звертайте увагу на потужність спалаху. Занадто потужний пих на близькій відстані може вибілити обличчя моделі. Щоб уникнути цього використовуйте розсіювач для спалаху або просто скоректуйте її потужність, звернувшись до меню фотоапарата. Є й інший варіант: направте спалах не на саму модель, а на білу стіну або фото відбивач, розташований збоку від моделі.
    Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

    4. Творчий підхід або як зробити по-справжньому красивий нічний портрет?

    Хочете зробити по-справжньому гарний нічний портрет? знайдіть спочатку відповідне місце для зйомки. Це може бути добре освітлена ліхтарями вулиця, міст, з якого добре видно нічне місто, або центральна вулиця міста, на якій потік машин не зменшується навіть вночі. Розмістіть свою модель так, щоб вогні нічного міста опинилися позаду неї і згодом перетворилися в такий же прекрасний фон, як на фото нижче.

    Далі налаштуйте камеру так, щоб вийшов такий же гарний ефект боке : iso найбільше значення (800 – 1600 од.), максимально відкрита діафрагма (f1.4 – f3, 5), витримка (якщо ви знімаєте в ручному режимі) 1/20 – 1/30 сек., режим фокусу – одноточковий.

    Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою

    5. Знімайте нічний портрет без спалаху

    На жаль, не у всіх початківців фотографів є зовнішній спалах, тому багато хто з них користуються вбудованою, попередньо надівши на неї саморобний розсіювач з білого паперу. Пропонуємо вам відмовитися від цієї затії і знімати нічний портрет без спалаху, адже її можна замінити яскравим міським освітленням, світлом автомобільних фар і навіть світлодіодним ліхтариком. А щоб уникнути змазування зображення користуйтеся штативом або моноподом.
    Як спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквоюЯк спекти морквяний пиріг: рецепт простий і складніше. Простий пиріг з морквою