Рукавиці спеціальні гост 12.4 010 75. Маркування, упаковка, транспортування та зберігання

5

Підвищених температур)

Нитки капронові 15,6 тексх3

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від підвищених температур і кислот)

Нитки бавовняні

Гост 6309-93

Для обметування зрізів

16,5 тексх3,

21 тексх3,

13 тексх3

Нитки фенілонові швейні спеціальні

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць для захисту від підвищених температур

60 фн,

29,4 тексх2

(34/2), 60 фк

29,4 тексх2

(34/2)

Нитки армовані швейні t r н 45,0-69,5 текс (45лх, 65лх)

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від кислот, лугів і підвищених температур)

Примітка. За погодженням зі споживачем допускається застосовувати інші матеріали за якістю не нижче зазначених у табл. 2.

(змінена редакція, вим. № 2, 3).

2.2. Основні вимоги до виготовлення

2.2.1. Рукавиці повинні виготовлятися відповідно до вимог цього стандарту, зразком і технічним описом на модуль, затвердженими в установленому порядку.

2.2.2. Залежно від умов виробництва і за погодженням зі споживачем рукавиці допускається виготовляти за технічною документацією на модель, складеної з урахуванням вимог цього стандарту:

З утеплювальним вкладишем з тканин типу байки або нетканого матеріалу з начосом, притачним по низу або роз’ємним;

З крагами цільнокроєними або притачними, одинарними або подвійними;

З накладками з тканин типу сукна або інших матеріалів в один або кілька шарів на долонну частину:

З трикотажними манжетами;

З еластичною протримечной стрічкою, хлястиками і пряжками, що стягують рукавиці у зап’ястя або по нижньому краю;

З прокладкою з амортизаційного матеріалу в долонну і тильну частини рукавиць або тільки в долонну;

Утеплені;

З трьома напалками;

Зі знімним наладонником;

З тканини типу молескін для основи рукавиць.

(змінена редакція, вим. № 1, 2).

2.2.3. Класифікація та види стібків, рядків і швів, що застосовуються для виготовлення рукавиць, — по гост 12807-88.

Вимоги до стібків, строчок і швах — по гост 29122-91.

(змінена редакція, вим. № 3).

2.2.4. Визначення сортності готових рукавиць — по гост 12.4.031-84.

2.2.5. Деталі рукавиць викроюють в пайовому або поперечному напрямках; напалок, накладки і краги — в будь-якому напрямку нитки основи тканини.

(змінена редакція, вим. № 1).

2.2.6. У готових рукавицях допускаються:

Тильна сторона рукавиць стачная зі швом уздовж рукавиці, але не ближче 3 см від бічних країв або бічного шва (крім рукавиць » кр»);

Накладка на тильну сторону з двох частин;

Притачние краги не більше ніж з трьох частин.

В рукавицях з жорстких тканин (типу брезентової парусини арт. 11119, 11124) не допускається шов по лінії перегину з боку вказівного пальця.

2.2.7. Надставки до тильної сторони рукавиць і до накладок приточують настрочним швом, накладним з відкритим або закритим зрізом або стачним в залежності від обсипання тканини.

2.2.8. Накладки настрачівают однією або двома рядками з підгином зрізів всередину в обсипаються тканинах і без підгину — в неосипающіхся або втачівают по верхньому і бічному зрізах при сточуванні підстав рукавиць.

2.2.9. Напалки обточують і з’єднують з основою рукавиць накладним швом з відкритим або закритим зрізом (в залежності від обсипання тканини), настрочним або стачним швом з подальшим расстрачіваніем на обидві сторони.

2.2.10. Смужку для напалка вказівного пальця (ластовицю) в рукавицях типу д приточують настрочним або стачним швом.

В рукавицях типу е краги приточують настрочним швом. В області зап’ястя приточують еластичну протримечную стрічку.

2.2.11. Рукавиці сточують двома рядками або однієї з окантовкою зрізів.

2.2.12. Нижній зріз рукавиць обметують або обробляють швом вподгибку з відкритим або закритим зрізом (в залежності від обсипання тканини) або окантовують.

При наявності кромки і в неосипающихся тканинах зрізи рукавиць не обметують.

2.2.13. Шви в рукавицях з матеріалів з плівковим покриттям допускається герметизувати проклеюванням або зварюванням.

2.2.14. Готові рукавиці скріплюють парами.

3. Правила приймання

3.1. Правила приймання і методи контролю якості рукавиць — по гост 4103-82.

4. Маркування, упаковка, транспортування та зберігання

4.1. Маркування рукавиць — по гост 10581-91 і по гост 12.4.103-83.

4.2. Упаковка і транспортування рукавиць — по гост 10581-91.

4.3. Маркування транспортної тари — по гост 14192-77.

4.4. Рукавиці повинні зберігатися в провітрюваних приміщеннях на відстані не менше 1 м від опалювальних приладів і повинні бути захищені від сонячних променів.

Рис. 3

Чорт. 4

Чорт. 5

Чорт. 6

Чорт. 1 (виключений, вим. № 2)

Цей стандарт поширюється на чоловічі, жіночі та підліткові рукавиці для захисту рук працюючих від небезпечних і шкідливих виробничих факторів.

позначення: гост 12.4.010-75 * назва рос.: ссбт. Засоби індивідуального захисту. Рукавиці спеціальні. Технічні умови статус: діючий замінює собою: гост 5514-64 «рукавиці тканинні (спецодяг)» дата актуалізації тексту: 01.10.2008 дата додавання в базу: 01.02.2009 дата введення в дію: 01.01.1976 затверджений: держстандарт срср (21.02.1975) опублікований: іпк видавництво стандартів № 1996

державний стандарт союзу рср

постановою державного комітету стандартів ради міністрів срср від 21 лютого 1975р. № 491 термін введення встановлено

С01.01.76

постановою держстандарту № 564 від 22.06.92 знято обмеження терміну дії

Настоящийстандарт поширюється на чоловічі, жіночі та підліткові рукавиці длязахисту рук працюючих від небезпечних і шкідливих виробничих факторів.

(змінена структура, вим. № 1).

1. Типи і основні розміри

1.1.рукавиці по конструкції повинні виготовлятися п’яти типів:

Б-з втачним напалком ();

В — з напалком, суцільновикроєним з нижньою частиною рукавиці ();

Г — з напалком, розташованим збоку по перегину рукавиці, призначеної як дляправой, так і для лівої руки ();

Д-з двома напалками — для великого і вказівного пальців ();

Е-видовжені з крагами, що стягуються біля зап’ястя еластичною протримечной стрічкою, з наладонником, настроченим напалком ().

Рис.2*

__________

* чорт. 1 (виключений, вим. № 2)

Чорт.3

Чорт.4

Таблица1

Номери вимірювань на кресленнях

Найменування вимірювань

Розміри, см

Допустимі відхилення, см

Довжина посередині рукавиць типів:

Б, в, г, д

26,0

26,0

28,0

30,0

±1,0

42,0

42,0

44,0

46,0

±1,0

Ширина рукавиці на рівні перегину напалка великого пальця

13,0

14,0

15,0

16,0

±0,5

Ширина по нижньому краю рукавиць типів б, в, г, д

13,5

14,5

15,5

16,5

±0,5

Ширина краги внизу в рукавицях типу е

22,0

23,0

24,0

25,0

±0,5

Відстань від верхнього краю рукавиці до напалка великого пальця

13,2

13,2

14,5

15,8

±0,5

Довжина напалка великого пальця від лінії перегину до верхнього краю (вимірювати по піднапалку)

±0,5

Довжина напалка вказівного пальця в рукавицях типу д (вимірювати по лінії шва)

±0,5

Примітки :

1. На вимогу споживача величини вимірювань рукавиць (вимірювання 1, 3) допускається змінювати.

2. За угодою з цксоответствующего профспілки допускається змінювати величину вимірювання 2.

2. Технічні вимоги

2.1.матеріали

2.1.1.рукавиці повинні виготовлятися з матеріалів, зазначених в табл. 2.

Таблица2

Призначення рукавиць за захисними властивостями

Найменування матеріалу

Нормативна документація

Призначення матеріалу

Від механічних впливів:

Стирання

За нормативною документацією

Для основи рукавиць

Двуниток лляний суворий № 1

Гост 15530-93

Те ж

Двуниток полульняной

Гост 15530-93

Двуниток льонокапроновый

Гост 15530-93

Ідея бізнесу: як відкрити фаст-фуд запечена картопля

Перед тим, як почнемо

Вивчіть попит. Для торгівлі запеченою картоплею ситуація багато в чому залежить від регіону і чисельності населення. Зібравши всі необхідні дані, складіть докладний бізнес-план.

&1&

Основні ризики

Попит на запечену картоплю не залежить від сезону. Порівняно невисока вартість цієї страви і відсутність обсмаження, через яку багато хто критикує фаст-фуд, також сприяє його затребуваності. Всі ризики пов’язані лише з суб’єктивними факторами і залежать від підприємця. Важливо вибрати правильне місце для торгівлі, продумати ціноутворення і забезпечити бездоганний сервіс.
Продаж запеченої картоплі-порівняно новий напрямок для росії. Його необхідно популяризувати. Вашу продукцію будуть купувати, якщо побачать економічну вигоду. Кожна господиня може приготувати цю страву сама, в домашній духовці. Ви повинні запропонувати оригінальні начинки і доцільну ціну.

&1&

Розташування

Ця спеціалізація має особливості. Навряд чи варто розраховувати на супер високі прибутки, пропонуючи запечену картоплю жителям маленького містечка з низькою купівельною спроможністю і наявністю власного городу або дачі у кожної другої сім’ї. Але чим більше місто, тим вище ваші шанси на успіх.
Якщо говорити про вибір місця для торгівлі, то, як і для будь-якої іншої точки фаст – фуду, найприбутковіші-людні вулиці. Ідеальний варіант-ділові райони. В останні роки серед офісних працівників і менеджерів стає модним здоровий спосіб життя. Запечена картопля відноситься до страв, які відповідають цьому стилю. Під час обіду вам буде забезпечений гідний потік клієнтів.
Порівняно невисока ціна приверне і студентів, вимушених харчуватися на ходу. Тому, можна розглядати і варіанти біля великих навчальних закладів.
Принадність наявності пересувного фургона в тому, що з настання літа і сезону відпусток, ви можете перебратися в більш прибуткові місця. У цей період відмінний прибуток дають парки і зони відпочинку.
У мегаполісі варто розглянути і густонаселені спальні райони. Але в цьому випадку слід працювати і у вечірні години. Жителі великих міст активно будують кар’єру і часто просто не мають часу або сил для приготування вечері. Смачний і корисний запечена картопля – відмінний варіант, яким побажають скористатися багато.

&1&

Обладнання

На ринку достатньо пропозицій різної спеціальної техніки і від зарубіжних, і від вітчизняних виробників. У цьому випадку експерти рекомендують зосередитися на другому варіанті. Російські моделі надають оптимальні співвідношення якості і ціни, можливість сервісного обслуговування та оформлення лізингового договору. В цілому, обладнати точку можна за 340 000 рублів. Пропонуємо приклад комплектації для вуличного продажу запеченої картоплі.
Торговий причіп від міаського заводу спеціалізованих автомобілів. Приблизна ціна-243 000 рублів. Технічна характеристика:
— довжина — 3 000-8 000 мм.
— ширина-1 500-2 500 мм.
— висота-2 000-3 000 мм.
— кількість осей / коліс — 2/4 або 1/2.
– колія коліс-1 200-2 400 мм.
— піч для запікання картоплі від міаського заводу. Приблизна ціна-30 000 рублів. Технічна характеристика:
Розміри-550х750х465 мм.
Вага-20 кг.
Продуктивність-30 шт. На одне завантаження.
Час запікання однієї партії — 20-25 хв.
Споживана потужність — 3,6 квт.
Є верхнє відділення для зберігання готової картоплі при високій температурі.
Теплова вітрина» сакура » для зберігання начинок. Модель з підсвічуванням від вітчизняного виробника atesy. Приблизна вартість-20 000 рублів. Технічна характеристика:
Розміри-1 200х410х250 мм.
Вага-38 кг.
Температура зберігання страв- + 70 °c.
Кількість гастроємностей-4 шт. Для кожного передбачена окрема лампа.
Робоча напруга — 220 в.
Потужність-0,4 квт.
Холодильна вітрина» сакура » від виробника atesy коштує близько 24 000 рублів. Технічна характеристика:
Розміри-1 150х410х250 мм.
Температурний режим — +2 … +10 °c.
Кількість гастроємностей — 3 шт.
Робоча напруга — 220 в.
Потужність-0,16 квт.
Вітрина оснащена зсувними дверцятами з боку продавця.
Спеціальна односекційна мийна ванна з нержавіючої сталі вмк-10 / 6б rada. Приблизна вартість-8 000 рублів. Габаритні розміри — 1 000х600х870 мм.
Також вам знадобиться стіл з нержавіючої сталі, вартість – 5 000 рублів. Кухонний інвентар і перша партія витратних матеріалів обійдеться в 5 000 рублів.
Для транспортування причепа знадобиться автомобіль. Якщо власного транспорту поки немає, купувати не обов’язково. Для транспортування фургона до місця торгівлі вранці і назад після закінчення роботи автомобіль можна орендувати.

&1&

Кадри

Для обслуговування покупців потрібен кухар і продавець. Краще організувати позмінні виходи і працювати у вихідні. На старті бажано, щоб за прилавком постояв власник бізнесу. Так ви зможете особисто побачити недоліки організації і внести корективи. Ведення фінансової звітності та транспортні послуги можна віддати на аутсорсинг.
Фактично, постійний штат складається з 4-х чоловік. У співробітників повинні бути санітарні книжки, у кухарів – документи, що підтверджують спеціальну освіту. Найкраща схема нарахування заробітної плати в фаст-фуді-фіксована ставка і відсоток від продажів.

&1&

Документи та ліцензії

Пересувна точка фаст-фуду може працювати як іп. Ви можете вибрати спрощену або патентну систему оподаткування. Для роботи необхідно придбати і зареєструвати касовий апарат. Вимоги сес стандартні, як і для інших видів вуличної торгівлі. Їх слід дізнатися заздалегідь.
Для отримання дозволів необхідно розробити технічні умови (ту) і технологічні інструкції на всі страви з вашого меню. Для прискорення процедури та економії коштів варто найняти спеціалізовану фірму, яка надає подібні послуги. В цілому, витрати на легалізацію вашої роботи складуть близько 50 000 рублів.
Оформлення оренди у приватного власника проходить швидко. Але для вуличної торгівлі характерно те, що доводиться мати справу з міською адміністрацією. Важливо знати, що ця процедура триває досить довго і може зайняти близько 3-х місяців. Спочатку ви дізнаєтеся в адміністрації про наявність вільних ділянок і подаєте заявку на вподобаний варіант. Адміністрація повинна оголосити на нього тендер. Якщо ваша пропозиція буде найкращим, почнеться процес реєстрації договору на оренду.

&1&

Маркетинг

Найефективніший спосіб просування вашого бізнесу – зовнішня реклама. Встановіть виносну конструкцію, постарайтеся організувати хоча б кілька столиків під парасольками. Також має величезне значення асортимент і якість начинок, салатів, тонізуючих і гарячих напоїв.
Придумайте і зареєструйте унікальний бренд. Друкована продукція також ефективна-листівки, флаєри варто роздавати в прилеглих районах, запропонувати адміністраторам розташованих поблизу організацій. Надрукуйте логотип на пакувальних матеріалах і пакетах.
Сайт з докладним меню, цінами і місцем вашої точки на карті обов’язковий. Якщо у вашому місті працюють сервіси з мобільними додатками, що вказують точки громадського харчування, співпрацюйте з ними. Популяризація в соціальних мережах також дає відмінний результат.

&1&

Рентабельність

Загальний розмір інвестицій – 420 00 рублів. Вказати собівартість приготування однієї порції дуже складно. Все залежить від закупівельних цін. Багато підприємців вважають за краще вирощувати власну картоплю, це вносить серйозні корективи. В середньому, собівартість однієї порції запеченої картоплі без начинки становить не більше 15 рублів. Ціна для клієнтів — 50 рублів.
Продаючи по 150 порцій в день, ви отримаєте місячну виручку в розмірі 225 000 рублів. Віднімаємо собівартість і отримуємо 157 500 рублів. Начинки, салати і напої внесуть корективи в ці дані в позитивну сторону. Після виплати поточних витрат ви можете розраховувати на чистий прибуток у розмірі 65 000-70 000 рублів. Це дуже усереднені дані, але як показує статистика, рентабельність торгівлі запеченою картоплею становить близько 30%. При правильній організації процесу окупність досягається через 6 місяців.

&1&

Резюме

Вулична торгівля запеченою картоплею – перспективний бізнес для великого міста. Для успіху важливо вибрати правильне розташування, розробити унікальні начинки і забезпечити покупцям бездоганний сервіс.

2.2.10.смужку для напалки вказівного пальця (ластовицю) в рукавичках типу дпрітачівают налаштованим або стачним швом.

Врукавицях типу е краги приточують настрочним швом. В області комипрітачівают еластичну проникаючу лінту.

2.2.11.рукавички сточують двома рядками або однієї з окантовкою зрізів.

2.2.12. Нижній зріз рукавички обметують або обробляють швомподгибку з відкритим або закритим розрізом (в залежності від обсипання плетених)або окантовують.

Пріналічіі кромки і в неосипающіхся тканинах зрізи рукавички не обметують.

2.2.13.шви в рукавичках з матеріалів з плівковим покриттям допускається герметизація мікроклеюванням або зварюванням.

2.2.14.готові рукавички скріплюють парами.

3. Правила приймання

3.1.правила приймання і методи контролю якості рукавиць-по гост 4103-82.

4. Маркування, упаковка, транспортування та зберігання

4.1.маркування рукавиць — по гість 10581-91 і по гість 12.4.103-83.

4.2. Упаковка і транспортування рукавичок-по гост10581-91.

4.3.маркування транспортної тари — по гост14192 -77.

4.4. Рукавички повинні зберігатися в проведених приміщеннях на відстані не менше 1 м від опалювальних пристосувань ідолжни бути захищені від сонячних променів.

Гість 12.4.010-75

Група t58

Міждержавний стандарт

Системи стандартів безпеки

Засоби індивідуального захисту

Рукавички спеціальні

Технічні умови

Occupational safety standards system. Personal safety means. Special mittens. Характеристики

Mx 13.340.40
Okp 85 5700

Дані введення 1976-01-01

Становленням державного комітету стандартів рад міністрів срср від 21 лютого 1975 р n 491 дані введення встановлена 01.01.76.

Обмеження терміну дії знято постановою держстандарту від 22.06.92 n 564

Замість гост 5514-64

Видання (січня 2006 р.) зі змінами n 1, 2, 3, затвердженими в квітні 1977 р., березні 1981 р., грудень 1984 р. (ius 5-77, 5-81, 3-85)

Цей стандарт поширюється на чоловічі, жіночі та підліткові рукавички для захисту рук робітників від небезпечних і цінних виробничих факторів.

1. Типи і основні розміри

1.1. Рукавички по конструкції повинні виготовлятися п’яти типів:

Б — з втачним напалком (рис.2);

В — з напалком, цельновикроенним з нижньою частиною рукавички (чорт.3);

Г — з напалком, розташованим збоку по перегину рукавички, призначеної як для правої, так і для лівої руки (чорт.4);

D-з двома напалками-для великого і вказівного пальців (чорт.5);

Е-віддалені з комірами, що стягуються в зап’ястя еластичною утримуючою стрічкою, з наладонником, налаштованим напалком (чорт.6).

(змінена редакція, вим. N 2).

1.2. Рукавички виготовляються з підсилювальними і захисними накладками або без них.

Форма, розміри і місце розташування накладок встановлюються споживачем.

1.3. Рукавички виготовляються чотирма розмірами: 0, 1, 2, 3.

(змінена редакція, вим. N 1).

1.4. Вимірювання готових рукавиць повинні відповідати зазначеним на рисці.2-6 і v tabl.1.

3 і<&>креслення 2-6

&1&

____________________

2.2.10.смужку для напалки вказівного пальця (ластовицю) в рукавичках типу дпрітачівают налаштованим або стачним швом.

Врукавицях типу е краги приточують настрочним швом. В області комипрітачівают еластичну проникаючу лінту.

2.2.11.рукавички сточують двома рядками або однієї з окантовкою зрізів.

2.2.12. Нижній зріз рукавички обметують або обробляють швомподгибку з відкритим або закритим розрізом (в залежності від обсипання плетених)або окантовують.

Пріналічіі кромки і в неосипающіхся тканинах зрізи рукавички не обметують.

2.2.13.шви в рукавичках з матеріалів з плівковим покриттям допускається герметизація мікроклеюванням або зварюванням.

2.2.14.готові рукавички скріплюють парами.

3. Правила приймання

3.1.правила приймання і методи контролю якості рукавиць-по гост 4103-82.

4. Маркування, упаковка, транспортування та зберігання

4.1.маркування рукавиць — по гість 10581-91 і по гість 12.4.103-83.

4.2. Упаковка і транспортування рукавичок-по гост10581-91.

4.3.маркування транспортної тари — по гост14192 -77.

4.4. Рукавички повинні зберігатися в проведених приміщеннях на відстані не менше 1 м від опалювальних пристосувань ідолжни бути захищені від сонячних променів.

Гість 12.4.010-75

Група t58

Міждержавний стандарт

Системи стандартів безпеки

Засоби індивідуального захисту

Рукавички спеціальні

Технічні умови

Occupational safety standards system. Personal safety means. Special mittens. Характеристики

Mx 13.340.40
Okp 85 5700

Дані введення 1976-01-01

Становленням державного комітету стандартів рад міністрів срср від 21 лютого 1975 р n 491 дані введення встановлена 01.01.76.

Обмеження терміну дії знято постановою держстандарту від 22.06.92 n 564

Замість гост 5514-64

Видання (січня 2006 р.) зі змінами n 1, 2, 3, затвердженими в квітні 1977 р., березні 1981 р., грудень 1984 р. (ius 5-77, 5-81, 3-85)

Цей стандарт поширюється на чоловічі, жіночі та підліткові рукавички для захисту рук робітників від небезпечних і цінних виробничих факторів.

1. Типи і основні розміри

1.1. Рукавички по конструкції повинні виготовлятися п’яти типів:

Б — з втачним напалком (рис.2);

В — з напалком, цельновикроенним з нижньою частиною рукавички (чорт.3);

Г — з напалком, розташованим збоку по перегину рукавички, призначеної як для правої, так і для лівої руки (чорт.4);

D-з двома напалками-для великого і вказівного пальців (чорт.5);

Е-віддалені з комірами, що стягуються в зап’ястя еластичною утримуючою стрічкою, з наладонником, налаштованим напалком (чорт.6).

(змінена редакція, вим. N 2).

1.2. Рукавички виготовляються з підсилювальними і захисними накладками або без них.

Форма, розміри і місце розташування накладок встановлюються споживачем.

1.3. Рукавички виготовляються чотирма розмірами: 0, 1, 2, 3.

(змінена редакція, вим. N 1).

1.4. Вимірювання готових рукавиць повинні відповідати зазначеним на рисці.2-6 і v tabl.1.

3 і<&>креслення 2-6

&1&

____________________Підвищених температур:

Теплового випромінювання

Сукно шинельное

Для основи і накладок рукавиць

Парусини лляні з вогнезахисним просоченням

За нормативною документацією

Еластошкіра-т тепловідбивна

Для накладок тильної частини рукавиць

Для основи і накладок рукавиць

Контакту з нагрітими поверхнями

Сукно шинельне

Тканини азбестові алт-36, алт-5, аст-2

Парусини полульняні просочені n 2, 3, 5, 6

Парусина полульняная n 3

Для основи і накладок рукавиць

Іскор, бризок, розплавленого металу, окалини

Сукно шинельне

Для основи рукавиць

Спилковий клапоть

За нормативною документацією

Для основи і накладок рукавиць

Тканини азбестові алт-36, алт-5, аст-2

Парусини полульняні з вогнезахисним просоченням

Для основи рукавиць

Парусина полульняная пофарбована з вогнезахисним просоченням арт. 11254

За нормативною документацією

Від води і розчинів солей

Полотно наметове гладкофарбоване з просоченням

Діагональ з лавсановим волокном сувора арт. 6853

За нормативною документацією

Для основи і накладок рукавиць

Тканина прогумована лгн-566-1

За нормативною документацією

Для накладок рукавиць

Тканина прогумована ірп-11-29

Від кислот:

Концентрованих кислот

Тканина суконна напіввовняна кислотозахисна з поліпропіленом арт. 6929

Для основи і накладок рукавиць

Тканина для кислотозахисного спецодягу арт. 49321″ с»; 49322 » с»

Тканина поліефірна з кислотовідштовхувальним просоченням арт. 86039

Розчинів кислот середньої концентрації

Сукно кислотозащитное шхв-30

Тканина для спецодягу з лавсаном арт. 49702

За нормативною документацією

Тканина для спецодягу з поліпропіленом

Сукно суворе

Для виготовлення кислотозахисних рукавиць » кр » з подальшою обробкою латексами

Від лугів:

Від розчинів лугів низької концентрації

Парусини полульняні з водотривким просоченням

Для основи і накладок рукавиць

Двунитка сувора апретированная

За нормативною документацією

Сукно суворе

Для виготовлення рукавиць » кр » з подальшою обробкою латексами

Двуниток полульняной

Для основи рукавиць

Двуниток лляної суворий n 1

Від нафти і нафтопродуктів:

Сирої нафти, масел і твердих нафтопродуктів

Парусини полульняні з водотривким просоченням

Тканина гладкофарбована з лавсановим волокном арт. 3164, 3146

За нормативною документацією

Полотно плащове гладкофарбоване з просоченням

Тканина віскознополіефірна з масловодозащитными властивостями арт. 86037

За нормативною документацією

Для основи і накладок рукавиць

Тканина лавсановіскозная з маслонефтеводозащитной просоченням арт. 86020

Вініліскожа-т одежна водостійка » шторм»

Для накладок рукавиць

Еластошкіра-т маслобензостійка (оф)

Фурнітура

Стрічка еластична

За нормативною документацією

Для стягування рукавиць типу е

Нитки бавовняні, в тому числі з протигнильним просоченням

Для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від кислот)

16,5 текс х 3 х 2,

27 текс х 3 х 3,

15,4 текс х 3 х 3,

10 текс х 3 х 3,

13 текс х 3 х 2,

21 текс х 3 х 2

Нитки лавсанові 29,4 текс х 2

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від підвищених температур)

Нитки капронові 15,6 текс х 3

Нитки бавовняні 16,5 текс х 3, 21 текс х 3, 13 текс х 3

Нитки фенілонові швейні спеціальні

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць для захисту від підвищених температур

60 фн, 29,4 текс х 2 (34/2),

60 фк 29,4 текс х 2 (34/2)

Нитки армовані швейні 45,0-69,5 текс (45лх, 65лх)

За нормативною документацією

Для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від кислот, лугів і підвищених температур)

Примітка. За погодженням зі споживачем допускається застосовувати інші матеріали за якістю не нижче зазначених у табл.2.
(змінена редакція, зм. N 2, 3).

2.2. Основні вимоги до виготовлення

2.2.1. Рукавиці повинні виготовлятися відповідно до вимог цього стандарту, зразком і технічним описом на модуль, затвердженими в установленому порядку.

2.2.2. Залежно від умов виробництва та за погодженням зі споживачем рукавиці допускається виготовляти за технічною документацією на модель, складеною з урахуванням вимог цього стандарту:
З утеплювальним вкладишем з тканин типу байки або нетканого матеріалу з начосом, притачним по низу або роз’ємним;
З крагами цільнокроєними або притачними, одинарними або подвійними;
З накладками з тканин типу сукна або інших матеріалів в один або кілька шарів на долонну частину:
З трикотажними манжетами;
З еластичною протримечной стрічкою, хлястиками і пряжками, що стягують рукавиці у зап’ястя або по нижньому краю;
З прокладкою з амортизаційного матеріалу в долонну і тильну частини рукавиць або тільки в долонну;
Утеплений;
З трьома напалками;
Зі знімним наладонником;
З тканини типу молескін для основи рукавиць.
(змінена редакція, зм. N 1, 2).

2.2.3. Класифікація та види стібків, рядків і швів, що застосовуються для виготовлення рукавиць, — по гост 12807-2003 .
Вимоги до стібків, рядків і швах — по гост 29122-91 .
(змінена редакція, зм. N 3).

2.2.4. Визначення сортності готових рукавиць — по гост 12.4.031-84 .

2.2.5. Деталі рукавиць викроюють в пайовому або поперечному напрямках; напалок, накладки і краги — в будь-якому напрямку нитки основи тканини.
(змінена редакція, зм. N 1).

2.2.6. У готових рукавицях допускаються:
Тильна сторона рукавиць стачная зі швом уздовж рукавиці, але не ближче 3 см від бічних країв або бічного шва (крім рукавиць » кр»);
Накладка на тильну сторону з двох частин;

Прітачние краги не більше ніж з трьох частин.
В рукавицях з жорстких тканин (типу брезентової парусини арт. 11119, 11124) не допускається шов по лінії перегину з боку вказівного пальця.

2.2.7. Надставки до тильної сторони рукавиць і до накладок приточують настрочним швом, накладним з відкритим або закритим зрізом або стачним в залежності від обсипання тканини.

2.2.8. Накладки настрачівают однією або двома рядками з підгином зрізів всередину в обсипаються тканинах і без підгину — в неосипающіхся або втачівают по верхньому і бічному зрізах при сточуванні підстав рукавиць.

2.2.9. Напалки обточують і з’єднують з основою рукавиць накладним швом з відкритим або закритим зрізом (в залежності від обсипання тканини), настрочним або стачним швом з подальшим расстрачіваніем на обидві сторони.

2.2.10. Смужку для напалка вказівного пальця (ластовицю) в рукавицях типу д приточують настрочним або стачним швом.
У рукавицях типу е краги приточують настрочним швом. В області зап’ястя приточують еластичну протримечную стрічку.

2.2.11. Рукавиці сточують двома рядками або однієї з окантовкою зрізів.

2.2.12. Нижній зріз рукавиць обметують або обробляють швом в подгибку з відкритим або закритим зрізом (в залежності від обсипання тканини) або окантовують.
При наявності кромки і в неосипающихся тканинах зрізи рукавиць не обметують.

2.2.13. Шви в рукавицях з матеріалів з плівковим покриттям допускається герметизувати проклеюванням або зварюванням.
Гост 10581-91 .

4.3. Маркування транспортної тари — по гост 14192-96 .

4.4. Рукавиці повинні зберігатися в провітрюваних приміщеннях на відстані не менше 1 м від опалювальних приладів і повинні бути захищені від сонячних променів.
Електронний текст документа
Підготовлено ат «кодекс» та звірено за:
Офіційне видання
М.: стандартинформ, 2006

Неофіційна редакція

Гост 12.4.010-75*

Державний стандарт союзу рср

Система стандартів безпеки праці

Засоби індивідуального захисту

Рукавиці спеціальні

Технічні умови

Дата введення 1976-01-01

Затверджений постановою державного комітету стандартів ради міністрів срср від 21 лютого 1975 р. № 491

Постановою держстандарту росії № 564 від 22.06.92 знято обмеження терміну дії

Замість гост 5514-64

Перевидання (червень 1996 р) зі змінами № 1, 2, 3, затвердженими вКвітні 1977 р., березні 1981 р., грудні 1984 р. (іус 5-77, 5-81, 3-85)

Цей стандарт поширюється на чоловічі, жіночі та підліткові рукавиці для захисту рук працюючих від небезпечних і шкідливих виробничих факторів.

1. Типи і основні розміри

1.1. Рукавиці по конструкції повинні виготовлятися п’яти типів:

Б — з втачним напалком (рис. 2);

В — з напалком, цельновикроенним з нижньою частиною рукавиці (чорт. 3);

Г — з напалком, розташованим збоку по перегину рукавиці, призначеної як для правої, так і для лівої руки (чорт. 4);

Д-з двома напалками — для великого і вказівного пальців (чорт. 5);

Е-подовжені з крагами, що стягуються у зап’ястя еластичною протримечной стрічкою, з наладонником, настроченим напалком (чорт. 6).

(змінена редакція, вим. № 2).

1.2. Рукавиці виготовляються з підсилювальними і захисними накладками або без них.

Форма, розміри і місце розташування накладок встановлюються споживачем.

1.3. Рукавиці виготовляються чотирьох розмірів: 0, 1, 2, 3.

(змінена редакція, вим. № 1).

1.4. Вимірювання готових рукавиць повинні відповідати зазначеним в табл. 1 і на чорт. 2-6.

Таблиця 1

номери вимірювань на кресленнях найменування вимірювань розміри, см допустимі відхилення, см 0 1 2 3 1 довжина посередині рукавиць типів: б, в, г, д 26,0 26,0 28,0 30,0 ±1,0 е 42,0 42,0 44,0 46,0 ±1,0 2 ширина рукавиці на рівні перегину напалка великого пальця 13,0 14,0 15,0 16,0 ±0,5 3 ширина по нижньому краю рукавиць типів б, в, г, д 13,5 14,5 15,5 16,5 ±0,5 ширина краги внизу в рукавицях типу е 22,0 23,0 24,0 25,0 ±0,5 4 відстань від верхнього краю рукавиці до напалка великого пальця 13,2 13,2 14,5 15,8 ±0,5 5 довжина напалка великого пальця від лінії перегину до верхнього краю (вимірювати по піднапалку) 8,0 8,0 8,5 9,0 ±0,5 6 довжина напалка вказівного пальця в рукавицях типу д (вимірювати по лінії шва) 7,0 7,0 7,7 8,4 ±0,5

Примітки:

1. На вимогу споживача величини вимірювань рукавиць (вимірювання 1, 3) допускається змінювати.

2. За угодою з цк відповідної профспілки допускається змінювати величину вимірювання 2.

2. Технічні вимоги

2.1. Матеріали

2.1.1. Рукавиці повинні виготовлятися з матеріалів, зазначених в табл. 2.

Таблиця 2

призначення рукавиць по захисним властивостям найменування матеріалу нормативна документація призначення матеріалу від механічних впливів: стирання по нормативної документації для заснування рукавиць двуниток лляної суворий № 1 гост 15530-93 той же двуниток полульняной гост 15530-93 » двуниток льнокапроновый гост 15530-93 двуниток льнолавсановый, арт. 12202 по нормативній документації той же парусини полульняні гост 15530-93 «по нормативній документації» іскор, бризок, розплавленого металу, окалини сукно шинельное гост 27542-87 для підстави рукавиць спилковий клапоть по нормативній документації для підстави і накладок рукавиць гост 6102-94 той же гост 15530-93 для підстави рукавиць по нормативній документації той же від води і розчинів солей гост 7297-90 «полотно наметове гладкофарбоване з просоченням гост 7297-90» діагональ з лавсановим волокном сувора арт. 6853 по нормативній документації «від води і розчинів солей гост 15530-93 для основи і накладок рукавиць тканина прогумована лгн-566-1 по нормативній документації для накладок рукавиць тканина прогумована ірп-11-29 те ж те ж винилискожа-т переривчаста «» еластошкіра-т «текстин» «» тканина хлопколавсановая меланжева «горизонт» з комбінованою просоченням арт. 3512 «»від підвищених температур: теплового випромінювання сукно шинельне гост 27542-87 для основи і накладок рукавиць парусини лляні з вогнезахисним просоченням гост 15530-93 то, ж парусини полульняні з вогнезахисним просоченням гост 15530-93» парусина полульняная пофарбована з вогнезахисним просоченням арт. 11254 по нормативної документації «эластоискожа-т теплоотражательная то ж для накладок тильній частині рукавиць тканини азбестові алт-36, алт-5, аст-2 гост 6102-94 для основи і накладок рукавиць сукно шинельное гост 27542-87 то ж тканини азбестові алт-36, алт-5, аст-2 гост 6102-94″ парусини напівлляні просочені № 2, 3, 5, 6 гост 15530-93 » контакту з нагрітими поверхнями парусина напівлляна № 3 гост15530-93 основи і накладок рукавиць від кислот: концентрованих кислот тканина суконна напівшерстяна кислотозащитная з поліпропіленом арт. 6929 за нормативною документацією те саме тканина для кислотозахисного спецодягу арт. 49705 «с»; 49706″ с «те ж» тканина поліефірна з кислотовідштовхувальним просоченням арт. 86039 «»розчинів кислот середньої концентрації сукно кислотозахисне шхв — 30 гост 16166-80» тканина для спецодягу з лавсаном арт. 49702 за нормативною документацією «тканина для спецодягу з поліпропіленом» сукно суворе «для виготовлення кислотозахисних рукавиць «кр» з подальшою обробкою латексами від лугів: від розчинів лугів низької концентрації парусини полульняні з водотривкої просоченням гост 15530-93 для підстави і накладок рукавиць двунитка сувора апретірованная за нормативною документацією те ж сукно суворе те ж для виготовлення рукавиць «кр» з подальшою обробкою латексами двуниток полульняной гост 15530-93 для підстави рукавиць двуниток лляної суворий № 1 гост 15530-93 те ж від нафти і нафтопродуктів: сирої нафти, масел і твердих нафтопродуктів парусини полульняні з водотривким просоченням гост 15530-93 для основи рукавиць тканина гладкофарбована з лавсановим волокном арт. 3164, 3146 по нормативній документації те ж полотно плащове гладкофарбоване з просоченням гост 7297-90 » тканина віскознополіефірна з масловодозащитными властивостями арт. 86037 по нормативній документації для основи і накладок рукавиць тканина лавсановіскозная з маслонефтеводозащитной просоченням арт. 86020 те ж те ж вінілісшкіра-т одежна водостійка «шторм» «для накладок рукавиць эластоискожа-т маслобензостійка (оф)» те ж фурнітура — стрічка еластична продержечная по нормативної документації для стягування рукавиць типу е нитки бавовняні, у тому числі з протигнильного просоченням гост 6309-93 для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від кислот) 16,5 тексх3х2, 27 тексх3х3, 15,4 тексх3х3, 10 тексх3х3, 13 тексх3х2, 21 тексх3х2 — нитки лавсанові 29,4 тексх2 за нормативною документацією для виготовлення рукавиць ( крім рукавиць для захисту від підвищених температур) — нитки капронові 15,6 тексх3 за нормативною документацією для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від підвищених температур і кислот) — нитки бавовняні гост 6309-93 для обметування зрізів 16,5 тексх3, 21 тексх3, 13 тексх3 — нитки фенілонові швейні спеціальні за нормативною документацією для виготовлення рукавиць для захисту від підвищених температур 60 фн, 29,4 тексх2 (34/2), 60 фк 29,4 тексх2 (34/2) — нитки армовані швейні t r н 45,0-69,5 текс (45лх, 65лх) за нормативною документацією для виготовлення рукавиць (крім рукавиць для захисту від кислот, лугів і підвищених температур)

Примітка. За погодженням зі споживачем допускається застосовувати інші матеріали за якістю не нижче зазначених у табл. 2.

(змінена редакція, вим. № 2, 3).

2.2. Основні вимоги до виготовлення

2.2.1. Рукавиці повинні виготовлятися відповідно до вимог цього стандарту, зразком і технічним описом на модуль, затвердженими в установленому порядку.

2.2.2. Залежно від умов виробництва і за погодженням зі споживачем рукавиці допускається виготовляти за технічною документацією на модель, складеної з урахуванням вимог цього стандарту:

З утеплювальним вкладишем з тканин типу байки або нетканого матеріалу з начосом, притачним по низу або роз’ємним;

З крагами суцільнокроєними або притачними, одинарними або подвійними;

З накладками з тканин типу сукна або інших матеріалів в один або кілька шарів на долонну частину:

З трикотажними манжетами;

З еластичною протримечной стрічкою, хлястиками і пряжками, стягують рукавиці у зап’ястя або по нижньому краю;

З прокладкою з амортизаційного матеріалу в долонну і тильну частини рукавиць або тільки в долонну;

Утеплені;

З трьома напалками;

Зі знімним наладонником;

З тканини типу молескін для основи рукавиць.

(змінена редакція, вим. № 1, 2).

2.2.3. Класифікація та види стібків, рядків і швів, що застосовуються для виготовлення рукавиць, — по гост 12807-88.

Вимоги до стібків, строчок і швах — по гост 29122-91.

(змінена редакція, вим. № 3).

2.2.4. Визначення сортності готових рукавиць — по гост 12.4.031-84.

2.2.5. Деталі рукавиць викроюють в пайовому або поперечному напрямках; напалок, накладки і краги — в будь-якому напрямку нитки основи тканини.

(змінена редакція, вим. № 1).

2.2.6. У готових рукавицях

Як і який вуличний фастфуд можна відкрити

&1&

Перед тим, як почнемо

Сфера вуличного фаст-фуду складається з безлічі напрямків. Охопити все в одній пересувній точці, втім, як і в стаціонарній, неможливо. Саме тому організацію бізнесу необхідно почати з вибору концепції. Список спеціалізацій великий. Найбільш затребувані:

  1. піца;
  2. кури-гриль;
  3. хот-доги;
  4. шаурма;
  5. гарячі бутерброди, сендвічі;
  6. гаряча запечена картопля або приготована у фритюрі;
  7. млинці;
  8. пончики;
  9. пиріжки;
  10. салати;
  11. цукрова вата;
  12. попкорн.

Вибираючи напрямок, слід базуватися на декількох факторах. Кулінарна освіта і досвід роботи за певною спеціалізацією має значення, але не є найважливішим. Вирішальне значення має попит в конкретному населеному пункті. Візьмемо для прикладу продаж салатів. У мегаполісі, для якого характерний швидкий темп життя і постійний поспіх, багато перекушують на ходу і вважають за краще купувати готові салати. У невеликому провінційному містечку з неспішним ритмом, порівняно низькою купівельною спроможністю і наявністю у більшості сімей дачі цей вид фаст-фуду не принесе відчутного прибутку.
Аналізуючи особливості ринку, варто враховувати і конкуренцію. Повна відсутність торгових точок в обраній вами спеціалізації на певній ділянці може говорити про хороші перспективи або послужити сигналом про відсутність купівельного попиту.
Зібравши і проаналізувавши дані, вибравши концепцію, приступайте до складання бізнес-плану. Він необхідний навіть для маленької торгової точки. Постарайтеся вносити максимально достовірні дані, це допоможе виявити потенційно небезпечні моменти і заздалегідь виправити їх.

&1&

Основні ризики

Більшість точок фаст-фуду закривається через типові помилки новачка. На першому місці стоїть відсутність чітких розрахунків, це трапляється при формальному ставленні до складання бізнес-плану. Надія на те, що по ходу справи все утворюється і вирішиться в залежності від розвитку подій, для бізнесу неприпустима. Навіть при глибокому аналізі і старанному прорахунку можливих ризиків виникають непередбачені ситуації. Але їх набагато менше, а попередня підготовка допомагає впоратися з труднощами з найменшими втратами.
На другому місці серед причин невдач-низька якість сервісу і недотримання санітарних норм. Фаст-фуд має не дуже хорошу репутацію саме через безвідповідальність конкретних підприємців. Якісні інгредієнти, ідеальна чистота і дотримання технології приготування допоможе уникнути штрафів, а при регулярних порушеннях і повного закриття. Відгуки покупців також грають величезну роль. Якщо сервіс їх влаштовує-вони будуть рекомендувати вас знайомим і самі стануть постійними клієнтами, якщо ж буде мати місце потворне обслуговування – сарафанне радіо рознесе чутку про ваші недоліки дуже швидко.
Для деяких напрямків характерна певна залежність від сезону. Але вона не критична, і при правильній організації не буде сильно впливати на рентабельність.

&1&

Місце розташування

Для вуличної торгівлі фаст-фудом вибір однозначний – самі людні місця з інтенсивним рухом. В першу чергу слід розглядати центральні вулиці, зупинки громадського транспорту і метро. Вартий пильної уваги ділянки біля вокзалів, автостанцій та аеропортів, великих ринків, офісних центрів та навчальних закладів.
Якщо на центральних вулицях занадто велика щільність конкурентів, варто розглянути місця на жвавих транспортних магістралях в передмісті біля кільцевих доріг, заправок або великих торгових центрів.
Вибираючи місце для торгівлі, слід вивчити плани міської адміністрації щодо забудови, реконструкції та благоустрою певного району. Можливо, безперспективний на перший погляд район незабаром стане вельми прибутковим місцем або навпаки, сподобався вам вільну ділянку незабаром буде забудований. Також обов’язково проаналізуйте криміногенну ситуацію в районі — від небезпечних територій слід триматися подалі.

&1&

Обладнання

Вибір і вартість обладнання залежить від спеціалізації. Пропозицій на ринку дуже багато. Виробники пропонують повністю укомплектовані пересувні точки. Можливі варіанти оформлення лізингового договору або оренди оснащеного фургона.

&1&

Кадри

Як правило, на стартовому етапі наймаються два продавці, які працюють позмінно. На початку діяльності підприємцю бажано також взяти участь в приготуванні страв і обслуговуванні покупців. Це дозволить побачити особисто недоліки в організації і об’єктивно протестувати бізнес ідею.
Наймання персоналу можна здійснювати особисто або довірити процес відбору претендентів агентству. Крім навичок роботи з обладнанням і сумлінності важлива ввічливість і спритність. Особливість фаст-фуду-швидке приготування їжі. Якщо покупцеві доведеться довго чекати або спілкуватися з непривітним продавцем, він більше ніколи не прийде в ваш заклад.
Розрахунок заробітної плати бажано складати з ставки і додаткового відсотка від виручки. Така система стимулює співробітників працювати над підвищенням продажів активніше.
Ведення фінансової та податкової звітності можна віддати на аутсорсинг. Але якщо ви вирішите розширюватися і відкривати нові точки, слід найняти бухгалтера на повну ставку.

&1&

Документи та ліцензії

Найоптимальніший варіант форми реєстрації точки фаст-фуду – іп. До податкової служби подаються документи:

  1. заповнена заява встановленого зразка.
  2. інформація про вибрані види діяльності (квед – 55.30; 52.62; 52.63).
  3. квитанція про сплату державного мита.
  4. паспорт.
  5. оригінал і ксерокопія іпн.
  6. інформація про обрану систему оподаткування та заява на внесення вашого підприємства до реєстру платників.

Вибір системи оподаткування слід обирати після ретельного аналізу особливостей кожної з них. Для фаст-фуду енвд або псн (патентна система оподаткування). Другий варіант має різні нюанси в залежності від регіону діяльності, оскільки в граничне значення потенційного доходу іп встановлюється на місцевому рівні. У багатьох випадках псн вигідніше енвд, але дуже важливо прорахувати і порівняти розмір податку в обох системах. Має сенс найняти для цієї роботи фахівця.
Після оформлення документів в податковій та реєстрації слід придбати і зареєструвати касовий апарат. Для іп відкриття розрахункового рахунку не обов’язково, але якщо ваша робота пов’язана з великим оборотом, обійтися без нього не вийде. Для тов наявність розрахункового рахунку обов’язково.
Оскільки пересувна точка фаст-фуду відноситься до закладів громадського харчування, вимоги сес високі. Вони містяться в п.16 санпін 2.3.6.1079-01. Перед початком організації і в процесі вибору місця розташування слід враховувати хоча б основні положення:

  1. якщо відсутній доступ до централізованого водопостачання, необхідно забезпечити безперебійну доставку воду аналогічної якості.
  2. готування страв і напоїв здійснюється з використанням бутильованої води.
  3. необхідна наявність туалету для співробітників в радіусі 100 м від місця розташування торгової точки.
  4. для швидкопсувних продуктів, напоїв і морозива необхідний холодильник.
  5. можна використовувати тільки одноразовий посуд.
  6. персонал повинен мати санітарні книжки.
  7. обов’язкова санітарна обробка за встановленими правилами сертифікованими засобами.
  8. необхідно забезпечити наявність ємностей для збору відходів і сміття і своєчасний вивіз.

У вас повинні бути технічні умови приготування страв, рецептура і сертифікати на всі інгредієнти – їх надають постачальники.
Оформлення оренди ділянки відбувається в місцевій адміністрації. Процедура може тривати близько 3-х місяців, оскільки за законом ділянка повинна бути виставлена на тендер і запропонована підприємцю, який запропонував найбільш привабливий проект. У разі оренди ділянки у приватного власника все проходить набагато швидше і простіше.

&1&

Маркетинг

Для фаст-фуду ефективна тільки зовнішня реклама, встановлена безпосередньо біля точки. Замовте виготовлення виносної конструкції (штентер). Також величезне значення має оформлення пересувного фургона. Розробити брендову назву і логотип слід якомога раніше. Реєстрація торгової марки триває довго і вимагає вкладення коштів, але якщо ви плануєте працювати в далі і розвивати позитивний імідж