Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

207

Практично щороку крім багатого врожаю зрілих червоних помідорів, ми збираємо не менш багатий урожай помідорів зелених-вони просто не встигають дозрівати, і доводиться знімати їх зеленим. Багато років тому ці зелені помідори складалися у величезні коробки і ховалися куди-небудь під ліжко, де потихеньку дозрівали і використовувалися в основному на салати на кожен день. Але одного разу в гостях мені довелося спробувати смачний салат із зелених помідорів. З тих пір зелені помідори вже не складуються в коробки в колишніх кількостях, а успішно консервуються на зиму. Сьогодні ділюся з вами одним з найсмачніших рецептів – це салат на зиму із зелених помідорів, моркви і цибулі, болгарського перцю. Рецепт абсолютно не трудомісткий: овочі нарізаються, деякий час гасяться і закриваються в банки. Просто, правда? а як смачно! навіть якщо у вас немає власного городу, раджу вам обов’язково добути хоча б парочку кілограмів зелених помідорів і закатати кілька баночок цього смачного яскравого салату.

Інгредієнти:

  • помідори зелені – 1 кг
  • морква – 300 г,
  • цибуля – 300 г,
  • перець болгарський – 300 г,
  • оцет (есенція) – 1,5 ст. Л.,
  • сіль – 1,5 ст. Л.,
  • цукор – 2 ст. Л.,
  • масло рослинне – 0,3 ст.,
  • суміш перців (горщиком) – 1 ч. Л.,
  • лавровий лист – 3 шт.

Вихід-1,3-1,5 л салату (в залежності від щільності наповнення банок).

Зміст

Як приготувати салат із зелених помідорів на зиму

Зелені помідори миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками, попутно позбавляючись від плодоніжки. Я кожен помідор розрізала на 8 скибочок.

Поміщаємо все нарізані помідори в будь-яку зручну ємність, пересипаємо 0,5 ст.л. Солі, акуратно перемішуємо, прикриваємо і залишаємо постояти пару годин. За цей час помідори позбудуться від властивої зеленим овочам легкої гіркуватості і дадуть сік, який в готовому салаті буде зайвим.

Тим часом можна підготувати інші овочі на салат: позбавляємо від лушпиння цибулини, вирізаємо плодоніжки з насінням і білі прожилки у перців, за допомогою овочечистки очищаємо моркву.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Тонкими півкільцями шаткуємо цибулю.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

І, нарешті, морква шаткуємо довгою (по можливості) соломкою. Ідеальним рішенням буде використання терки для корейської моркви з середніми зубцями.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Всі підготовлені овочі змішуємо в одній каструлі відповідного розміру, з розрахунком на те, що в подальшому в ній буде гаситися салат.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Тепер зливаємо з помідорів виділився сік і відправляємо їх в каструльку до інших овочів.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Приправляємо салат сіллю і цукром, докидаємо лаврові листочки і горошини перцю. Я використовувала готову суміш» п’ять перців», але її цілком можна замінити горошинами перців чорного і запашного – штук по 8-10 кожного.

Доливаємо в салат рослинне масло і відправляємо каструльку з овочами на заздалегідь прогріту плиту.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Розмішуємо салат і тушкуємо його при закритій кришці 10 хв., періодично помішуючи, щоб нічого раптом не пригоріло. Помідори повинні змінити колір на більш світлий і»теплий». Додаємо в салат оцет, перемішуємо його і знімаємо з плити.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

За час, поки салат гаситься, готуємо (стерилізуємо) банки і кришки. Готовий салат розподіляємо по банках, зверху розливаємо маленисто-оцтову заправку (при гасінні завжди виділяється якась кількість соку), прикриваємо кришками і стерилізуємо ще 10 хв., після чого загвинчуємо кришками. Далі банки з салатом вкутуємо, перевертаємо і до ранку залишаємо стояти в кімнаті, потім можна прибирати на зберігання. Пробувати салат можна буде вже через добу, а зберігатися він може до весни навіть при кімнатній температурі. Після розтину баночки зберігати тільки в холодильнику!

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Одне з головних позитивних якостей зелених помідорів, яке гріх не використовувати в кулінарії — яскраво виражений помідорний запах і смак. А ще кислинка, не властива стиглим помідорам. Так що якщо ви раніше ніколи не готували зелені помідори, рецепти приготування помідорів розкажуть вам, як приготувати з них дійсно смачні страви, які збуджують апетит і містять в собі багато вітамінів. Почнемо з зовсім неординарних страв. Смажені зелені помідори-рецепт, який здивує багатьох. Смажені зелені помідори-рецепт швидкий, оригінальний і смачний. Найкраще обсмажувати зелені помідори в кукурудзяному борошні, яйці. Смажені зелені помідори-простий рецепт, який здивує домашніх або навіть гостей. Якщо у вас залишилися незадіяні нестиглі помідорчики, обов’язково зробіть заготовки із зелених помідорів. Рецепти допоможуть вам приготувати оригінальні страви і закрутки з самими різними смаками — солоні, солодкі, гострі, пряні. Є багато способів, як заготовити зелені помідори на зиму. Рецепти тут можна вказати такі: солоні помідори зелені, рецепт мариновані зелені помідори, рецепт квашені зелені помідори. Рецепт соління зелених помідорів не завжди має на увазі стерилізацію. Дотримуючись певних правил, ви можете приготувати зелені помідори без стерилізації, рецепти зазвичай вказують загальну рекомендацію — зберігати такі зелені помідори в темному прохолодному місці. Причому, навіть в холодному сольовому розчині можливо консервування зелених помідорів. Рецепт може використовувати саму різну тару для консервації. Є зелені помідори в каструлі, рецепт зелені помідори в банку, рецепт зелені помідори в бочці, рецепт зелених помідор у відрі. Якщо ви хочете приготувати прекрасну готову закуску, до ваших послуг рецепт зелені помідори фаршировані. Цей рецепт смачних зелених помідор оцінять любителі міцних спиртних напоїв. Як і дуже популярний рецепт зелених помідорів по корейськи, гострих, як і всі корейські салати. Ви ніколи не пробували фаршировані зелені помідори з сиром? дуже рекомендуємо.

Одні з найпопулярніших-бочкові зелені помідори . Рецепт зелених бочкових помідор не обов’язково використовувати для соління помідорів в бочках, підійдуть і банки. Рецепт засолювання зелених помідорів містить такі інгредієнти, як сіль, вода, кріп, чорний і запашний перець, насіння кропу, хрін. Любителі гостренького використовують також рецепт зелених помідор з часником, з червоним перцем. Є і рецепт, який покаже як зробити зелені помідори рецепти швидко. 5-7 днів — і мариновані зелені помідорчики готові. Виходять помідори зелені-пальчики оближеш. Рецепт простий, результат швидкий і смачний. Тільки не додавайте воду, саме так потрібно швидко маринувати зелені помідори. Рецепти для зими зажадають довшої витримки і більшої кількості оцту. І не забудьте про часник, якщо ви любите зелені помідори гострі. Рецепт квашених зелених помідорів — для любителів помідорів з газиками. Тут головне щільно укласти помідори в бочку або відро, і перекласти кожен шар спеціями, щоб ними добре просочилися зелені помідори. Консервація, рецепти підказують, займе приблизно два тижні, після цього зелені помідори будуть готові до вживання. А смачна закуска, повністю готова до вживання — маринований салат із зелених помідорів. Рецепт маринаду простий, вам знадобляться оцет, рослинне масло, цукор, сіль і спеції. Ікра із зелених помідорів-рецепт тушкованої овочевої закуски. Із зелених помідорів можна приготувати не тільки закуски і овочеві страви, але навіть варення із зелених помідорів. Рецепт такого варення урізноманітнює ваші традиційні солодкі заготовки на зиму. Так що готуйте зелені помідори . Рецепти з фото допоможуть приготувати з них багато страв на самий різний смак.

Заготовку томатів на зиму раджу почати з консервування дуже смачних салатів із зелених помідорів. Пропоную прості рецепти, завдяки яким виходять приголомшливі закуски. Що добре, на одному смаку салату ви не зупинитеся, оскільки варіантів придумано незліченна безліч. Заготовки носять красиві назви-дунайський салат, донський, кобра, мисливський, по-грузинськи, корейськи, з рисом, томатною пастою. І це не весь перелік, оскільки рецептурна палітра різноманітна.

простий салат із зелених помідорів

Чи не салат-смакота! за таким рецептом закуску консервувала моя мама, в заповітній тетрадочке заготовок на зиму він записаний на першому місці, вважаючи його найкращим і простим.

Візьміть:

  • помідори-2 кг.
  • цибуля-500 гр.
  • солодкий перець-500 гр.
  • часник-6 зубчиків.
  • сіль-1,5 ст. Ложки.
  • цукор-1 ст. Ложка.
  • яблучний оцет (допустима заміна на звичайну 6% столову кислоту) – 3 великі ложки.
  • соняшникова олія-100 мл.
  • лимонна кислота — на кінчику маленької ложки.

Покроковий рецепт з фото:

Помідори поділіть навпіл, наріжте півкругами.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Солодкий перчик позбавте від насіння, наріжте соломкою.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Лук поріжте великими півкільцями.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Складіть в таз, пересипте сіллю. Гарненько розмішайте. Зробіть перерву на кілька годин. Зазвичай я починаю робити заготовку з вечора, а вранці закінчую.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

За ніч овочі пустять багато соку. Додайте в таз цукор, порізаний часточками часник. Покришите петрушку і відправте в консервацію.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Знову гарненько перемішайте салат. І знову зробіть невелику паузу, тепер уже на годину.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Після заданого часу, злийте зайвий сік, можна навіть віджати овочі руками, і перекласти їх в інший посуд.

Влийте оцет.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Хлюпніть масло.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Додайте лимонну кислоту. В останній раз перемішайте закуску.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Наповніть баночки. Поставте на стерилізацію. Банки в 0,7 літра після закипання обробляються 25-30 хвилин.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Переверніть, остудіть. На наступний день перевірте закатку на герметичність. Помістіть на зимове зберігання.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

салат із зелених томатів по-грузинськи-смачний рецепт

Поважаєте кавказьку кухню? тримайте рецепт зимового салату по-грузинськи. Як і попередні заготовки, приготування проводиться без гасіння. Рецепт швидкого приготування, через добу можна пригощатися.

  • помідори-1 кг.
  • цибуля-300 гр.
  • солодкий перець-300 гр. (вже без насіння).
  • гострий чилі — ½ частина.
  • часник-50 гр.
  • кінза-пучок.
  • хмелі-сунелі-1-2 маленькі ложки (в оригіналі рецепта присутній ложечка уцхо-сунелі).
  • 9% оцтова кислота-50 мл.
  • рослинна олія-100 мл.
  • сіль – 1 велика ложка + 1 маленька.

Приготування:

  1. наріжте томати тонкими пластинами, додайте столову ложку солі, розмішайте. Відставте в сторону.
  2. наріжте цибулю півкільцями, болгарський перець – соломкою, чилі покришите дрібними кільцями. Порубати кінзу, часник.
  3. трохи відіжміть сік з нарізки помідорів (можна руками, але без фанатизму). Додайте інші овочі.
  4. досолити, засипавши чайну ложку солі, додайте хмелі-сунелі. Розмішавши.
  5. влийте масло з оцтом, перемішайте. Прикрийте тарілкою, поверх помістіть гніт.
  6. зробіть паузу в приготуванні на добу. За цей час овочі замаринуються.
  7. частину швидкого салату відкладіть, щоб їсти відразу. Решта залиште на зиму — перекладіть в банки, простерилизуйте і зберігайте в прохолодному приміщенні.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

салат із зелених помідорів з квасолею на зиму

У хід піде стручкова квасоля, встигає одночасно з томатами. Салат тушкований, на відміну від інших, добре зберігається в умовах квартири. Закуску виділяє гострий пряний смак, що багато хто любить.

Підготуйте:

  • незрілі помідори – 5 кг.
  • стручкова квасоля (зеленого сорту) – 5 кг.
  • цибуля – 1,5 кг.
  • корінь петрушки, зелень – загальна вага-200 гр.
  • морквина-кілограм.
  • цукор-150 гр.
  • столовий оцет-150 мл.
  • мелений гострий перець – велика ложка.
  • чорний перець-20 гр.
  • сіль.
  • пісне масло на обсмажування овочів.

Як приготувати смачний салат зі стручкової квасолею:

  1. квасоля промийте, поділіть на шматочки, довжиною 3-5 см.бланшируйте в окропі 4 хвилинки. Відразу обдайте холодною водою, позбавте від зайвої рідини.
  2. цибулю наріжте тонкими півкільцями, складіть в розігріте масло на сковорідку. Обсмажте до рум’яності.
  3. корінь петрушки, моркву подрібніть в м’ясорубці з великими осередками. Надішліть обсмажуватися на окремій сковороді.
  4. аналогічно поступите з помідорами-дрібно наріжте, обсмажте. З’єднайте в каструлі з цибулею, морквою і петрушкою.
  5. додайте бланшовану квасолю, перемішайте.
  6. наступний крок-кладемо сіль з цукром. Сумлінно розмішайте, дайте закипіти.
  7. стримайте вогонь, тушкуйте овочі 5 хвилин. Влийте оцет, засипте пряні спеції. Продовжуйте гасіння ще 1-2 хвилинки.
  8. вимкніть газ. Наповніть салатом баночки. Стерилізують ємності в 0,5 літра 35-40 хвилин.
  9. закатати під металеву кришку, перенесіть в комору, льох.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

салат з томатною пастою без стерилізації-рецепт смакота

Знадобиться:

  • зелені помідори-2 кг.
  • паста – 250 мл.
  • цибуля – 500 гр.
  • морквина – 1 кг.
  • цукор – 3 ложки.
  • сіль-ложка.
  • пісне масло — 100 мл.
  • 9% оцтова кислота — 2 великі ложки.
  • чорний перець-щіпка.

Консервуємо:

  1. наріжте томати тонкими часточками, цибулю половиною кілець.
  2. морквину настругайте соломкою.
  3. все з’єднайте в варильної ємності. Додайте всі інші інгредієнти з рецептури. Ретельно розмішайте, потримайте години 2, щоб салат дав сік.
  4. надішліть каструлю на плиту. Закип’ятіть, тушкуйте 20 хвилин.
  5. наповніть стерильні банки, закрутіть (можна під гвинтову кришку).

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

як зробити закуску із зелених томатів з рисом

Салат можна використовувати як самостійну страву.

Необхідно підготувати:

  • томати-2 кг.
  • рис – стакан.
  • морквина, болгарський перець, цибуля — по 0,5 кг.
  • сіль-50 гр.
  • пісне масло — ½ склянки.
  • цукровий пісок-100 гр.

Заготовляємо смачний салат:

  1. замочіть на 1-2 години рис.
  2. наріжте томати, перець кружечками. Морквину крупно потріть. Лук поділіть кільцями.
  3. з’єднайте овочі з рисом. Заправте сіллю, маслом, цукром.
  4. поставте гаситися. Після закипання готуйте 40 хвилин на малому вогні. Перевірте рис на готовність. Вимкніть конфорку.
  5. розподіліть по банках, закрутіть.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

У скарбничку ваших рецептів

салат «дунайський» з цибулею, морквою, зеленими помідорами

Солідарна з стверджують, що дунайський салат найсмачніший з консервації незрілих помідорів. Закуска з популярної серії»пальчики оближеш».

Знадобиться:

  • зелені томати – 1,5 кг.
  • лук – 750 гр.
  • морквина — 750 гр.
  • пісне рафінована олія – 150 мл.
  • столовий оцет – 150 мл.
  • цукор-пісок – 60 гр.
  • сіль-50 гр.
  • перець-15 горошин.
  • лавровий лист-3 шт.

Як зробити смачний салат на зиму:

  1. помідори поділіть на 4-8 частин, часточками. Крупно натріть моркву. Лук поріжте великими півкільцями.
  2. складіть у варильний посуд. Пересипте овочі сіллю. Потримайте години 4 до рясного пускання соку.
  3. поставте на конфорку. Дайте закипіти. Повільно млоїте протягом години.
  4. розкладіть, закатати, накрийте. Після охолодження приберіть в холодне приміщення для зберігання на зиму.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

салат «донський » із зелених помідорів з огірками-дуже смачно

Незрівнянний зимовий салат, найбільш популярний, рецепт у жителів дону перевірений поколіннями їдців, оскільки передається від матері до дочки. Закуску можна зробити із зелених і червоних помідорів. Але червоних кладіть не надто багато. За даним рецептом можна заготовити закуску з патисонами.

Візьміть:

  • томати – 2 кг.
  • огірки – 2 кг.
  • болгарський перець (червоного кольору для краси заготовки) – 1,5 кг.
  • сіль-за смаком.
  • кріп-пучок.
  • 9% оцет-десертна ложка в банку.
  • соняшникова олія-велика ложка на банку.
  • горошини перцю.

Нехай вас не бентежить, що немає точної кількості спецій. У вас буде можливість спробувати, і підкоригувати на свій смак.

Покроковий рецепт приготування:

  1. овочі постарайтеся нарізати приблизно однаково за розміром. Перці, звільнивши, від перегородок і насіння, товстою соломкою. Огірки кругляшками, помідори часточками або кружечками.
  2. складіть в каструлю. Додайте цукровий пісок, сіль, дрібно порубані гілочки кропу. Дуже добре перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, за цей час овочі встигнуть пустити сік.
  3. спробуйте салат. Маринад повинен бути трохи «міцніше» потрібного смаку, оскільки частина солі і солодощі вберуть овочі.
  4. наповніть заздалегідь простерилізовані баночки. Поставте в широку каструлю в гарячою водою на стерилізацію консервації.
  5. час термічної обробки — 15-20 хвилин в залежності від обсягу банки.
  6. паралельно, незадовго до закінчення процесу, налийте в маленьку каструльку рослинне масло, закип’ятіть.
  7. дістаньте банки, хлюпніть в кожну під кришку оцет, додайте киплячу олію. Відразу закрутіть, переверніть, накрийте рушником. Після охолодження перевірте якість закрутки, перенесіть в комору, льох.

Увага! як правило, заготівля нормально стоїть всю зиму. Але якщо вас беруть сумніви, поставте салат варитися. Але відразу після появи ознак закипання, вимкніть вогонь і поділіть по банках.

відео з рецептом салату по-корейськи

гострий салат «кобра » із зелених помідорів на зиму

Дуже смачний салат для шанувальників гострих закусок. Заготовлюється без варіння. Багатьом дуже подобається, що томат нарізаються часточками. Гостроту можна відрегулювати самостійно, знизивши кількість часнику і гіркого перчика.

Знадобиться:

  • зелені томати-2,5 кг.
  • гострий червоний перець-150-200 гр.
  • головки часнику – 3 шт.
  • оцет, столовий – 150 мл.
  • сіль-60 гр.
  • цукровий пісок — 60 гр.
  • петрушка-100 гр.

Як заготовити салат:

  1. перш доведеться зробити невелику підготовчу роботу. Помідори наріжте не надто великими часточками. Порубати гілочки петрушки. Зубчики часнику перетворіть в пюре, пропустивши через прес.
  2. з перців приберіть насіннєву частину, дуже дрібно покришите.
  3. помістіть овочі у велику каструлю. Додайте сипучі спеції. Перемішуйте, поки вони не розчиняться.
  4. влийте оцет, знову розмішайте вміст.
  5. розкладіть салат в заздалегідь стерилізовані банки. Укладайте щільно, намагаючись вмістити побільше. Наповнюйте банки до самого верху, при стерилізації овочі»всядуть».
  6. банки в 1 літр, об’ємом в 0.7 стерилізують приблизно 20 хвилин. Після закачування остуджуйте в перевернутому вигляді, накривши чимось теплим. Зберігайте в холоді.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

салат «мисливський» з капустою на зиму

Зробивши салат з даного рецептом ви отримаєте повноцінну закуску до будь-якого гарніру.

Буде потрібно:

  • томати, болгарський перець, свіжі огірки – по 200 гр.
  • білокачанна капуста — 300 гр.
  • морквина-100 гр.
  • велика цибулина.
  • сіль-за смаком.
  • соняшникова олія-2 столові ложки.
  • зубчик часнику.
  • оцет, столовий-пів ст. Ложки.
  • гілочки петрушки.

Приготування:

  1. наріжте довільно, як на салат, моркву, цибулю, томати, огірки, перець. Раджу постаратися зробити соломку, в закусці вона виглядає красивіше. Капусту наріжте.
  2. складіть в посуд, додайте нарізаний часник. Посоліть і потримайте приблизно годину.
  3. на помірному вогні прогрівайте заготовку до закипання. При першій ознаці залийте масло з оцтом. Поваріть 1-2 хвилини, не більше. Вимкнути.

Вирощуючи овочі на своєму городі, влітку можна забути про відпочинок. А все тому, що сезон консервування для справжніх господинь настає саме влітку, коли дозрівають всі овочі. Часто буває так, що настають холоди, а на городі залишається багато ще не встигнули помідорів. Не варто через це засмучуватися, так як з них можна зробити смачні салати на зиму.

Дуже популярні взимку салати із зелених помідорів . Овоч не встиг встигнути, а город вже потрібно прибирати; щоб він не пропав, господині придумали багато рецептів заготовок на зиму, в яких використовуються зелені помідори.

Консервований салат взимку можна їсти не тільки з кашею або картоплею. Можна взяти шматочок сала, свіжий хліб і салат, який заготовили влітку — смачніше перекусу не придумаєш.

Розглянемо кілька доступних рецептів консервованих салатів.

зелені помідори з перцем-салат без стерилізації

Щоб приготувати такий консервований салат, будуть потрібні наступні продукти і приправи:

Для такої консервації можна взяти навпіл бурі і зовсім нестиглі помідори. Вони добре миються і ріжуться на шматки, можна четвертинками або кільцями. Якщо є якісь вади-їх потрібно видаляти. Вага готових нарізаних помідорів повинен точно відповідати вазі, який йде в рецепті.

Цибуля нарізається півкільцями, морква треться на велику тертку, перець салатний ріжеться соломкою — всі овочі складаються разом, до них додаються спеції за рецептом. Отримане асорті в зручній ємності ставиться на вогонь, і при постійному помішуванні вариться 10 хвилин.

Банки потрібно заздалегідь підготувати , потім в них розкладається киплячий салат і закривається. Герметично закриті ємності перевертаються і загортаються. Так вони повинні стояти до того часу, поки зовсім не стануть холодними. Салат із зелених помідорів без стерилізації готовий.

рецепт приготування салату по-корейськи

Приготування дуже просте, так як всі продукти — доступні. Буде потрібно:

Вимиті помідори нарізаються пластинками, а перець — часточками. Часник пропускається через прес або треться на тертку, зелень — дрібно нарізається; всі складові з’єднуються в зручній посуді, перемішуються. Щоб асорті приготувалося, воно розкладається в підготовлені заздалегідь банки, закривається кришками і зберігається в холодному місці.

Пробувати такий маринований салат із зелених помідорів можна тільки після того, як пройде 8 годин .

консервований салат із зелених помідорів з перцем

Набір необхідних продуктів і спецій:

  • томати нестиглі — 2 кг;
  • перець салатний різнобарвний -1 кг;
  • лук — 1 кг.

Заливка складається з наступних компонентів:

Овочі ретельно миються; на великі шматки розрізають томати і перець; цибулю нарізати півкільцями.

Займаємося маринадом: в теплу воду лягає сіль і цукор, розмішується, поки повністю не розчинитися. Далі вливається оцет і масло — перемішується і тільки в такий маринад викладаються готові порізані овочі. Ще раз все перемішується і ставиться для маринування на 2 години. Непогано за цей час салат кілька разів перемішати.

Коли минув зазначений час, посуд з маринованими овочами ставиться на вогонь, доводиться до кипіння і вариться 10 хв. Ємності перевертаються і ретельно загортаються. У такому положенні вони знаходяться стільки, скільки їм потрібно щоб повністю охолонути.

салат » дунайський»

Щоб приготувати такий салат, будуть потрібні не тільки зелені помідори, але і червоні, з яких потрібно буде зробити сік. Часу на приготування салату йде близько години, якщо готується така порція.

Необхідні продукти:

  • щільні нестиглі пасльонові — 1 кг;
  • перець салатний зеленого кольору-3 шт.;
  • гострий перець-100 г;
  • петрушка-великий пучок;
  • сіль-40 г;
  • цукор-70 г;
  • часник-3 зубочки;
  • олія рафінована — 150 мл;
  • оцтова кислота 9% — 70 г;
  • томатний сік — 1 літр.

Для приготування маринаду, потрібно в покласти всі спеції, які вказані в рецепті, а також масло і оцет. Потім все прокип’ятити.

Овочі добре помити, порізати довільними шматочками, і проварити в маринаді 15 хв. Так вони стоять, поки повністю не охолонуть.

Додаткова обробка такої консервації не потрібна .

зелені помідори, фаршировані зеленню і часником

Для приготування таких помідор часу буде потрібно трохи більше, ніж для перерахованих рецептів салатів. Але, повірте, вони цього варті.

Щоб приготувати зелені фаршировані помідори, будуть потрібні наступні інгредієнти (з розрахунку на трилітрову банку):

Для маринаду потрібно:

  • сіль-2 ст. Л.;
  • цукор — 1,5 ст. Л.;
  • оцтова кислота 9% — 80 мл.

Для такої консервації потрібно взяти щільні, без вад нестиглі томати. Миємо й чистимо всі овочі. Часник ріжемо поздовжніми тонкими пластинами, солодкий перець — смужками. Кріп і петрушку також потрібно нарізати, але не дрібно, корінь хрону краще натерти на крупній тертці, а якщо не вийде — дрібно нарізати.

Томати розрізаються поперек, але не до самого кінця, приступаємо до їх фарширування. У кожен овоч, в його розріз вкладається: часник — 2 пластинки і по одній гілочці кропу і петрушки.

Заздалегідь стерилізуємо ємність, потім в неї кладемо цибулю, перець чорний і запашний, парасольку кропу, половину кореня хрону і гіркий перець, якщо любите гостре. Маючи в ємності таку «підстилку», починаємо складати в неї помідори. З усіх боків в банку можна розташувати болгарський перець, нарізаний смужками. На верх банки укладаємо лист хрону, часник, якщо залишився, і другу половину кореня хрону.

Перший раз заливку робимо простий киплячою водою, прикриваємо стерильною кришкою і вкутуємо ковдрою. Так потрібно витримати ємність з томатами не менше 10 хвилин. Потім воду з банки зливаємо, але не виливаємо, залишаємо для маринаду. У банку знову заливаємо чисту киплячу воду, такожНакриваємо кришкою, теплою ковдрою і чекаємо 10 хвилин.

У воду, яку залишили для маринаду, потрібно додати півсклянки кип’яченої води, враховуючи те, що вона випарувалася під час кип’ятіння. Кладемо в неї цукор і сіль і кип’ятимо 5 хвилин, помішуючи, щоб вони розчинилися. З банки зливаємо воду, прямо в неї наливаємо оцет і готовий киплячий маринад. Закочує, ставимо шийкою вниз і вкутуємо. В такому стані консервація знаходиться до повного її охолодження.

Дізнатися смак фаршированих помідор можна буде тільки через місяць , а весь цей час залишається тільки чекати. Якщо ви дуже любите без стерилізації, то цей рецепт вам дуже сподобається.

смачний салат із зелених помідорів на зиму

Якщо нарізати дрібно овочі і довго їх варити, а потім закрити, то вийде не що інше, як ікра. Розглянемо простий рецепт, для якого буде потрібно:

Приступаємо до приготування: всі овочі ретельно миються. Помідори ріжуться соломкою, цибуля і перець — дрібними квадратиками, морква натирається на тертці по-корейськи. Все змішується, додається сіль, цукор, оцет і масло. В такому стані нарізка повинна простояти не менше години.

Отримане овочеве асорті перекладається в ємність з товстим дном і ставиться на вогонь. Після закипання, майбутню ікру потрібно варити на слабкому вогні півгодини. Потім, за допомогою толкушки, маса розминається до однієї консистенції. Використовувати для цієї мети можна і сучасні кухонні електричні прилади.

Отримавши однорідну масу, її знову ставлять на вогонь , доводять до кипіння і розкладають по заздалегідь підготовленим стерильним баночках. Закочують металевими кришками, перевертають і загортають.

Якщо використовувати всі продукти за рецептом, то готової ікри виходить 6 баночок по 0,5 літра. Смак зелених помідор в такому блюді ароматний і незвичайний.

салат » сурза-мурза»

необхідний перелік спецій і продуктів:

  • нестиглі пасльонові — 1,5 кг;
  • огірків, цибулі, капусти і моркви по 1 кг;
  • цукру і солі по 8 ч. Л.;
  • оцтової кислоти 9% — 2 ст. Л.;
  • рафінованої олії-400 мл.

Всі коренеплоди необхідно ретельно помити і порізати. Отримане овочеве асорті скласти в ємність, додати всі спеції, і при постійному помішуванні варити 15 хвилин. Киплячу овочеву масу потрібно розкласти в банки, які повинні були бути заздалегідь підготовлені. За допомогою закаточного ключа і металевих кришок банки закриваються.

Якщо навіть після цих рецептів ви як і раніше вважаєте зелені помідори марними і несмачними, то ви глибоко помиляєтеся. Приготуйте хоча б по одному з цих рецептів , щоб себе переконати в зворотному. Спробуйте зелені помідори на зиму без стерилізації, або рецепт салату акварель.

Нестиглі пасльонові на зиму можна маринувати, фарширувати, готувати гострими, робити з них салат, аджику і навіть ікру.

Увага, тільки сьогодні!

В кінці «овочевого» сезону господині задаються питанням: що робити з томатами, які не встигли дозріти – і вже не встигнуть, тому що ночами підступають заморозки? все елементарно-збираємо залишки врожаю і робимо салат із зелених помідорів на зиму. Така заготовка не займає багато часу, але допомагає в подальшому приємно урізноманітнити меню.

У солоних і маринованих огірків є один недолік: скільки не накатай, до весни все одно не вистачить. Але в багатьох стравах (наприклад, в азу або збірних салатах) огірки можна замінити зеленими помідорами. Зробити таку заготовку можна за півгодини, без додаткових витрат.

Інгредієнти :

  • томати-скільки є;
  • есенція оцтова – 1 столова ложка на літр води;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець-горошок – 8-10 шт.;
  • сіль і цукор – по 2 столової ложки.

Час приготування: 30 хвилин.

Рецепт :

Щільні недостиглі помідори перемийте, наріжте четвертинками.

Закип’ятіть воду (обсяг-в залежності від кількості томатів, співвідношення приблизно «один до одного»), додайте на кожен літр по столовій ложці есенції, по дві – солі і цукру, лаврушку і перець. Опустіть в окріп томати, бланшируйте їх протягом трьох хвилин.

Дістаньте четвертинки помідорів, розфасуйте по заздалегідь простерилізованим банкам (краще брати невеликі, по 200-300 мл).

Ще раз закип’ятіть маринад, наповніть банки до верху і закатати.

Салат по-корейськи на зиму

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Інгредієнти:

На кожен кілограм томатів:

  • болгарський перець — 1 шт.;
  • мелений червоний перець — ½ чайної ложки;
  • часник-5-6 зубців;
  • оцет 9% – 1/4 склянки (6% – 1/3 склянки);
  • кінза (або петрушка, або кріп – що більше подобається) – пучок;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • цукор – 40-50 г;
  • сіль – 1 столова ложка.

Час приготування: 1,5-2 години.

Рецепт :

Наріжте помідори скибочками, перець – півкільцями, порвіть руками або наріжте на дошці зелень. Все перемішайте.

Видавіть в миску часник. Насипте сіль і цукор. Ще раз перемішайте, дайте постояти п’ять хвилин.

У сковороді розігрійте масло (над ним повинна з’явитися легка серпанок), прокип’ятіть в ньому мелений перець. Гострою заливкою заправте салат. Перемішавши. Зверху полийте оцтом.

Розподіліть суміш по банках, рівномірно додайте туди ж сік, що залишився в мисці, прикрийте кришками і відправте в духовку на стерилізацію (вона займе 50-60 хвилин). Потім закатати банки простерилізованими кришками.

Томати з огірками » мисливська закуска»

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближешінгредієнти :

  • огірки — ½ кг;
  • помідори (зелені) — ½ кг;
  • болгарський перець — ½ кг;
  • морква – 2 шт.;
  • часник – половина головки;
  • білі цибулини – 1-2 шт. (в залежності від розміру);
  • сіль і спеції – за смаком;
  • петрушка-кілька гілочок;
  • рослинна олія – 10 столових ложок;
  • есенція оцтова 80% – 9 столових ложок.

Вихід-4-5 півлітрових банок. Процес займе 2 години.

Рецепт :

Вимийте овочі, видаліть лушпиння і шкірку там, де це потрібно (з огірків, якщо вони вже немолоді, зніміть шкірку). Наріжте «овочевий мікс» (томати, перець, огірки, морква і цибуля) половинками кружечків або соломкою. Висипте інгредієнти в емальовану каструлю. Перемішавши.

Киньте до суміші зелень і роздавлений часник, рясно посоліть (смак повинен вийти досить різкий), покладіть при бажанні паприку або чорний перець. Але можна обійтися і без них. Дайте салату настоятися хвилин сорок, щоб рясно виділився сік.

Поставте каструлю на вогонь і підігрійте до кипіння соку (не варіть!), додайте есенцію і рослинне масло (на вказаний обсяг продуктів – приблизно по 8-10 столових ложок того й іншого).

Утрамбуйте салат в стерильні банки, залийте соком, що залишився. Стерилізують на водяній бані 15 хвилин або півгодини в духовці. Тепер можна закатати закуску!

Салат із зелених помідорів з кислинкою на зиму

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Інгредієнти :

  • помідори зелені – 1 кг;
  • зелень (петрушка, кріп, кінза – що подобається) — великий пучок;
  • часник-2 головки;
  • морква-0,5 кг;
  • сіль велика-жменю;
  • 6%-ий оцет — 1/2 склянки;
  • масло рослинне – 1/3 склянки.

Рецепт:

Салат готується в два етапи-перед консервацією помідори повинні підкваситися.

Візьміть велику емальовану каструлю-в неї шарами будете викладати інгредієнти. Тому всі продукти спочатку треба нашаткувати в різні миски.

Помідори наріжте кружальцями поперек (приблизно в 1 см завтовшки), натріть крупно моркву, зелень порвіть руками, часник подрібніть ножем і роздушіть на дошці.

Укладайте шарами один на одного: помідори, часник, зелень, морква – по половині підготовлених інгредієнтів. Посипте сіллю. Викладіть аналогічним чином другу частину продуктів. Ще раз посоліть. Накрийте великою тарілкою, поставте вантаж.

Під гнітом помідори повинні простояти приблизно добу. У холод прибирати не треба. За цей час вони повністю покриються соком.

На наступний день злийте в окрему каструлю утворився розсіл. Салат добре утрамбуйте в стерильні банки, залишаючи 2 см до верху.

У розсіл, який у вас залишився, влийте оцет і рослинне масло. Прокип’ятіть» соус » 10 хвилин, залийте їм салат в банках (щоб помідори були повністю покриті). Стерилізують півгодини і закочуйте.

Рецепт з червоно-зеленими томатами і капустою

Інгредієнти :

  • недостиглі щільні помідори – 2 кг;
  • капуста – 2 кг;
  • перець солодкий – 1 кг;
  • томати стиглі – 1 кг;
  • морква – 1-1,5 кг;
  • ріпчаста цибуля – 1 кг;
  • оцет (9%) – 200 мл.;
  • цукор – стакан;
  • сіль – 3 столові ложки;
  • масло рослинне – 2,5-3Склянка.

Здається, що на приготування закуски йде цілий день, але процес займає не більше години.

Рецепт :

Наріжте капусту (як на засолювання), потисніть її руками, щоб виділився сік. Додайте скибочки зелених помідорів. Покладіть туди ж солодкий перець, нашаткований півкільцями. Посоліть овочеву суміш і залиште на 5-6 годин в прохолодному місці – настоюватися.

Наступний етап-в каструлю додайте дрібно нарізані червоні томати (як варіант – їх можна прокрутити через м’ясорубку), крупно натерту моркву, цибулю півкільцями.

Налийте масло з оцтом, покладіть цукор. Доведіть до кипіння на плитці і млоїте, помішуючи, чверть години. Кипляче вариво розлийте по банках (стежте, щоб в кожній вистачало рідини). Закатати, кожну ємність поставте «догори ногами», на кришку, укрийте ковдрою на добу. Потім перенесіть в льох.

Зимовий салат » дунайський»

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближеш

Інгредієнти :

  • зелені тугі помідори – 1 кг;
  • болгарський зелений перець-3 шт.;
  • стручковий гострий перець-100 г;
  • петрушка-великий пучок;
  • домашній томатний сік – 1 літр (або 1 кг червоних помідорів);
  • сіль — 35-40 г;
  • цукор – 60-70г;
  • часник – 3 головки;
  • масло рослинне – 150 мл;
  • столовий оцет – 1/3 склянки.

Час приготування: 45-60 хвилин.

Рецепт :

Зробіть маринад: пропустіть червоні помідори через м’ясорубку (або використовуйте вже готовий сік), додайте масло і оцет, спеції. Закип’ятіть.

Наріжте овочі невеликими шматочками (соломкою або скибочками, як подобається), опустіть в маринад і проваріть 15 хвилин.

Розкладіть киплячий салат в заздалегідь підготовлені банки і закатати. Укутайте на добу. Додатково стерилізувати таку консервацію не потрібно.

Покроковий фото рецепт салату із зелених помідорів і слив на зиму

Для цього салату використовуйте бурі щільні або зелені томати. Їли ви візьмете червоні плоди, вони «розтануть» в процесі приготування. Пікантну легку нотку закусці додадуть сливи, їх додавайте за бажанням.

Інгредієнти :

  • бурі (зелені) томати-1 кг;
  • солодкий болгарський перець-600 г;
  • гострий стручковий перець-за смаком
  • сливи-4 шт.;
  • часник-5 зубчиків;
  • морква-300 г;
  • мед – 3 ст. Л. (або цукор 120 г);
  • сіль-2-2, 5 ч. Л.;
  • каррі – щіпка;
  • гірчичний порошок – щіпка;
  • запашний перець – 4 шт.;
  • рослинна олія – 120 г.

Час приготування: 1 год.

Рецепт :

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближешпоріжте томати на кружечки.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближешморква очистіть, і наріжте півкільцями, сливи – скибочками.

Салат із зелених помідорів-кращі рецепти закуски на кожен день і на зиму. Салат із зелених помідорів на зиму-рецепти з фото пальчики оближешз солодкого перцю видаліть насіннєву частину, наріжте поперек або уздовж (вийдуть колечка або великі смужки).

У мене після приготування овочевої консервації часто залишаються «неліквіди»: головка почищеного ріпчастої цибулі, пара морквин, половинка перцю або пучок зелені. Що з цим добром робити? я все залишки дрібно нарізаю (натираю). Перемішую, розкладаю по невеликих фасувальних пакетів і відправляю в морозилку.

Зберігатися без розморожування така суміш може до весни. При приготуванні борщу або рагу досить дістати один пакетик, надірвати і висипати вміст в сковороду (сотейник). Повне відчуття, що блюдо заправлено свіжими овочами і зеленню!