Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

6

Привіт шановні читачі і передплатники блогу! як ви думаєте, що найостанніше з заготовок зазвичай роблю я? звичайно ж, квашену капусту. Оскільки найсмачніша капуста, як кажуть, повинна зрізатися з наших городів при перших заморозках, а це означає, що це припадає на такий часовий проміжок як жовтень, або ж листопад, дивлячись де ви проживаєте.

Без цього скарбу не приготувати жоден , або наваристі щі, які вся моя сім’я просто обожнює. Тому сьогодні, цю замітку я присвячую засолювання квашеної капусти на зиму.

Вибирайте будь-який вподобаний рецепт і робіть це блюдо, адже воно в порівнянні з іншими видами заготовок найпростіше і швидке в приготуванні. Мінімум зусиль, максимум задоволень від такої роботи. А потім адже можна з неї не тільки приготувати суп, а також використовувати в і в пиріжках, я дуже люблю ще робити бігус або смажити її з картоплею.

Це мій найулюбленіший варіант капусти, так як він приготований за гостовской технології тих часів, а саме 1956 року ще тоді в срср. Напевно в кожному будинку є такі рецепти, ось і у мене є така старовинна книжечка, якою я дорожу, так готують моя мама і бабуся.

Найголовніше, що цей варіант зовсім не вимагає від вас багато часу, і чимало важливо разноообразних продуктів. У ньому відмінно поєднуються тільки капуста, морква і сіль. Без всяких приправ і спецій, а також без додавання оцту.

Нам знадобиться:

  • капуста-3 кг
  • морква — 300 г
  • сіль-75 г

Спосіб приготування:

1. Капусту наріжте вручну, або ж на спеціальній тертці, в залежності від того скільки ви збираєтеся заготовити.

2. Моркву натріть на крупній тертці.

Важливо! згідно госту моркви береться 10 відсотків від всієї маси капусти. Тому вважайте самі на 1 кг капусти це 100 г моркви. Солі береться 2-2,5 відсотка від маси капусти, на 1 кг капусти потрібно 25 г.

Нашатковану капусту змішайте з сіллю і добре руками розімніть її.

4. Після того, як капуста виділила сік і стала блищати, прийшов час змішати її з морквою.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Тепер перекладіть всю овочеву масу в каструлю. Візьміть кришку діаметром менше, ніж сама каструля. Покладіть її в поліетиленовий пакет або мішок і прикрийте нею капусту.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

6. Зверху на тарілку або кришку поставте гніт. Зазвичай використовується трилітрова банка з водою.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

7. У такому вигляді капуста повинна простояти 3 дні при кімнатній температурі.

Важливо! щоб квашена капуста вийшла смачною, необхідно випускати дерев’яною паличкою вуглекислий газ. Тобто по поверхні капусти робіть проколи протягом дня кілька разів. А найголовніше, якщо ви не знаєте, чому ваша капуста гірчить, так ось вам і рішення, все через це хімічного процесу.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Тому дуже важливо, щоб вуглекислий газ вийшов, і готову страву не гірчить.

8. Після закінчення трьох днів помістіть капусту в банку або баночки. Але, пам’ятайте, що потрібно спочатку руками розмішати всю масу ще раз, щоб вийшов до кінця вуглекислий газ.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

За допомогою спеціальної воронки розкладіть по банках.

9. Соком, або можна сказати розсолом, маринадом, який виділився, залийте баночки.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

10. Закрийте капроновими кришками і приберіть в холодильник. Зберігати таку капусту потрібно в прохолодному місці, найкраще підійде льох або холодильник, щоб не відновився процес бродіння і готова квашена капуста не перекисла.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Ось такий найпростіший і класний варіант готування! приємного апетиту!

відео: готуємо хрустку і соковиту квашену капусту в домашніх умовах

Подібний варіант приготування я знайшла в цьому відео, щоб ви могли ще раз подивитися в живу як і що робиться. Але, пам’ятайте ще одну хитрість, якщо взяти багато моркви, по неправильним пропорціям, таким як нібито на око, то результат може вас не багато засмутить. Так як, якщо перекласти моркви, то капуста втратить свою хрустящесть, не буде такою хрусткою і стане м’якою.

рецепт швидкого приготування квашеної капусти в банку

Такий легкий і один з кращих варіантів засолювання капусти будинку дуже швидким і миттєвим способом. Це звичайно не за 15 хвилин, але на третій день можна вже вживати, уявляєте?! для різноманітності і поліпшення смаків додайте свої улюблені спеції.

Секрет і суперфішка тут в тому, що буде окремо готуватися розсіл, але не бійтеся в цьому нічого важкого немає, все дуже просто і легко. Ну і само собою, як тільки розсіл, маринад потрапить в капусту почнеться те саме явище, під назвою бродіння або квашення, таким методом я прискорюю цей процес і дозування солі буде трохи вище, ніж завжди. Ось і вся хитрість науки))).

Нам знадобиться:

  • капуста — 2-3 кг на 1 трилітрову банку
  • морква — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • сіль — 4 ст. Л
  • насіння кропу — за бажанням
  • перець-за смаком

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Спосіб приготування:

1. Насамперед займіться підготовчою роботою овочів. Добре вимийте капусту і моркву.

Далі капусту наріжте або наріжте ножем, зазвичай це виглядає приблизно як тоненька соломка, хоча я бачила і інші варіанти засолювання пелюстками і шматочками, але мені здається це не доречно, якщо використовувати для загального вживання кудись в страви, хоча все можливо. Дивлячись для якої мети ви робите цю заготовку.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

2. Слідом на тертці або за допомогою спеціальної насадки в кухонному комбайні перетріть моркву.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

3. Перемішайте капустку з морквою, не бійтеся мніть, маса повинна вийти рівномірною, щоб почав з’являтися сік.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Саме в ній і буде кваситися капуста. Додайте запашний перець, лавровий лист і насіння кропу. Капуста повинна лежати в тарі досить щільно. В даному випадку ємність використовується 5 літрова.

Важливо! сіль береться тільки кам’яна, грубого помелу, а не дрібна.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Розмішайте банку з водою до повного розчинення солі. А потім залийте цим розчином капусту. Оскільки всі овочі повинні повністю бути залиті розсолом, зробіть ще одну таку ж банку розсолу. Або можна було взяти відразу 2 літрову банку і внести в неї 4 ст.л солі і води.

6. Ну, ось вода повністю покрила капусту. Візьміть кришку або пластинку і зробіть вантаж на неї, поставте банку зі звичайною водою. На наступний день, після того, як вона добу простоїть в теплі почнеться квашення.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

І тоді потрібно буде за допомогою ложки або палички розсовувати капусту і випускати газ, щоб вона не гірчить. Робити це потрібно кілька разів протягом дня. Отже всі дні до кінця бродіння.

7. На третій день вона повністю сквасітся, гази перестануть виділятися.

Важливо! забула ще сказати, під будь-яку ємність поставте ще одну, так як в процесі квашення вона додатково почне виділяти свій розсіл, а значить рідини додасться і вона побіжить.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

8. Ось такий ще один цікавий оригінальний варіант готування, пробуйте, дуже смачно! зберігайте в прохолодному місці в холодильнику, щоб вона не стала кислою і ядреной.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

дуже смачна квашена капуста в 3 літрових банках на зиму

Хочете зробити ніжну, соковиту і хрустку капусту? тоді ось вам це покроковий опис з фото, як раз на допомогу. Рецепт перевірений і надійний.

Нам знадобиться:

  • капуста-1 качан 2 кг
  • морква — 2 шт.
  • сіль-2 ст. Л з гіркою
  • цукор — 1,5 ст. Л
  • вода-1,5 л

Спосіб приготування:

1. Насамперед розріжте капусту навпіл, видаліть качан. Наріжте дуже-дуже дрібно, принаймні постарайтеся нарізати саме так.

Важливо! якщо ви берете молоденьку капусту, то і заготівля від цього буде ще тільки соковитіше і ніжніше. Тому що стара капуста має властивість бути жорсткою.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Далі морква беріть нинішнього врожаю, а не старого, щоб вона була соковита. Морквину можна потерти на звичайній крупній тертці, а взагалі краще на тертці для корейської моркви, щоб вийшло тонко. Перемішайте овочі руками, здавлюйте капусту, щоб вона виділила сік.

2. Після цього візьміть банку 3 літрову. І утромбуйте за допомогою підручних засобів, таких як качалка))). Щоб було в банку максимум капусти з морквою і мінімум повітря.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

3. Зробіть маринад або розсіл. На 1,5 літра води висипте 1,5 ст.л цукру і 2 ст. Л солі. Розмішайте ложкою, або закрийте банку з водою кришкою і ковбасьте, трясіть поки всі сухі інгредієнти не розчиняться.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Залийте цією сумішшю капусту, прям теж по максимуму, ось так, як на малюнку. Залиште в теплому місці,Через одну добу з’являться бульбашки. Це означає, що почався процес заквашування.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Тому візьміть і прискорте цей процес самі, проткніть паличкою або іншим предметом, у вигляді ножа, щоб випустити газ. Ви відразу побачите, що розсіл опускається.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Таку процедуру в день робіть не рідше 3-4 разів. Як бульбашки з’явилися, так відразу і протикайте її))). Після закінчення трьох днів закрийте кришкою і поставте в прохолодне місце.

6. Ось така славна капусточка вийшла, потім її можна заправити рослинним маслом і цибулькою, а в ролі прикраси використовувати кріп. Приємного апетиту!

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

квашена капуста з яблуками

Ну, а цей варіант, прям так би мовити богатир, відразу згадується наша русь і піч у пробабушки. Кваситься капуста буде в російській бочці-діжці, як в старі слов’янські добрі часи, та ще й з яблучками.

Нам знадобиться:

  • капуста — майже 20 кг
  • яблука сорту антонівка або богатир — 2 кг
  • морква-1,5 кг
  • сіль-70 г на 3 кг капусти

Спосіб приготування:

1. Дрібно наріжте капусту, моркву поріжте на соломку або потріть на тертці. Потім в глибокій ємності все перемішайте і внесіть сіль, добре розімніть, щоб виділився сік. Далі помістіть в бочку.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

2. Слідом поріжте яблучка на тонкі часточки. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити фрукти.

Важливо! перед нарізкою яблук добре їх вимийте і видаліть серцевинки.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

3. Потім прикрийте кришкою і покладіть камінь або щось на зразок цього.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Залиште в теплому місці, через деякий час ви побачите бульбашки, так і повинно бути.

Важливо! головне не прохлопать це момент, тому що, якщо ви вчасно не приберете бульбашки, то з’явиться неприємний запах і аромат, ну і відповідно смак.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Для цього прибирайте гніт і протикайте палицею капусту.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Після трьох днів приберіть квашену капусту в прохолодне місце в льох або на балкон. А через тижні дві її можна їсти! ням-ням, просто смакота! чим довше вона буде стояти, тим вона буде краще проквашиваться.

капуста, квашена качанами

Вражені? я коли вперше спробувала таку штуку, сказала » клас!»це сербська технологія, вона легка і економна в часі, не потрібно нічого кришити, а ось чекати готовності доведеться набагато більше, ніж зазвичай. Потім з такої цільної капусти готуються голубці, в сербії їх називають сармою.

Як то кажуть вік живи, вік учись, і то правда))). На 20 кг капусти береться приблизно 1,5 кг солі. Морква в даному вигляді не використовується.

Нам знадобиться:

  • капуста-12 кг
  • сіль нейодована-800 г

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Спосіб приготування:

1. Вимийте добре капусту, видаліть погані забруднені листочки.

2. Виріжте качани. Візьміть качан і ножем відріжте ось це місце, як показано.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

3. Тримайте ніж трохи навскоси, щоб вирізалося пірамідкою. Всю качан ви не видалите, тільки верхівку.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Помістіть качан в бак або велику каструлю і засипте вирізане місце сіллю. Поступите так з усіма качанами. І залиште їх в такому вигляді до завтра, до наступного дня.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Після закінчення цього часу сіль трохи зміниться, вона втягне в себе капустяну вологу.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

6. Тепер розріжте капусту навпіл і помістіть в тазик або каструлю. На 10 кг капусти береться 0,5 кг солі, з яких 300 г піде на заповнення отворів в качані і 200-250 г для розсолу, залийте тару водою (5 л). Зверху покладіть гніт (5 кг) і дайте постояти пару днів (2 дні) в теплому місці.

Цікаво! можна покласти туди ж яблучка, кілька штук.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

7. За цей час в каструлі почнуться побульківанія, вона стане бродити. Тому через два дні злийте розсіл в іншу ємність. Це робиться для того, щоб розсіл збагатився киснем і бродіння йшло більш активно. Далі помістіть знову капусту в цей же перелитий розсіл і поставте гніт. Це процедура робиться 1 раз в день. Повністю вона буде готова через 2 тижні.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

8. Зберігайте в погребі і до весни її потрібно буде з’їсти.

бонус: капуста квашена з буряком

Екологічно чиста і дуже смачна капуста без оцту з буряком і морквою. Ну, просто пальчики оближіть, а подивіться, як вона виглядає на тарілочці, просто фантастично красиво і улетно:

Ще можу порадити, у кого мало місця в погребі зберігати капусту не в банках, а в мішках, але з них потрібно буде прибрати повітря, спеціальним приладом, тобто зробити під вакуумом. На цьому у мене все, сподіваюся тепер ви навчилися правильно робити капусту квашену на зиму різними способами.

Приємних вам і смачних відкриттів! всім до зустрічі! поки-поки!

Вітаю дорогі наші читачі. Час ближче до морозів. Пора подумати про те, як заготовити капусту на зиму. Один з варіантів-квашена капуста швидкого приготування. Чому швидкого? та тому що з цими рецептами не потрібно квасити капусту в бочках тиждень, а то й більше. Все на багато швидше, а виходить вона соковита, хрустка… Ммм… Просто смакота.

Так само, великим плюсом буде те, що за такими рецептами квашену капусту можна зробити в будь-який час року. Ось захотіли, купили капусту, а вже завтра можна насолоджуватися хрусткою капустою.

Квашена капуста — це не тільки смачно і дешево, але і дуже корисно. З такою капусти можна приготувати масу страв, такі як борщ, щі, різні салати і так далі.

квашена капуста — не тільки смачно, але і корисно

Перш ніж починати готувати, необхідно знати деякі секрети. У все домогосподарок вони свої, їх багато. Але ми перерахуємо найважливіші:

  • для квашення капусти необхідно брати тільки кам’яну сіль, без будь-яких добавок. Припустимо дрібна йодована сіль робить капусту м’якою, та й смак змінюється.
  • соковиту і хрустку капусту можна отримати з додаванням яблук, журавлини, брусниці, лаврового листа, кмину, солодкого перцю і буряка. Але не змішувати все відразу!
  • найкраще, робити заготовку на зростаючому місяці. Так само бабусі ще говорили, що займатися капустою краще в ті дні, де є буква «р»(вівторок, середа, четвер), але не можна це робити в «неділю».
  • для закваски вибираються щільні качани пізніх білокачанних сортів, не менше 0,8 кг. Допускаються дефекти качанів не більше 5%.
  • квашену капусту необхідно класти до стерилізовані банки, так вона довше буде зберігатися.
  • зберігати квашену капусту необхідно в темному, прохолодному місці, але не нижче +1ºс.
  • якщо заливаєте капусту в банки гарячим розсолом, то банку може тріснути. Щоб цього не відбувалося. Баночки повинні бути простерилізованими і теплими на момент заливки розсолу.
  • коли капуста кваситься кілька днів, їй потрібно допомагати випускати гази. Необхідно проколювати її спицею до самого дна.
  • для заквашування краще використовувати емальований посуд, якщо немає бочки.

Квашена капуста з морквою — класика.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустаквашена капуста з морквою

Це найпоширеніший варіант. По праву можна сказати класика. Квашена капуста швидкого приготування виходить за тиждень. Не зовсім швидко, але зате до весни з нею нічого не трапиться.

Інгредієнти:

  1. капуста — 3 кг.;
  2. морква — гр.;
  3. цукор-5 столових ложок;
  4. сіль — 70 гр.

Крок 1.

Миємо й чистимо капусту, прибираємо зовнішні листи. Тепер шаткуємо ножем або на спеціальній тертці.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капусташаткуємо капусту

Крок 2.

Моркву миємо й чистимо. Натираємо на крупній тертці.

Крок 3.

Змішуємо з капустою, солимо і перетираємо, мнемо руками до появи соку.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустапереминаємо капусту

Крок 4.

Тепер кладемо в якусь ємність, щільно утрамбовуємо і кладемо під гніт. Ємність ставимо в тепле місце до тих пір, поки не з’явиться піна.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустакапуста під гнітом. Можна придумувати все що завгодно. Головне, щоб добре запресувати капусту

Піну знімаємо і проколюємо чим-небудь тонким і довгим. Наприклад спицею в’язальної. Так капуста повинна бродити 7 днів.

Крок 5.

Після цього просто перекладаємо по стерилізованим банкам і прибираємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Капуста квашена з виноградом і медом.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустакапуста з виноградом і медом

За даним рецептом квашена капуста швидкого приготування готується всього добу. І смак виходить солодкуватий, приємний. Можна спробувати зробити невелику порцію. Даний рецепт розрахований приблизно на 3 літрову емальовану каструльку.

Інгредієнти:

  1. капуста — 2 кг;
  2. виноград — 1 кг;
  3. морква — 200 гр;
  4. мед — 100 гр;
  5. сіль;
  6. базилік — 100 гр.

Крок 1.

Капусту і моркву чистимо і шаткуємоЗручним для вас способом.

Крок 2.

Все перемішуємо, посипаємо сіллю, переминаємо добре і укладаємо в приготовлену ємність.

Крок 3.

Тепер шарами викладаємо виноград і базилік.

Крок 4.

Робимо розсіл. На 1 літр води — 15 гр. Солі, розмішуємо і додаємо 100 гр. Мед. Доводимо до кипіння і заливаємо в каструльку. Накриваємо кришкою і залишаємо на добу.

Квасимо капусту з яблуками.

квашена капуста з яблуками

Даний рецепт — найпопулярніший в нашій родині, тому робимо багато. Тут немає нічого незвичайного, але квашена капуста швидкого приготування виходить дуже смачна, з такою ось яблучної кислинкою. Яблука потрібно вибирати пізніх сортів, кислі і зелені.

Нам знадобиться:

  1. капуста — 10 кг;
  2. яблука — 0,5 кг;
  3. сіль — 250 — 300 гр;
  4. насіння кропу;
  5. кмин.

Крок 1.

Як зазвичай шаткуємо капусту і перетираємо з сіллю.

Крок 2.

Моєму, чистимо яблука від шкірки і серцевини. Нарізаємо часточками, по тонше.

Крок 3.

Тепер укладаємо в ємність шарами. Капуста, потім яблука з додаванням кропу і кмину. Потім знову капуста і так далі. Ставимо все це під гніт на кілька дні. Незабутній допомагати газам виходити, протикаючи спицею до самого дна.

Крок 4.

Тепер укладаємо по стерилізованим банкам і на зберігання.

Квашена капуста швидкого приготування в банку.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустакапуста маринується в банках

Не обов’язково квасити капусту в інших ємностях, можна відразу заквасити в банку. Даний рецепт простий і досить швидкий. Закуска готова вже через 2 дні.

Інгредієнти:

  • капуста — 3 кг;
  • яблука-2 штуки (кисло-солодкі);
  • морква-2 шт. Середні;
  • цукор-1 столова ложка;
  • сіль — 1,5 чайної ложки.

Крок 1.

Шаткуємо капусту тонкою сільничкою.

Крок 2.

Чистимо яблука від шкірки і серцевини. Нарізаємо часточками.

Крок 3.

Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці.

Крок 4.

Тепер в капусту додаємо сіль і цукор. Добре переминаємо, поки не дасть сік.

Крок 5.

Тепер змішуємо капусту, моркву і яблука. Добре перемішуємо і трамбуємо банку, щільно. Бажано в 3 літрову. Ми залишаємо в теплому місці на 2 дні. Обов’язково допомагаємо випускати гази, протикаючи спицею. Під баночку можна покласти ганчірку або посуд, щоб сік на підлозі не розтікався.

Крок 6.

Потім банку прибираємо в прохолодне місце на зберігання.

Рецепт квашеної капусти»сільський».

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустаквашена капуста гостренька з буряком

Квашена капуста швидкого приготування виходить гостренькою, для тих, хто любить по гостріше. Даний рецепт на велику кількість (приблизно 3-4 банки трилітрові), але його можна спокійно зменшити на половину.

Використовувані інгредієнти:

  1. капуста-8 кг;
  2. буряк — 300 гр;
  3. зелень — 100 гр;
  4. хрін — 100 гр;
  5. часник — 100 гр;
  6. гострий перець — 1 шт. (середнього розміру).

Для розсолу:

  1. вода-4 літри;
  2. сіль-200 гр;
  3. цукор-200 гр.

Крок 1.

Капусту тепер будемо нарізати квадратиками середньої величини.

Крок 2.

А ось буряк нарізаємо тонкими шарами — слайсами.

Крок 3.

Дрібно подрібнюємо часник, гострий перець «чилі» і хрін. Перемішуємо ретельно всі інгредієнти з капустою і буряком. І скласти по банках. Щільно не потрібно.

Крок 4.

Готуємо розсіл. Перемішуємо воду, цукор і сіль до повного розчинення. Доводимо до кипіння. Тепер їм теплим заливаємо банки.

Крок 5.

Ставимо банки на 2-3 дні бродити. Після чого поміщаємо банки на зберігання.

Квашена капуста з журавлиною за 3 дні.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустаквашена капуста з журавлиною

Дуже простий і смачний рецепт з журавлиною. Капуста хрумтить, а журавлина надає неповторний аромат і смак.

Інгредієнти:

  1. капуста — 2 кг;
  2. морква — 2 шт середні;
  3. журавлина — 100 гр;
  4. лавровий лист-3-4 шт;
  5. перець чорний горошком;
  6. тимін.

Заливка:

  1. вода — 1 літр (кип’ячена і гаряча);
  2. сіль — 1 столова ложка;
  3. цукор — 1 столова ложка.

Крок 1.

Готуємо капусту і нарізаємо тонкою сільничкою.

Крок 2.

Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці. Тепер перемішуємо добре овочі.

Крок 3.

У банку укладаємо шарами. Між капустою лавровий лист, тимін і перець. Злегка утрамбовуємо. Зверху кладемо жменю журавлини.

Крок 4.

Готуємо маринад. У гарячу воду додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо, до повного розчинення. Потім їм же заливаємо банку і залишаємо її на 2-3 дні в теплому місці. Допомагаємо виходити газам протикаючи капусту.

Крок 5.

Після бродіння прибираємо баночку на зберігання в прохолодне і темне місце.

Квашена капуста швидкого приготування з оцтом.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капустаз оцтом капуста кваситься швидко

Квашена капуста швидкого приготування виходить смачною, хрусткою і солодкуватою. Завдяки оцту, квашену капусту можна пробувати вже на наступний день.

Нам знадобиться:

  1. капуста — 2,5 кг;
  2. морква — 2 шт.великі;
  3. сіль-2 столові ложки з невеликим верхом.

Для маринаду знадобиться:

  1. вода-1 стакан;
  2. рослинна олія-0,5 склянки;
  3. оцет 7-9% — 0,5 склянки;
  4. цукор-0,5 склянки;
  5. чорний перець горошком — 10 горошин;
  6. лавровий лист-4 шт.

Крок 1.

Капусту шаткуємо і морквину трьом на крупній тертці. Все перемішуємо і переминаємо з сіллю, щоб капуста дала сік.

Крок 2.

Готуємо маринад. Змішуємо всі інгредієнти в каструлі, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 3.

Отриманим маринадом заливаємо капусту. Даємо охолонути і потім утрамбовуємо капусту, ставимо під гніт. Прибираємо її в холодильник. Через добу можна спокійно пробувати, робити салати або інші страви.

Ось і все. Звичайно рецептів існує безліч. Але основа у всіх одна. Краще звичайно, якщо капуста кваситься сама, оцет лише прискорює цей процес, але капуста так само залишається дуже смачною, хрусткою.

Діліться своїми рецептами в коментарях, ставте клас в соціальних мережах, всім поки.

Оновлено: вересень 11, 2017 автором: суботіна марія

Квашена капуста-прикраса будь-якого столу. Вона допомагає урізноманітнити наш стіл. Тому пропоную ознайомитися з деякими рецептами, щоб і ваш вечерю став трохи цікавіше.

У винуватиці сьогоднішнього торжества міститься велика кількість вітамінів, а в поєднанні з ще деякими овочами примножує їх в кілька разів.

Цікаві факти: білокачанну капусту вперше почав вирощувати піфагор, а ще вона є в раціоні корейських космонавтів.

Сьогодні я розповім про 5 різних рецептів приготування цього чудового блюда. Вони всі дуже прості і не вимагають великої кількості продуктів.

Озброюйтеся ручками і записниками, щоб не упустити нічого важливого. Приступимо!

Квашену капусту зазвичай починають заготовлювати восени, коли вона вже виростає на власних грядках.хтось намагається припасти це блюдо на зиму, а хтось просто насолоджується тут і зараз.

У даній інструкції я розповім як приготувати її швидко, при тому щоб залишився хрусткий і соковитий смак. Давайте починати!

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • оцет яблучний – 100 мл;
  • масло рослинне – 100 мл;
  • сіль – 40 г;
  • цукор – 35 г;
  • морква – 120 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник — 20 г;
  • зелень – за смаком;

Приготування:

1. Прибираємо верхні листки з качана. І починаємо рубати капусту, щоб шматочки виходили приблизно 2 мм.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

2. У зручну ємність для варіння наливаємо 1 літр води і додаємо туди: яблучний оцет, рослинне масло, сіль і цукор. Ставимо на плиту і коли розсіл досягне 60 градусів – заливаємо їм капусту.

3. Натираємо на дрібній тертці моркву. Потім півкільцями ріжемо цибулю.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. І самий останній інгредієнт, який нам сьогодні знадобиться-часник. Ріжемо навпіл, а потім маленьким кружечками.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Тепер з’єднуємо всі наші інгредієнти і щільно притискаємо. Зверху кладемо тарілку, щоб водичка повністю її покрила, і під прес не менше 3 кг.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

6. Ставимо в холодильник і вже на наступний день можете пробувати. Для подачі використовуйте зелень. Приємного апетиту!

Легко і просто! а головне, плоди своєї праці ми можемо пробувати вже завтра, що можливо не у всіх видах квашення. Беріть на замітку!

смачна квашена капуста з буряком і з оцтом на зиму

Якщо ви любите робити заготовки наІ дбаєте про це вже зараз, то цей рецепт якраз для вас.поєднання буряка і капусти не може бути поганим, тому обов’язково пробуйте такий рецепт і він вас не розчарує.

Читайте, надихайтеся і покроково повторюйте рецепт, тоді у вас все вийде. Бажаю удачі!

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква-1 шт.;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 2 ст. Ложки;
  • сіль – 1 ст. Ложка;
  • часник – 6 зубчиків;
  • оцет 9% — 50 г;

Приготування:

1. Дрібно шаткуємо капусту. Трьом на тертці буряк і моркву.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

2. Тепер в тому ж порядку робимо ще один шар.

3. Часник дрібно нарізаємо і додаємо в загальну масу.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Робимо маринад на літр води. Додаємо сіль, цукор і оцет. Доводимо до кипіння і заливаємо їм капусту.

5. На 3 дні залишаємо під пресом в теплому місці.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

6. Через три дні капустка готова до вживання. Для смаку можете додати рослинне масло і подавати на стіл.

Такий колір зводить з розуму навіть самого байдужого людини. Подивіться на ці фарби! а який смак … Мм! рецепт воістину гідний, не втратьте його!

капуста квашена в розсолі на 3 літрову банку

Капуста в розсолі зберігає свої корисні властивості і цю свою особливість»хрустіти». Дуже смачно і підходить для будь-якого столу. Легше приготування ви ще не бачили!

Спробуйте такий спосіб, якщо ніколи не робили. Думаю, вам сподобається! дивіться інструкцію як це зробити і обов’язково запишіть в книгу рецептів!

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Інгредієнти:

  • капуста — 1,5 кг;
  • морква – 100 г;
  • сіль – 2 ст. Ложки;
  • цукор-2 ст. Ложки;

Приготування:

1. Дрібно і не поспішаючи шаткуємо нашу капусту. Потім натираємо на дрібній тертці моркву.

2. Для розсолу: на 1 літр води додаємо 2 столові ложки цукру і солі. Підігріваємо на плиті до 60 градусів.

3. У добре вимиту банку щільно забиваємо підготовлені овочі.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Заливаємо розсолом нашу банку і накриваємо чимось нещільно, тому що капуста дасть свій сік і водичка буде витікати. Ставимо банку в миску, щоб нічого навколо не забруднити.

5. Через 3 дні вже можете насолоджуватися цим прекрасним блюдом!

Я в захваті! мінімум інгредієнтів, а нагодувати можна ціле сімейство. До чого дивний цей і світ, і як грамотне поєднання може виявитися такою великою перевагою. Бажаю приємного апетиту!

відео про те, як швидко за добу заквасити капусту

Для тих, хто не любить чекати я покажу найшвидший спосіб заквасити капусту-всього за одну добу!

Ви любите відео-рецепти, тому все для вас! дивіться, вивчайте і повторюйте. Побалуйте себе і своїх близьких таким ласощами. Приємного перегляду!

Інгредієнти:

  • капуста – 1 качан;
  • морква – 2 шт.;
  • вода-1 л;
  • сіль-1 ст. Ложка з гіркою;
  • цукор – 1 ст. Ложка з гіркою;
  • запашний перець – за смаком;
  • лавровий лист — за смаком;

Ось такий простий рецепт! сподобалося? тоді неодмінно приготуйте вдома. Ваші смакові рецептори скажу величезне спасибі!

як смачно квасити капусту з болгарським перцем без оцту

Капуста в поєднанні з болгарським перцем дає смачний аромат і дуже приємний смак. Такий спосіб приготування менш популярний, але мені здається дуже даремно!

Побалуйте свої смакові рецептори! зафіксуйте де-небудь цей рецепт, я думаю ви обов’язково захочете повторити його.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

Інгредієнти:

  • капуста — 1,5 кг;
  • морква – 300 г;
  • болгарський перець-300 г;
  • цибуля ріпчаста-300 г;
  • цукор – 105 г;
  • сіль-1,5 ст. Ложки;
  • олія соняшникова-150 мл;

Приготування:

1. Насамперед дрібно нашаткуємо капусту.

2. Потім натираємо моркву на крупній тертці:

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

3. Болгарський перець нарізаємо короткою соломкою.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

4. Потім рубаємо ріпчасту цибулю. Змішуємо отримані овочі. Заливаємо соняшникову олію і присипаємо сіллю і цукром.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста

5. Добре все перемішуємо і розкладаємо по банках. При цьому обов’язково потрібно утрамбувати вийшов салат. Готово!

Це все на сьогодні. Мені принесе радість, якщо хоч один рецепт виявився для вас цікавим і корисним. До швидких нових зустрічей! і завжди гарного апетиту!

Маринована капуста-це одна з популярних заготовок, приготуванням рецептів якої ми з вами займемося. Зараз саме час її маринувати.

З дитинства пам’ятаю, як мама маринувала капусту, була вона дуже хрусткою, а на смак гостренькою нарізаною великими шматками і ми з апетитом нею похрускували. Наша вітамінна капуста вийде корисною, приємно хрусткою з кисло — солодким смаком. Таку мариновану капусту або можна заготовити на зиму, а можна приготувати швидко і на наступний день їсти як готову страву покришивши цибулька і полив маслом. Така капуста відмінно зберігається в холодильнику. Рецепти з приготування маринованої капусти можна міняти кілька разів за зиму, вона йде на ура. Таким чином можна знайти свій улюблений рецепт маринованої капусти. Пропоную познайомитися ще з одним рецептом смачної приготовленої своїми руками.

Рецепт маринованої капусти швидкого приготування

Інгредієнти:

  • капуста-2,5 кг
  • часник — 3 -4 зубчики
  • морква-5 шт

Для маринаду:

  • вода-1 літр
  • цукор-1 стакан
  • оцет-0,5 склянки (100 мл)
  • масло рослинне — 0,5 склянки (100 мл)
  • сіль-2 ст. Л

Приготування:

  1. всі овочі помити.
  2. капусту тонко нашаткувати.
  3. моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці.
  4. капусту з морквою акуратно перемішати руками, тиснути не треба. Часник дрібно порубати і додати до моркви з капустою.
  5. скласти все в глибоку каструлю

Готуємо маринад:

  1. для його приготування нам необхідні: 1 літр води, цукор, сіль, оцет і рослинне масло.
  2. у каструлі закип’ятити воду, додати всі необхідні інгредієнти, перемішати.
  3. капусту залити гарячим маринадом і накрити кришкою.
  4. через добу капусту можна пробувати. Готову мариновану капусту розкладаємо по банках і ставимо в холодильник.

Приємного апетиту!

Маринована капуста смачними шматочками

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1 виделок, 2 кг
  • морква-2 шт
  • перець солодкий-1 шт (за бажанням)
  • часнику-3 зубчики

Для маринаду:

  • вода — 1 літр
  • рослинна олія — 1 стакан (200 мл)
  • столовий оцет — 1 стакан (200 мл)
  • сіль-3 ст. Л з гіркою
  • цукор-8 ст. Ложок
  • лавровий лист 2-3 шт

Приготування:

  1. всі овочі помити
  2. капусту нарізати крупно шматочками
  3. моркву очистити і натерти на крупній тертці.
  4. перець солодкий нарізати тонкою соломкою. (перець за бажанням.)
  5. часник очистити, порубати і змішати з морквою.
  6. всі овочі скласти в каструлю. Складаємо овочі шарами, шар капусти, потім шар моркви з часником.

Готуємо маринад:

  1. для приготування маринаду в воду додайте сіль, цукор, лавровий лист і закип’ятіть. Коли вода зі спеціями закипить маринад вимкнути, додати рослинне масло і оцет.
  2. залийте капусту гарячим маринадом і зверху покладіть гніт, це може бути перевернута тарілка.

Коли маринад охолоне нашу мариновану капусту через 2-3 години можна буде їсти.

Смачного!

Маринована капуста з журавлиною — покроковий рецепт

Готувати таку капусту дуже просто, вона виходить дуже смачною і апетитною. Маринад надає їй хрускіт, а журавлина кислинку і пікантність.

Інгредієнти:

  • капуста-2 кг
  • морква-1-3 шт
  • журавлина-40 гр(1 жменю на 1 кг капусти)

Для маринаду:

  • вода-1 літр
  • сіль — 1 ст. Л
  • цукор-1 ст. Л
  • лавровий лист — 1-2 листочка
  • запашний перець-2-3 горошини
  • оцет — 0.5 склянки
  • рослинна олія-0.5 склянки

Приготування:

Капусту помити, очистити від верхніх листків. Нашаткувати і викласти в глибоку миску.щоб капуста залишилася хрусткою, нарізаємо її не дуже дрібно.

Очистіть моркву. Нарізати її за допомогою ножа тонкими брусочками (можна натерти на тертці для корейської капусти). Морква додавайте за смаком 1-3 штуки.

Готуємо маринад:

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор іВливаємо рослинне масло. Все ставимо на вогонь. Пропорції солі, цукру і оцту при бажанні і смаку можна змінити. Чекаємо коли маринад закипить, а цукор і сіль розчиняться. Додаємо оцет, (лавровий лист і запашний перець за бажанням) знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.

Капусту з морквою перемішати і додати журавлину, одну жменю на один кілограм капусти.

Залити капусту маринадом і на два дні поставити під прес. Закуска з маринованої капусти з журавлиною готова.

Смачного!

Маринована капуста з буряком за добу

Така капуста готується дуже швидко і просто за добу. Притягує своїм красивим і яскравим кольором. Зберігати таку капусту довго не рекомендується.

Хрустка, соковита квашена капуста швидкого приготування: вітаміни на столі. Швидка і смачна квашена капуста